söndag 29 september 2013

Sen sist...

...har det hunnits med en hel massa. Aktiviteter, iakttagelser och mys.

Ananasblomman fick blommor i blomman...

Härliga dagar ger fina solnedgångar...

I över en vecka har barnens favoritfrukost varit ägg i alla former...

En av killarna som kör bröd till jobbet lämnade smakprov på gifflar med pepparkaksfyllning (istället för kanelklet) och dom var så vansinnigt goda så Mamman kommer nog se ut som en gödgris lagom till jul. ;)

Lördag den 21/9 så hade barnen mys med grannbarnen hela kvällen. =)

Och dagen efter var Mamman och de två minsta på barnkalas för att fira Bästaste C:s stora dotter som fyllde tre år!

Denna veckan började med en underbar soluppgång! (Och vågen visade ytterligare 1,7 kg neråt!)

Katten tyckte måndagen sög, det asfalterades i Hålan och hela huset vibrerade.

På tisdagen försov vi oss, Tonåringen missade bussen, Mamman fick låna älskade pappsens bil för att skjutsa henne då Pappan lånat Mammans bil eftersom hans bromsar slutat fungera. På väg tillbaka från Stora Staden (där Tonåringen nu läser på gymnasiet) tog Mamman och Lilleman en sväng till Lilla Staden och hälsade på Syster Kusinmamman. Mamman lyckades klämma ner sej i ett par av hennes gamla jeans i strl: 40!!! Det var med nöd och näppe dock. ;)

På tisdag kväll blev det färska majskolvar till kvällsmat...

...och Mamman hade god hjälp med förberedningarna!

Onsdagsmorgonen började med en promenad för Mammans skull (efter alla barn lämnats och innan hon gick till jobbet) med mobilkameran i högsta hugg. =)
När vi vaknade på torsdagen var det riktigt, riktigt kallt! Isen gör fina mönster, men Mamman vill INTE ha det så kallt ännu!

Solen letade sej till slut över dimman som steg ur älven och snart kunde Lilleman vara ute och leka medan Mamman tvättade och tvättade och tvättade!

På fredag hade alla barn (utom Tonåringen) studiedag så Mamman drog med de fyra små barnen på utflykt till Hösås i det underbara höstvädret. =)

På väg hem ett par timmar senare så hade barnen fortfarande massor av energi kvar. =)

När kvällen kom hade Mamman utfodrat familjen med hemlagad köttfärslimpa och svidat om från mamma till Shannara.

Tjejkväll med tacos och vin stod på schemat. Kvällen blev sen (var hemma halvtre), skratten blev många och Shannara var rejält snurrig när hon kröp ner i sängen. Tack för en underbar kväll och nya bekantskaper brudar! ;) (Tack Pappan för att du kom och tog ungarna!)

På lördag förmiddag så drog vi in till Lilla Staden för att gå på höstmârten och tivoli med Kusinen och Kusinmamman. Pappan fick lov att följa med och köra bilen, Mamman mådde bra, men ansåg INTE att det var läge att köra bil. ;)


Otäckt med snurrande tunnor i "Harry Potter-huset".

Då är det tryggt att ha med storebror som både är stark och har bra balans! =)

Mârtensfika!!! Gott!


På lördagskvällen så tog de underbara tonåringarna hand om alla sina småsyskon (med grannarna som backup om något skulle hända) så att Mamman och Pappan kunde åka på partyparty hos Kusinfamiljen tillsammans med övriga systrar, deras respektive och ett helt gäng till. Mamman var chaufför. =) Även på lördagen hann klockan närma sej halvtre innan det blev kvällen.

Söndagen gick inte i många knop. Ett pass i tvättstugan och safttillverkning av alla röda vinbär i frysen tillsammans med massa mys var tillräckligt som aktivitet. Mamman var rejält mör trots att hon fått sovmorgon till halvnio då Nioåringen snällt gav småsyskonen frukost framför tv:n på morgonen. Tack underbara unge!

Efter stort kaloriintag hela helgen var det gott med en rejäl räksallad till middag för Mamman! =)

Barnen somnade strax efter solnedgången ikväll, stackars (snart)Åttaåringen ligger och hostar som bara busen och snart ska Mamman ta kvällen också.

1 kommentar:

BP sa...

Alltså hade du inte kommenterat hos mig idag så hade jag inte kommit in här. Min blogglista har nämligen inte uppdaterats med det här inlägget. Suck...
Men nu är jag ju här:-)
Helt underbara bilder du har tagit (minus bilden på is). Åsså är det ju himla kul att du kommer ut lite mera och har skoj!!! Det är du väl värd!
Å stort GRATTIS till stl. 40 - bingo säger jag bara. Fortsätt, snart är du nere i stl. 38:-)

Pendlar N mellan Stora Staden och Hålan? Det måste vara en rejält jobbig resa två gånger per dag. Men hoppas hon trivs!