lördag 20 september 2014

Dagens roadtrip ledde oss till Nordens Ark!

Dimman låg tät när vi lämnade Hålan denna morgon, men efter en bit så lättade diset och solen syntes från en klarblå himmel! =)

Jeppe förevigade hur vi lämnade dimman bakom oss genom vindrutan. =)

Barnen undrade nyfiket var vi skulle åka och när vi stannade i Billingsfors för att köpa lite lördagsgodis och något att dricka så berättade Mamman att vi skulle ner till kusten och Nordens Ark för att titta på djuren och lära oss lite om dem samtidigt.


Kul tyckte barnen och vi for vidare. Väl framme packade Mamman på sej ryggsäcken med fika, alla jackor fick stanna i bilen (vädret var underbart) och sen gick vi till entrén och äventyret började!

Här kommer några av de bilder som togs, tyvärr dålig kvalité på många då det är mobilfoton (lyckas inte få programmet för att tömma den vanliga kameran att funka).

Barnen blev besvikna när vi inte hann se matningen av snöleoparderna...


...men sorgen byttes snart i glädje då Milo började prata med en skötare om vad han hade i sin hink.

Vi fick nämligen en "privat" visning av Amurleoparden då han fick mat!!! =) LYCKA tyckte barnen!
"KOOOM, kom och tiiiitta, det är en fladdermus hääär!"


Lokatten som befann sej precis vid staketet i sitt hägn tyckte av någon anledning INTE om Jesper. Den morrade och gjorde utfall mot staketet.

Grabbarna kollar vilka tigrar som är utdöda och hur många det finns kvar av de andra sorterna i världen.

Fikapaus innan hemfärd.En härlig dag har vi haft, inget tjat, inget gnäll, underbart väder, soligt och vindstilla. Tack älskade ungar för sällskapet! =)

Inga kommentarer: