söndag 12 juni 2016

Från tvätt till träning, student och sommarlov

Det har varit en vecka full av firanden på både ett och annat sätt. Först nationaldagen på måndagen som vi firade (eller inte firade) så som skrivits i föregående inlägg. Därefter följde två dagar utan firanden.

Först tisdagen då vi efter skolan mest skrotade runt...

Mamman testade den nya torkvindan...

...och Milo planterade fyra sorters fröer i pallkragarna som ställts i ordning dagen innan.

Vi njöt av regnet som uteblev, det hoppades studsmatta, cyklades och ungarna lekte med kompisar.

Dagen avslutades med saftigt god vattenmelon!

Onsdagen fylldes av skola, jobb, fritids, lek och så fotbollsträning för lillsmöla. Pojkarna stannade hemma, Milo lekte med goa grannpojken. Tack så mycket för att han får vara hos er när han tröttnar på att flänga runt!


Under torsdagen blev det dags för det första av tre dagars firanden. Mammans extra tonårstjej tog studenten och ville såklart ha sin extrafamilj på plats! Sagt och gjort, vi var på plats och tog emot en lycklig Rebecca! =)


På fredag var det dags för tre skolavslutningar i kaosfamiljen. Mamman for först på Milos och Emilias avslutning och därefter på Williams och Jespers avslutning medan Älskling åkte in till Stora Staden för att vara med på Alvins avslutning.

Skivedsskolan höll sina avslutningar i Forshaga kyrka.

Först ut var Emilias grupp...

...och därefter Milos grupp.

Efteråt delade lärarna ut kuvert till alla elever och önskade dem ett härligt sommarlov.

Emilias brev.

Milos brev.

Lagom till avslutning nummer två kom småttingarnas farmor till kyrkan för att vara med och sen följa med hem på fika efteråt. Jätteroligt tyckte både barnen och Mamman.

Under avslutning nummer två var Jespers grupp först upp på scenen...

...och därefter följde Williams grupp.
Vid det laget orkade inte Milo koncentrera sej mer, hans energi hade dränerats totalt. Alla ljud som blir runt om tar musten ur honom. Så vi smög ut från kyrkan och undersökte omgivningarna i väntan på att pojkarna skulle bli klara.

SOMMARLOOOV!!!

Den här bilden blev så bra. Mamman frågade om hon fick ta en bild på barnen tillsammans efter avslutningarna och tre av dem ställde upp sej och Mamman knäppte ett gäng bilder. Utan att arrangera bilden på något sätt så står grabbarna som två livvakter bredvid sin syster, precis så som det ska vara! ;) Framtida pojkvänner kommer få det tufft! ;))

Traditionsenligt fika för att fira in sommarlovet. =)

När fredagseftermiddagen kom så var ÄNTLIGEN familjen fulltalig igen. Alla sju barn (plus en då den extra tonårsgossen bott här från torsdag till söndag) på hemmaplan är gott för Mammans själ!

På lördag var det fullt ös medvetslös som gällde!

Nathalee skjutsades till tåget för att åka till Stockholm och se Muse med en kompis medan resten av familjen for för att ha födelsedagslunch för svärfar tillsammans med Älsklings syskon med familjer, hans syster med familj och hans mamma (tror jag fick med alla nu...).

Mamman åkte lite före Älskling och Jonathan för att rasta av barnen lite i lekparken innan lunchen intogs.

Hela lunchsällskapet (bilden dock fotograferad från skärmen på en digitalkamera)...

...förutom Milo som behövde en liten paus från all uppståndelse.

Från lunchen gick färden direkt vidare till ett barnkalas för Milos del. Mamman fick lov att stanna kvar hela kalaset, men det var det värt. Så som Milo kämpat de här tre dagarna för att hålla ihop. Inte ett enda stort utbrott. Mamman är så stolt över att han börjat sätta ord på vad han känner och att han kan berätta när han behöver gå ifrån för att tanka mer energi. Älskade unge!!!

På kvällen tog Jonathan och Joakim hand om alla fem barnen medan vi vuxna for till svärföräldrarna på Berga för att fortsätta 60-årsfirandet tillsammans med Jonas bror och underbara sambo. (Tack för att ni även agerade taxi åt oss!)


Även söndagen gick i ett, ingen sovmorgon den här helgen inte!!!

Mamman for med Emilia på poolspel på hemmaplan, Älskling tog med sej Alvin, William och den äldre grannpojken till Arvika där Alvin skulle spela bortamatch och Milo valde att stanna hemma och leka med den yngre av grabbarna i huset mitt emot.

Millie agerade både målvakt...

...och utespelare under dagens matcher.
Vilket även Alvin gjorde.
(Tack för bilderna Kärleken!)

Hemma hade tonårsgrabbarna, med assistans av goa grannen Tony, plockat av ena hjullagret på båtkärran. (För att kunna beställa nya så Jonathan har något att fixa med nästa helg. ;) )

Under kvällen var det dags att grilla, kan ju inte gå en sommarhelg utan Älskling vid grillen. <3 b="" byggde="" de="" den="" det="" en="" g="" han="" hoppades="" humlebar="" i="" ihop="" ink="" m="" maten="" milo="" och="" p="" pallkrage="" pet="" r="" ra="" rsta="" s="" ska="" som="" sta="" ste="" studsmatta="" tiden="" till="" tillagades="" under="" v="" vara="">

När kvällen kom och barnen äntligen kommit i säng så fick Mamman och Älskling hiva sej iväg till affären för att köpa mjölk, bröd och smör samt hämta upp två biljetter inför nästa helgs utflykt. =)

Nu är söndagen snart slut, bara duschen och sängen som väntar. Sov gott gänget!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken underbar bildkavalkad - igen! Snacka om veckodokumentation när den är som bäst och innehåller allt och lite därtill.
Blir alltid så glad när jag ser Millie stå mellan stolparna - ja, som utespelare också såklart. Å Milo - så stor han har blivit, han är ju nästan ikapp Millie!

Å min favo bild är Milo som du fotat bakifrån på "bryggan". En klar höjdare!