måndag 16 maj 2016

Från värmebölja till vinter och fotboll

Så har ytterligare en vecka rusat förbi i ljusets hastighet, även den här gången så får ni hålla tillgodo med fler bilder än text. =)

Veckan började med sommarvärme, underbart!

Under måndagen fylldes timmarna efter skolan med cykelmekande, hjälpsamma syskon och fotbollsträning för lillsmulan. Goa bonusen började veckan med att övernatta hos svärisarna i två nätter. Lättare för honom att komma iväg på sin fotbollsträning (som är samtidigt som Emilias på olika orter) och lite skönt att få egentid och lyxhjälp med läxorna!

Jesper bytte sadel på sin cykel...

...och Milo smörjde båda kedja och stöd på sin.

"Du måste knyta skorna innan du cyklar brorsan!"

Jesper passade även på att sätta en skärm på Alvins cykel.

Även Lilleman passade på att sparka lite boll på Tallmovallen medan syster yster tränade.

Under kvällen satt Milo på altanen och njöt av värmen samtidigt som han läste ur sin bok.

Måndagskvällen bjöd på en härlig kvällshimmel, utsikt från vårt ena takfönster!

Tisdagen försvann med lek, läxor och judoträning och på onsdag var det dags att fara ut till Tallmovallen så fort vi fått lite mat i magen efter jobb och skola/fritids.

Medan Millie tränade så undersökte Mamman och Milo hur långt våren kommit i skogen runt omkring. Milo passade även på att smaka lite harsyra.

Under kvällen passade Jesper på att hjälpa Alvin att byta sadel även på hans cykel.


Torsdagen passerade i en grisblink, jobb, skola, läxor och judoträning. Poff så blev det kvällen! Mamman fascineras över att barnen har någon energi kvar över huvud taget när kvällen kommer!

Fredagen försvann även den utan att Mamman knappt hann reagera. Efter jobbet tog Jonte barnen och Älskling kom till Hålan lagom tills Mamman slutade. Det blev ett trevligt och roligt besök hos Mammans yngsta syster och strax före midnatt var vi hemma och stöp i säng, totalt utmattade!

Under lördagsförmiddagen gick Mamman som i vakum. Lite febrig, värk i kroppen och trött som få! Kärleken såg till att Millie kom fram och tillbaka på ett kalas som hölls på Leos lekland.

När så väl maten kommit i magen så blev det fart på familjen! Det byggdes studsmatta (nu är vi nog riktigt mycket Svenssons va? ;) ), vattnades, lektes och Älskling byggde ett litet "tak" till sin båt!


När barnen väl kommit i säng och föräldrarna i huset varit och handlat hem lite nödvändigheter så slank det ner ett glas vin framför filmduken innan sängen kallade!

Idag har Mamman och, till en början, Lilleman stått på en fotbollsplan och frusit bort då Emilia spelat sitt första poolspel för säsongen. Hon provade på att vara både back, på topp och i mål. Enligt Mammans tankar så passar hon bäst i backposition, men kan bli riktigt bra i mål med lite träning!


Milo är van att sitta vid sidolinjen!

Uppvärmning!

Nummer 13 på ryggen, måste vara ett turnummer!

Efter första matchen grät Milo för att han frös och min underbaraste sambo satte sej i bilen och kom in till Stora Staden för att hämta hem honom. Själv stod Mamman kvar, klädd i underställ, täckjacka och mössa. Från 28 grader ner till 6 på bara ett par dagar. HALLÅ sommaren kom tillbaka!!!


Nu har klockan blivit mitt i natten, som alltid på söndagarna. Jag och Älskling har hunnit röja undan lite och fått undan en hel del pappersarbete, nu är det bara duschen kvar innan sängen kallar! *gäsp*

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket underbart inlägg, speciellt då fotbollsdelen såklart:-) Kul att Millie följer i brorsans fotspår och satsar på fotboll hon med. Å back är en kul position. Målvakter bör ju vara aningen tokiga sägs det;-)

Sedan är jag impad över att alla barn hjälps åt och ställer upp för varandra. Underbart att se.

Sedan fick jag googla harsyra. Nu har jag lärt mig nå't nytt igen:-)

Ja, har bara en enda fråga här. Din Älskling vet jag ju nu hur han ser ut - väldigt trevligt alltså och långhårigt. Men vem är den unga killen med långt hår? Är det Jonathan eller?!

Himla snygg bild på dig förresten, trots att du var djupfryst... Å du - låt bli studsmattan är du snäll! Du har haft din beskärda del av sjukhusvistelser;-)

BP sa...

Svar: Tack för svaret! Då har Jonathan verkligen tagit efter din Älskling. Coolt! Har alltid gilar killar med långt hår som du vet. När jag träffade maken min för sisådär 37 sedan hade han samma frisyr som dina älsklingar. Ja, nu är håret aningen kortare kan jag säga, men tyvärr satsar han (inte olik din Älskling) på skägg - å det är det värsta jag vet;-)