måndag 20 juni 2016

Vad har IKEA, stranden och Iron Maiden gemensamt?

Ännu en vecka har passerat i ljusets hastighet. Det roliga är att varje dag så tar Mamman bilder, gör i ordning dem och lägger in dem i ett blogginlägg... Sen tar liksom tiden slut och texten uteblir, inlägget får ligga kvar till nästa dag och fylls då på lite till. Kanske ska börja att posta bara bilder så kan ni läsare få lägga till texten själv. ;)


På måndag morgon for Älskling till jobbet i vanlig ordning, resten av hela storfamiljen var lediga! Mamman och Stora Brorsan gjorde en supersnabb tripp till IKEA där det inhandlades en ny bokhylla och skrivbord till honom (lite betalning för allt barnvaktande) och en sängbord till Milo. Äldsta dottern och grannarna såg till ungarna under tiden.

Resten av dagen försvann i en rasande fart. Barnen badade tillsammans med grannbarnen i deras pool och sen delade de upp sej i två grupper och intog både vår och grannarnas studsmattor innan de badade lite till. Mamman försökte plocka lite under tiden och lyckades faktiskt få huset i hyfsat skick, ingen disk, ingen tvätt och inga dammelefanter under trappan. ;)


På tisdag morgon var det dags för Mamman att fara till jobbet. De två små skjutsades till fritids medan de tre grabbarna grus var hemma med tonårsbarnen. De hade skött sej duktigt, lagat mat, städat undan i köket och inte bråkat alls. =)

Milo fick med sej en kompis hem från fritids, första gången han har en vän med hem sen vi flyttade hit! Det går framåt! =)

Jesper satt och byggde Milos sängbord när Mamman och småbarnen kom hem!

Under kvällen kom goa svärföräldrarna hit och Göran hjälpte till med att sätta upp brandvarnare i huset. Jättemycket tack för det och hoppas du inte missade allt för mycket av fotbollen. ;)

Under veckans tredje morgon kände sej Mamman lite seg och hängig, men två av barnen kom i alla fall till fritids och övriga fem körde samma race som dagen innan. När väl Mamman kom fram till jobbet var hon het som en kamin och alldeles skakig, hon tog lite febernedsättande och jobbade sitt pass. Förmodligen så är det inflammationerna i lederna som ställer till febern tyvärr.

Både Milo och Emilia fick med kompisar hem och Emilia fick skjuts både fram och tillbaka till fotbollsträningen av kompisens mamma. Tack för hjälpen! Hemma var huset fullt av barn, men de hade skött sej duktigt den här dagen med.

När väl alla var hemma igen och kompisarna lämnat familjen kaos hem så bänkade sej Mamman på altanen och tittade på medan barnen byggde sin humlebar.

Nu får vi hoppas att det kommer upp massor av blommor som humlorna vill ha. =)

William, Alvin och Milo såg till att resterande odlingar fick vatten när de ändå var igång.

När kvällen kom kröp både barnen och Mamman i säng, eller ja, Milo sövde ner Mamman och sen somnade resten av ungarna av bara farten när inte Mamman kunde tjata på dem att vara tysta! ;)

På torsdagsmorgonen var Mamman fortfarande febrig och stannade hemma från jobbet. Hon tog det lugnt mest hela förmiddagen, fick sovmorgon, frukosten serverad och kunde luta sej tillbaka medan barnen hjälpte till en hel massa.

Milo hjälpte till att både tvätta, hänga tvätten och vika det torra...

...medan Jesper fixade snabblunch, Emilia plockade på övervåningen och William och Alvin plockade undan i köket och körde diskmaskinen efter lunchen.

Som belöning för deras exemplariska beteende så bet Mamman ihop och lyckades orka med en tripp till Skivtjärn så de fick doppa sej lite.

Det är så skönt nu när alla kan simma, mycket lättare att ha koll på dem då. =)


Under kvällen försökte Mamman att ta det lugnt. Barnen kom i säng strax efter att Älskling kommit hem. Vi blev sittandes ute och pratade en lång stund innan vi kom i säng. Tyvärr hade Mamman svårt att sova på grund av både värken, febern och annat...

Under fredagsförmiddagen var det fullt ös medvetslös som gällde!

