söndag 7 september 2014

Ytterligare en veckorapport från min värld...

Den här veckan tänkte jag ge er ett smakprov på hur en vardag för familjen kan se ut, jag tar onsdagen...


Morgonen börjar klockan kvart i sex för Mamman, innan någon annan vaknat. Tyst smyger hon ut i köket och plockar försiktigt fram frukosten. Sätter sej till rätta med surfplattan bredvid för att checka av nyheterna lite snabbt. Precis när hon stoppar första tuggan nötmüsli i munnen så kommer Lillen uttassande i köket.

"MAMMA JAG ÄR OCKSÅ HUUUNGRIG!"
"Hysch, väck inte de andra... Du ska äta frukost på dagis, men du kan få en macka om du sätter dej här."
"JAAAG VIIIILL HAAA WEETABIX!"
"Jag sa att du måste vara tyst. Du får inte weetabix nu för dom är slut."

Med det beskedet rusar Lillen in i sovrummet och tjuter som en mistlur varpå Wille stolpar ut i köket och bedyrar att han minsann ska göra köttfärs av alla i hela världen och svär en ramsa så illa så till och med den mest erfarne sjöbusen skulle ha ramlat baklänges. Nästannioåringen har ett uselt morgonhumör och blir helt rabiat galen när han är hungrig... Denna morgon slog båda dessa negativa beteenden till samtidigt.

Över till plan B!

"Beppe och Mille, upp och hoppa. Alla som vill äta kommer ut i köket!"

Vad händer? Jo, Wille tar sej ett glas fil, Lillen smyger iväg och startar tv:n, Jeppe stannar kvar i sängen och smyger fram surfplattan medan Millie börjar tjuta som en stucken gris över ett par borttappade strumpbyxor. KATASTROF! Millie har en frekvens på sitt tjutande som gör folk galna! Jag lovar, man skulle kunna använda henne i krig. Syskonen vill bara hoppa på henne och slita henne i stycken när hon börjar och Mamman vill helst dämpa ljudet genom att stoppa en socka i munnen på henne.

Vid det här laget har även Stora Brorsan vaknat till liv och kommer rusande ut ur sitt rum och hotar lillasyster med att vända upp och ner på henne och använda henne som toalettborste om hon inte lägger av. Därefter stolpar han in i badrummet, sätter på duschen och låser dörren. Katastrofläge två är ett faktum!

Medan Mamman försöker peta i sej lite av sin frukost så lyckas katten kara fram en hög smutskläder som någon lämnat i ett hörn utanför toalettdörren och uträttar sina behov däri, både nummer ett och två. Genom ett trollslag så blir dessutom alla de andra barnen toanödiga samtidigt och det bankas och slits i dörren. Tillslut plockar Mamman fram en bordskniv och låser upp dörren varpå Stora Brorsan blir fullkomligt galen.

Ungefär där tar Mammans tålamod slut. Hon ber Stora Brorsan knipa igen kakhålet, vill han vara ifred så får han kliva in i duschen en halvtimme tidigare och dessutom får han för hundrafemtioelfte gången höra att han SKA TA UT KATTLÅDAN I HALLEN om han låser dörren!!! 

Efter ytterligare tjat och diskussioner angående tv-apparater (som inte får sättas på på morgonen), surfplattor (som inte får användas före skolan), kläder, gympakläder, frukt och var vems skor befinner sej så lyckas hela skaran ta sej hemifrån och Mamman är på jobbet i exakt rätt tid och kan pusta ut ett slag! ;)

Lite mat på jobbet. Passar på att testa en nyhet ur vår frysdisk och den är supersmaskens... På snudd farligt god för mej som måste tänka mej för när det gäller bröd!


Efter jobbet hämtas Millie på fritids och Milo på förskolan och sen är det raka vägen hem och köra igång tvättmaskinerna som gäller. En kort stund senare kommer Bröderna Bus från skolan och det är dags att gå in och fixa lite mat lagom till Stora Brorsan kommer hem från skolan.

Gissa hur hysteriskt roligt ungarna tycker det är då Mamman öppnar dörren och får den här i huvudet varpå hon hoppar runt och skriker till i förskräckelsen.

Medan Mamman fixar käk, diskar och hinner ner ett par vändor till i tvättstugan så leker Millie med granntösen.

Efter maten så har Mamman lyckats hitta skjuts till Wille så han tar sej iväg till träningen och sett till att Jeppe cyklar iväg till sin träning. Efter ytterligare en tur i tvättstugan så hinner hon precis lägga de små innan det är dags för henne själv att åka på säsongens första kickboxningsaerobics. =)
  

När Mamman kommer hem från träningen sover de små snällt, Jesper har duschat och William är på väg in i duschen. Efter lite kvällsmat ihop med Bröderna Bus så somnar de snällt och Mamman hoppar in i duschen en snabbis innan hon diskar undan och packar barnens ryggsäckar inför morgondagens skogstur, viker den sista tvätten och kånkar upp tvättkorgarna. Därefter ställer hon klockan på halvsex och kryper ner i sängen precis när klockan slår midnatt! =)


Torsdagen bjöd på en härlig soluppgång och en lika rörig morgon som vanligt plus att Mamman och Milo var till jobbet redan sex på morgonen för att släppa in varuleveransen innan de gick hem och väckte resten av skaran. 


På fredagen följde Jesper med en kompis hem efter skolan eftersom han skulle till Arvika och spela bortamatch, mamman jobbade till sent på kvällen så Pappan fick masa sej hit och hämta de små på fritids och förskola samt fixa lite tortillas lagom till Mamman kom hem.


På lördagen var det poolspel för William (säsongens sista) inne i Lilla staden. Även Jesper lånades in till matcherna. Så de små fick vara med Pappan (som även fick ta tvätten) medan Mamman och Bröderna Bus tillbringade större delen av dagen på en fotbollsplan!

På lördagskvällen drog Mamman till Stora Staden för att träffa Goaste Agonia som hon inte sett på flera år. Det blev en hel massa prat och Mamman var inte hemma före klockan två på natten. *gäsp*

Sen kom söndagen, en dag helt utan planer! Mamman skulle bara ta det lugnt och inte göra någonting!!!

I vanlig ordning föll de planerna redan från start!

Kusinen kom hit och lekte hela dagen, barnens farmor kom och hälsade på, de små försvann ner till söta granntjejerna längre ner på gatan och lekte!

Farmor tog med Kusinerna Knas ut i skogen i flera timmar så när de små gick iväg och lekte så passade Mamman på att röja järnet i barnens rum, rensning deluxe i tre timmar blev det!


Mitt i alltihop så försvann hon upp till minsta systern (som flyttat in i grannhuset) tillsammans med de andra två systrarna och deras respektive för att fira henne på födelsedagen!

Syster har skaffat sej nya skade... ehrm... husdjur! ;)


Efter att Mamman röjt undan, maten serverats, Tonåringen kommit hem från jobbet och Kusinen åkt hem så försvann farmor och alla de fyra små ut i skogen igen med kvällsmaten packad i ryggsäck medan Mamman och Tonåringen drog iväg till Stora Staden en sväng.

När mamman kom tillbaka hem närmare nio så hade Pappan fortfarande inte lyckats få de små i säng så Mamman skyndade på dem rejält. Halvtio sov de!

1 kommentar:

BP sa...

1. Hade nog strypt alla dina ungar den morgonen. Slowly och softly för bästa effekt!
Fotbollsbilder kan man aldrig få för många av, åtminstone inte jag;-)
Å I could kill för fin super kropp. Du ser ju ut som en helt annan person. Fantastiskt:-)