måndag 30 maj 2016

Project split into multiple moms

En vecka fylld av ett enda stort projekt har passerat, Mamman har fått utöva konsten i att dela sej åtskilliga gånger!


En lugn måndag inledde en i övrigt hektisk vecka. Milo kom hem med "grönsaker" från skolan, Alvin sov över på Berga och barnens farmor kom på besök.


Mamman hann till och med i lugn och ro gräva fram en gammal rabatt som finns vid garageuppfarten, men istället för att plantera något i den så ställde hon dit urnor med blommor i. Ju mindre att rensa desto bättre är Mammans filosofi! ;)

På tisdagen kom den stora prövningen! Först en hoper ärenden och ett IUP-samtal under förmiddagen och sen gick det i ett! Första anhalten var konstutställning på Alvins skola där han visade upp sina alster för Mamman, bonussyskonen, sin egen mamma och halvsyskonen. Dessutom hann vi med en fika innan det var dags, att i åskstormen, bege sej mot Skived.


Där bjöds det på terminsavslutning för judon med lek, korv och mera fika.


Väl hemma fick barnen köra lämmeltåg genom duschen och springa förbi matbordet innan det var dags att krypa i säng.


Jesper fick stanna uppe för att baka fikabröd till både sin försäljning och för Milos cafeteriadel på skivedsskolans dag som gick av stapeln på onsdagen.


Onsdagsmorgonen började klockan fem. Mamman duschade, åt, väckte barn och började sin taxiverksamhet på väg mot jobbet. Där började hon morgonen med att, i vanlig oonsdagsordning, städa butiken och som ni ser på bilden ovan så bebos Hålan av mycket väluppfostrade bönder! ;)

Efter jobbet slängde sej Mamman i bilen och plockade upp Alvin i Stora Staden, vidare hem och in med kylvarorna och därefter vidare ner till skolan för att besöka Skivedsskolans dag!


Kvällen avslutades på fotbollsplanen i Östra Deje. Min kära farbror, som jobbar på kansliet där, skickade över en kopia på den enskilda fotograferingen (som jag skrivit om tidigare). Visst blev hon fin på bild, min lilla fobollstjej?!


Torsdagen och fredagen bara försvann! Mamman jobbade mest känns det som, både hemma och på jobbet!


När man bor i hus behöver man en gräsklippare! Vi äger ingen! Men när gräset börjar nå upp till knäna på vissa ställen måste man göra något åt det! Lösningen - Goa svärföräldrarna lånar ut sin gräsklippare! =)


Dagen gick åt till att klippa gräs, rensa ogräs och kupa potatis. Sen sov barnen gott!


På kvällen, eller snarare under natten, så monterade Älskling upp sina utomhushögtalare på altanen medan Mamman satt med ett glas vin i handen och tittade på... ;) Både tonårssonen och min extra tonårspojk hjälpte till vid behov. =)


Vi blev sittande ute på altanen tills det började ljusna, Nathalee försökte lära Jonas att spela gitarr, vi vuxna drack ett par glas vin och även tonårsgossarna valde att sitta ute och tjattra istället för att begrava nyllet mot en dataskärm.

Mors dag inleddes med sovmorgon. Barnen sov till halvtio och vid elva hämtades Mamman ut i köket där frukost serverades.


Under resten av dagen rensades ogräs, drogs kablar, övningskördes det med tonåringar och lagades mat.

Testade att göra potatisklyftor av en lila sort som heter Double Fun. Vansinnigt god potatis!


Söndagskväll, förlåt natt, och klockan är redan alldeles för mycket. Pappersarbete avklarat, mat i magen... Nu är det bara sängen som lockar.


1 kommentar:

BP sa...

Ja, du förstår väl att jag är aningen förvirrad här... Men det jag förstår är att E älskar fotboll. Bilden på henne är helt kanooooon och hon ser sååååå vuxen och proffsig ut på fotot Suveränt fotat!

Nathlee är en otroligt vacker tjej som uppenbaligen brås på sin mamma:-)

Men vem är den extra tonårspojken?

Som sagt - jag är aningen förvirrad, men ser också att du har uppfostrat dina söner alldeles utmärkt - de kommer att bli svärmorsdrömmar - så duktiga dom är på att baka:-)