Frukost åts i omgångar, Milo hann till och med äta två gånger! Väskor packades, Älsklings kompis och en kompis till kompisen kom hit vid tolv. Fyra barn trycktes in i min bil och övriga trycktes in i Jonas bil. Alvin kördes hem till sin mamma, mina fyra små bus släpptes av hos goaste Annika och sen hamnade vi vuxna i en bil och färden gick mot Göteborg! Tack underbaraste, bästaste Annika för att mina barn får vara hos dej när jag ger mej ut på äventyr!!!

Vi började färden mot Ullevi och Maidens spelning med hamburgare i Åmål och sen lyckades faktiskt Mamman sova i bilen en bra stund, det var välbehövligt efter de dryga två timmarnas nattsömn.

Tack Älsklingen för att du tog mej med! Älskar om min du...

Väl hemma igen randades lördagsmorgonen i horisonten och innan vi kommit i säng var dagen ny och ljus.

På lördagen blev det lite sovmorgon innan det var dags för Älskling att skjutsa Mamman till Hålan för att hämta hem barn och bil. Själv vände han på en femöring och skyndade hem för att ge sej ut och fiska med kompisar.

Ungarna hade haft det kanonbra. Badat, fikat nere på hantverkscaféet, besökt familjedagen nere vid vikingacentret, rastat hundarna, käkat glass, sett på film och mysat. De höll på att prata skavsår i Mammans öron på vägen hem. Tack igen fina Annika!!!


Efter att Mamman hämtat barnen i Hålan och vi köpt lite lördagsgodis på jobbet så for vi till Lilla Staden för att fika hos älskade äldsta lillasystern och hennes familj. Tack för gott kaffe och smaskiga jordgubbar med glass Jennie och Niclas!

Lagom till att barnen somnat, hemmet var undanröjt och Mamman satt sej på altanen med ett glas vin för att pusta ut och försöka skingra tankarna så skickade Älskling den här bilden (sen dröjde det ytterligare tre timmar innan han väl var hemma).


Söndagen började med sovmorgon för de vuxna, barnen var uppe redan vid halvnio och hjälpte varandra snällt med frukosten. Strax efter lunch visade Milo Mamman vad som hänt i hans planteringslådor. "Mamma, i onsdags var det bara jord här och titta nu vad det har växt! På bara tre dagar mamma. Dom bara sprängdes fram!"


Medan Mamman sen rotade runt lite i trädgården, kantklippte runt lådorna och ryckte lite ogräs så passade Jonas på att lära Milo hur man rensar gös. Gårdagens fångst som skulle bli dagens middag.


Medan barnen byggde ihop Jonathans nya möbler så passade de vuxna på att röja köket, vila lite till...


... och när kvällen kom så kom goa grannarna Tony och Jennie över en sväng. Tony och Jonas fixade hjullagren på båtkärran medan Jennie tog med Milo hem till dom för att visa växthuset. Milo var helt salig efteråt och pratade gurkor halva natten.

Därefter satte Älskling igång grillen så den blev varm medan de vuxna for och handlade lite mjölk, smör och kryddor.

Strax efter tio på kvällen låg fisken äntligen på grillen (tur vi hade käkat pasta och köttfärssås tidigare på dagen så att alla stod sej så länge), nog måste man vara lite grillgalen när man ställer sej och grillar så sent en söndagskväll?! ;)


Närmare tolv sov äntligen alla barnen gott (utan bråk och gnäll trots en så lång dag), Mamman och Älskling satte sej ute och pratade en stund innan de hoppade i duschen och smög i säng. Det kommer bli en trött dag i morgon!

Sov gott gänget!

Den gemensamma nämnaren? Min blogg så klart! ;)

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket inlägg! Inte en lugn stund den veckan heller om man säger så, men lyckliga ungar hela bunten. Imponerande! Kul att ni såg Iron Maiden, måste ha varit en kanooon upplevelse, som jag verkligen unnar dig med tanke att du var hängig. Bästa sättet att bli frisk är hårdrock - uppenbarligen;-)

Gös är en av mina favo fiskar. Den är ju såååååå god:-)

Glad Midsommar förresten!

BP sa...

Svar: Japp, det är tyvärr samma sak härhos mig. Uppdaterigen av blogspot är trög. MEN om man vet ungefär när du/ni lägger upp inläggen som klickar jag på min länklista till höger i min blogg, vilket jag gjorde hos dig idag. Då visar sig inlägget ju. Å jag vet att det är många blogspottare som har klagat på det.