onsdag 18 september 2013

Sex månader senare

Nu har det gått exakt ett halvår sedan jag bestämde mej för att ta itu med min övervikt. Jag började på 118 kg!!! (Vågar knappt skriva ut det ens.) Nu är jag nere på 83,7, det vill säga en viktminskning på 35,3 kg! Midjemåttet har minskat med 28 cm! Det känns ganska mäktigt. Om knappt tio kilo till så är jag nöjd. =)

Sonen tog ett kort på mej innan vi gick till jobb och morgonfritids/"dagis" i morse... Jag gillar inte att lägga ut bilder på mej själv egentligen, men här har ni resultatet hittills i alla fall! ;)


I vanlig ordning har det gått en hel massa många dagar sen bloggen såg röken av mej senast, men som sagt, livet rullar på i en rasande fart. Jobb, skola, läxor, träningar och livet gör att Mamman inte spenderat en sekund vare sej framför datorn eller tv:n på över en vecka.

Dessutom håller Mamman på att arbeta in nya morgon- och kvällsrutiner i hemmet för att få en lugnare och mysigare atmosfär. I detta ingår även ett "poängsamlingsschema" för (snart)Åttaåringen som har svårt att komma till ro i skolan och arbeta bra.

Både de nya rutinerna som innebär grötfrukostar och delad nattning av de små, läxläsning och schemat för sonen har gett enorma resultat på en vecka. Det är lugnare, mindre bråk och Mamman har mer energi över till roligheter. ;)

Veckan som gått har naturligtvis innehållit ett par turer i tvättstugan...

...lite mys med söta grannbebisen...

...och så mycket frisk luft som möjligt mellan jobb, skola och nattning. =)

Under helgen passade Mamman på att dela upp barnen lite och skämma bort två i taget av Småttisarna. Pappan fick lov att masa sej hit och ta hand om de andra barnen under tiden!

På lördagen så åkte Mamman med Bröderna Bus till Stora Staden för att se på bio och äta på McDonalds. (Snufflis åkte på kalas hos en klasskompis så Lilleman fick skämma bort Pappan alldeles ensam ett par timmar.)

Pojkarna valde att se "Dumma mej 2" och den var helt okej. =)

Första gången på bio i Stora Staden, spännande och roligt!


Efter bion och maten promenerade vi efter älven, ner till de gamla husen som blev kvar efter den stora stadsbranden för länge länge sen. Spännande tyckte pojkarna när Mamman berättade om hur branden uppstod och spred sej den ödesdigra dagen.


När vi kom hem serverades nylagad äppelpaj som Pappan och Lillen lagat av äpplen som de fått hos grannen. Till det blev det vaniljsås och nygjord äppeljuice. Gott!

På söndag morgon så frågade Mamman de två yngsta familjemedlemmarna vad de ville hitta på, i kör ropade de "Leklandet på IKEA!!!". "JAAA, så Tonåringen och hängde på hon med. ;)


Medan Snufflis och Lilleman lekte på leklandet så passade Mamman och Tonåringen på att shoppa lite. Tonåringen fick med sej både en ny matta och en ny taklampa hem medan Mamman hade med lite små praktiska saker som behövdes.


Efter IKEA-besöket blev det en tur till Max innan vi fortsatte till först det ena och sen det andra köpcentret i utkanterna av Stora Staden.


Flickorna valde ut ett armband till Mamman och Snufflis garderob fylldes på med tre par nya byxor. Mamman lyckades faktiskt hitta en ny jacka till sej själv också, så att hon slipper gå runt och se ut som om hon är klädd i ett tält. ;)

Sen kom måndag och en ny lång arbetsvecka tog sin början. På tisdag var Mamman i Stora Staden på kurs och resan dit blev lite nervpirrande...

Bara att köra "bilen-som-gud-glömde" är nervpirrande i sej. Verkstaden hittade ju inget fel på lådan, den är bara sliten! =( Nåväl, i vanlig ordning så var det dåligt med soppa i fordonet så Mamman for ner till macken för att tanka, men det var STÄNGT eftersom de höll på med kortautomaten till pumpen. Mamman fick snällt rulla mot nästa mack ett x antal mil närmare Stora Staden. Det gick, men när man får i 69,3 liter bensin i en 70-literstank (reserven inräknad) då vet man att man åkt på ångorna sista biten.

Kursen var i alla fall trevlig och Mamman kunde hämta barnen redan vid tre så det blev gott om tid för läxor och bus innan kvällen kom.

Lilleman vill aldrig borsta tänderna, evigt gnat och gnäll vareviga kväll. I tisdags provade vi på något nytt, vi släckte ner i badrummet och sen fick Lilleman använda sina färgade ficklampor och lysa med medan Mamman borstade. =) Alla sätt är bra...

Efter att alla fyra barn kommit i säng så hamnade Mamman och tonåringarna under var sitt täcke i vardagsrummet där de babblade, bubblade, diskuterade och skrattade ihop tills klockan närmade sej midnatt! UNDERBART!


I morse visade sej hösten från sin allra bästa sida då Mamman gick iväg till "dagis" och fritids för att lämna ungarna innan hon fortsatte till jobbet för att ta itu med beställningar och annat innan öppningstid.


Innan läggdags hann vi njuta ännu mer av denna vackra höstdag och nu är Mamman så trött så hon undrar om John Blund tappat hela sin säck med pulver hos oss!?

1 kommentar:

BP sa...

Ja du Shannara - vad ska jag säga förutom
1. Fler bilder på dig, tack.
2. Du har fått en kropp - en väldigt sexig sådan;-)
3. Du har fått ett ännu vackrare ansikte.
4. Ditt hår ser också ut att må betydligt "sundare"
5. Men varför sätta ribban så lågt. Jag menar det här gick ju hur lätt som helst att gå ned mera än halva mig om man säger så.
6. Alltså tycker jag att du ska ribban på 65 kilo - du vet lite spelrum skadar ju inte.
7. DU ÄR HELT FANTASTISKT!!! Jag beundrar dig!!!
8. Resten av inlägget hamnade liksom lite i skymundan om man säger så...