måndag 6 juni 2016

Välkommen tillbaka värmen!

Välkommen värmen, välkommen sommaren! Vilken härlig vecka vi har haft!!! Bjuder på en lååång bildkavalkad den här veckan, som de flesta veckor... ;)

Måndag

Under förmiddagen då kidsen var i skolan så passade faktiskt Mamman på att vila lite. Därefter var det möte på skolan med rektor och lärare angående Milo för att se hur man ska jobba vidare med honom nästa år. Ungen är överintelligent, snabb som få med att suga åt sej all kunskap oavsett vad det handlar om. MEN, han har ett stort behov av en väldigt fykantig värld, han måste veta vad som ska ske innan det sker för att han ska orka med, för att han inte ska hamna i affekt. När något inte blir som det ska så tar det otroligt mycket energi för honom att bearbeta det. Här nere på skolan jobbar de otroligt bra med honom och framstegen den här terminen har varit gigantiska. Nu kan han till och med säga till när det blir för jobbigt i hans huvud och har då fått möjlighet att sitta i ett annat rum och jobba.

När barnen kom hem från skolan så skördade vi första omgången rabarber i vår lilla odling.

Jesper utnyttjade tiden då pajen var i ugnen till att sätta på en ny bakskärm på sin cykel...

...och medan pajen svalnade så lekte barnen på studsmattan. =)

Rabarberpaj ed bär till kvällsmat gillades skarpt av samtliga! ;)

Tisdag

På tisdag cyklade alla barnen fram och tillbaka till skolan. Mamman uynyttjade förmiddagen till att bland annat klippa gräset i 27-gradig värme. Gött så att!Efter att vi hade fått mat i magen så tog Mamman med de fyra yngre trollen och for till Bomsta för att kyla ner dem!


Onsdag

Under onsdagen var det jobb i vanlig ordning för Mamman och skola för alla barn uton tonårssonen som har praktik på en bilverkstad. Han fick slita hårt där istället. =) När vi kom hem sprang Milo genast iväg för att vattna potatis, rabarber och blommor. Min trädgårdsmästare!


Jesper var hos en kompis med pool, fusk tyckte syskonen och plockade fram vattenspridaren!

I det där knähöga gräset som fanns runt huset för nån vecka sedan lyckades Mamman hitta en pion som hon räddade och den växer så det knakar!

Det är spännande att se och upptäcka allt som kommer fram i trädgården såhär första sommaren...


Torsdag

Jobb, skola, disk, tvätt, matlagning, vattenspridare, kompisar och så vidare. Torsdagen förlöpte som en helt vanlig torsdag helt enkelt. Precis som på en vanlig torsdag så kom Älskling hem från jobbet...

När andra kvinnor får blommor av sina män så får jag fiskedrag... Undrar vad han menar med det? Att jag har honom på kroken??? ;) ;) Eller att han vill ha med mej ut på fiske lite oftare kanske? I vilket fall som helst så blir jag väldigt glad för att han tänker på mej och dessutom räcker ett drag längre än en ros... såvida jag inte råkar kasta bort det eller trasslar fast det på botten vill säga.

Fredag

På fredag var det dags för avslutning på simskolan för Milo. Som tur var på förmiddagen så Mamman kunde vara med före jobbet. Dessutom följde även Jonas med till Milos stora glädje och lycka. Han hade varit väldigt uppspelt i bussen över det faktumet att vi båda skulle dyka upp!

Milo har under dessa 22 simtillfällen gått från att kunna simma tio meter till att ha tagit 13 märken!!! Han har nu bara ETT märke kvar för att nå kraven i simning för årskurs sex och han har inte ens börjat i ettan än! Mamman var så otroligt stolt så det är ett under att hon inte sprack!

Titta vilken skillnad det har blivit i potatislådan jämfört med förra veckan! Milo stod ute och vattnade när jag kom hem från jobbet halvnio på kvällen. Stora Brorsan var barnvakt en stund medan Jonas körde William och Nathalee till Lilla Staden. William har sovit hos Kusinen hela helgen och Nathalee har varit i Hålan och jobbat.

Växer så det knakar!

Jonas och Milo hade satt upp skölden med alla märken på väggen!


Lördag

Eftersom vi blev sittandes på altanen med musik i bakgrunden och ett glas jordgubbsvin/en kall öl i handen fram tills att det började ljusna under fredagsnatten så blev det sovmorgon på lördag. Tror till och med de tre hemmavarande barnen sov till halvtio, tonårssonen masade sej upp först av alla!!!

Efter att ha röjt lite grann hemma så åkte Mamman, Älskling och barnen till ÖB för lite shopping av skottkärra och diverse annat nödvändigt och onödigt. Väl hemma igen så vände Älskling på bilen, tog med tonårssonen och for till Biltema och Teknikmagasinet (eller nåt sånt) för lite mer inhandling.

När de kom hem tändes grillen. Menyn bestod av grillad rostbiff, grillade färskpotatisknyten, grillad majs och grillade champinjonknyten med grönsallad till huvudrätt och grillade bananer fyllda med choklad och marsmallows till efterrätt. Köttet grillades med tillsats av Mackmyra grillspån. Blev god smak av det!

Medan Älskling grillade byggde barnen skottkärra...

...vattnade grödorna, hoppade studsmatta och lekte med grannpojkarna.


Även den här kvällen övergick i natt och altanhäng fram på småtimmarna.

Söndag

Även dagen började med sovmorgon fram till elva... ehrm... Sen satte vi igång och röjde. Emilia städade sitt rum, Mamman tvättade och röjde i köket med Milo som assistent, Jesper fixade på övervåningen och Älskling lyckades gå igenom ett par lådor till.

Barnen ville ha rabarber att gnaga på till mellis så Mamman följde med dem ut för att plocka några. Plötsligt frågar Milo: -Men mamma, vad gör dom där för nåt? ;)

Medan Mamman och Älskling for iväg för att shoppa lite förnödenheter så byggde den största och minsta sonen ihop den nya domkraften...

...för medan Mamman for till Lilla Staden för att hämta hem barn så bytte Jonathan bromsar på Mammans bil! (Tack för dokumentationen Jonas och tack för underbart god annanaspaj älskade syster!)


Väl hemma igen så var det dags för barnen att komma i säng. Det tog lite tid, men de sov i alla fall före tio ikväll. ;)

Nu väntar sängen, klockan är tre och gissa var vi vuxna samt tonårsbarn befunnit oss hela kvällen? Det är otroligt mysigt att kunna sitta på altanen, spela musik och njuta av sena sommarnätter!

1 kommentar:

BP sa...

En av dina bästa bildkavalkader EVER kan jag bara säga. Den var helt underbar!

Vad gäller Milo verkar han ha det vad som så många kallar "bokstavskombination" ADHD eller Asperger. Bara man stödjer och främjar honom på rätt sätt kommer han att bli en hjälte, vilket jag verkligen hoppas.

Å du har gjort ett suveränt jobb med att uppfostra dina underbara barn. De kan ju allt och hjälper till och fixar. De är bättre uppfostrade än min man kan jag säga;-)

Hela ditt inlägg utstrålar glädje och att du är happy. Å det är precis vad du verkar vara och vad jag önskar dig:-)