måndag 9 maj 2016

Hektiska dagar!

Här kommer en hel vecka, fullmatad med bilder... Det har verkligen gått i ett!!!


Måndag

Måndagsmorgonen började med att Älskling, som jobbade hemma denna dag, körde Alvin och tonåringarna till skolan i Stora Staden och jag följde med Milos klass till badhuset. De ska nämligen ha simskola i fem veckor, det vill säga att de får simundervisning varje vardag under denna tid.

När jag kom hem hade det börjat borrats för bergvärmen som ska in i huset.

Milo fascinerades väldigt av allt vatten som pumpades upp ur berget!

Första dagens borrande gick smidigt, 27 m ner till berg och sen 130 m i berget utan minsta problem!

På kvällen tog Jonathan hand om alla fem barnen medan jag och Jonas for in till Stora Staden och nöjesfabriken för att njuta av stora dotterns konsert där hon sjöng både Deep Purple och country. Jätteduktig och jättekul att se!


Sist, men inte minst, denna långa måndag fixade vi det sista på deklarationerna och lämnade in dom!

Tisdag

Den här dagen var det dags för Mamman att laga sin andra tand i sitt liv, inte kul! Hemma borrades det på, det gick lite segare dag nummer två då det var väldigt mycket vatten i berget.

Till Milos stora lycka så var det inte bara borrmaskinen på gården att titta på denna dag, vägarna sopades också! =)

Efter att Alvin hämtats på skolan så var det dags att gå på lilla dotterns vernissage och se på utställning och fika samt köpa något litet för att de ska få ihop de sista slantarna till sin skolresa.

Efter utställningen var det meningen att Emilia skulle på körträning, vi andra till bibblan och därefter var det judoträning för halva barnaskaran. Allt detta kom dock av sej när vi kom hem och upptäckte att det brann i ett grannkvarter.

Mamman gav sej av dit för att se om hon kunde hjälpa till med något då husen tömdes, barnen har kompisar där och planen var att låta dom komma hem till oss så de slapp stå där och se husen brinna. Det visade sej att det ena huset som brann tillhörde Jespers klasskompis familj, något som tog barnen väldigt hårt. De blev både rädda och ledsna.

Tack och lov kom ingen till skada under branden och brandkåren lyckades hindra att branden spred sej till fler av kedjehusen.

För att barnen skulle få något annat att tänka på så tog vi en tur till biblioteket för att låna nya böcker och sedan köpte vi glass och mysade lite här hemma!


Onsdag

På onsdagen så var alla utom Alvin och Jonathan lediga från skolan. Snälla svärföräldrarna hämtade dem och körde dem till skolan på väg till jobbet.

Milo tillbringade halva dagen tillsammans med arbetare som gjorde färdigt den utvändiga delen av bergvärmen. Han var lyckligast i världen när han fick vara med och köra grävskopan! =D


Efter lunchen hämtades Alvin i Stora Staden och sen for Mamman och Milo till läkaren för att återigen bli grundligt undersökta och försöka få ett svar på vad våra eksem är, åkte därifrån med massor av salvor och tabletter i bagaget. Nu hoppas vi det hjälper!!!


Resten av dagen njöt vi av solen och alla fick vara uppe lääänge. Dessutom kom Älskling tillbaka hem efter att bara varit borta i två dagar på jobbet! <3 p="">


Torsdag

På torsdagen tog vi sovmorgon och sen for Jonas iväg för att fixa färdigt båtkärran medan vi andra tog det lugnt. ;)

Jesper hjälpte Alvin att byta hjul och handtag på hans tricksparkcykel och de andra barnen lekte medan jag plockade både inne och ute. William skjutsades till Kusinen borta i Lilla Staden och Alvin skjutsade till Stora Staden för att fira en av sina tjejkompisar som nyss fyllt år.

Det var en härlig vårkväll och vårvärmen var helt ok. Älskling passade på att grilla, underbart gott nötkött med potatisklyftor och tillbehör. Min kärlek är en jäkel vid grillen, köttet blev perfekt i vanlig ordning!

Alvin gav sina gamla inlines till Emilia och lärde henne åka under kvällen, hon lärde sej snabbt och sedan åkte de på gatan tillsammans med grannpojken tills solen gått ner. =)


Fredag

På fredag var ingen vanlig dag för då var det Nathalees födelsedag! Älskade ungen fyllde 19 hela år!

De vuxna i familjen fick lång sovmorgon och efter frukosten for Jonas och Jonathan iväg för att fixa ett ärende eller två. Efter lunch kom de hem och kort senare försvann Jonas igen och vips hade hela dagen gått!

När kvällen närmade sej kom Älskling hem med sushi till nio personer! Nathalee fick sin älsklingsmat och en biljett till Monsters of Rock där bland annat Black Sabbath spelar i sommar. Hon var nöjd med dagen! <3 p="">


På kvällen skjutsade Mamman henne till Lilla Staden (då hon jobbade i Hålan hela helgen) och hämtade hem William på samma gång. Sen var liksom dagen slut.

Lördag

Tidigt på morgonen, innan någon ens tänkt tanken på att vakna, klev Älskling upp och drog iväg ut på sjön med sina kompisar. Här hemma tog vi mysmorgon, men från klockan elva gick det i ett!

Rabarberna vattnades...

...potatis sattes...

...och vattnades!

Det blev snabblunch nere på macken...

...för att sen göra en timmes besök i skateparken nere vid lärcenter...

...och därefter besöka Frykenbaden.

En väldigt vacker plats!!!

Barnen tyckte att är det 28 grader i luften så badar man!

William, som är ett mycket klokt barn ;) , ansåg precis som Mamman att i Fryken badar man inte före augusti om sommaren möjligen haft en genomsnittstemperatur på 28 grader!

Innan vi for hemåt igen så fick barnen leka av sej på campingens lekplats! Då blev de åtminstone varma igen!


Samtidigt som vi kom hem, närmare sex på kvällen, så kom Älskling hem. Allt packades ur bilarna, vi tog 20 minuters vilopaus och sen hamnade Älskling vid grillen igen. Mozzarellafyllda kycklingfiléer inlindade i bacon serverades med grillad potatis, svamp och sås!

Goa grannarna Tony och Jennie kom över, maten hamnade i magarna och barnen kom i säng, sen blev vi sittandes och bara pratade till någon gång efter midnatt. Sommarljumma kvällar...

Söndag

En hel vecka, försvann i ett nafs! Även den här dagen har bjudit på sommarvärme och vi har fått en del praktiskt gjort. De sista gardinstängerna har kommit på plats, den nya pannan har slagits in i en presenning, nya sadlar har inhandlats till pojkarnas cyklar och diverse annat.

Naturligtvis har vi även njutit av SOLEN! Dagens grillmeny: Hamburgare med diverse tillbehör och strips!


Nu har klockan hunnit passera tre på "måndagsmorgonen", hela huset sover, till och med katten ligger här bredvid och snarkar! ;) Kanske dags för Mamman att göra ett nytt försök att få kroppen att komma till ro!

P.s. Tydligen har det varit problem med publiceringen av inlägget, men nu, fem dagar senare, verkar det fungera... D.s.

1 kommentar:

BP sa...

Vilket inlägg! Helt otroligt vad ni har varit med om insklusive dramatiken med branden.

Ja, tråkigt är det då aldrig hos dig kan jag säga.

Nathalee har verkligen blivit stor eller ska jag säga vuxen. Milo likaså. Snart är du och Älskling ensamma då alla ungar har blivit vuxna och lämnat boet;-)