söndag 8 september 2013

Lugnar det någonsin ner sej?

Hej hej bloggen! Hej hej alla som läser om någon är kvar?! Haha, ärligt, Mamman har tappat stinget totalt. Nu har det gått en hel vecka sen jag bloggade sist... IGEN! Mamman har inte ens slagit på datorn på hela veckan, än mindre tillbringat en stund framför tv:n. Tiden räcker inte till! Om det inte vore för att hon "instagrammar" (    ) med jämna mellanrum så skulle hon inte minnas vad hon gjort eller ha några bilder till bloggen. ;)

En vecka kan vara lång, så nu kööör vi! ;)

Måndag!

Vanlig arbetsdag för Mamman, men efter att barnen kommit iväg till skola och dagis så var det dags för invägning. Mamman var säker på att vågen skulle gått upp sen veckan innan så hon blev ganska glad när den visade plus/minus noll! =)

En kort höstpromenad (för det är höst trots vårt underbara sensommarväder) hann hon med före jobbet!


Efter jobbet blev det hem, kvällsfika, saga och sängen för ungarna och så var den dagen slut.


Tisdag!

Veckans andra dag, en riktigt lååång dag. Efter att tonåringarna dragit till bussen och de tre små skolbarnen knallat iväg till sina skolor så vandrade Mamman och Lillen ner till BVC för hans fyraårskontroll.


Som vanligt såg det bra ut, talet behöver vi jobba fortsatt med så han får till K och G ordentligt och syntestet får vi kolla noga nästa gång (han var förmodligen trött då det gjordes sist av allt och orkade inte koncentrera sej så bra). Inga sprutor den här gången, men tid för ett laktosprov beställdes i alla fall!

Efter besöket på BVC gick Mamman och Lillen på en härlig skogspromenad för att titta om det kommit mer av höstens härliga färger.
Efter skogspromenaden och ytterligare ett besök i tvättstugan så kom en helikopter och flög lågt över bygden, häftigt tyckte Lilleman!

Innan Snufflis och (snart)Åttaåringen kom hem så hann Mamman även frisera Lillbus!

"Kan sjääälv!"

Snygging!

Snygging nummer två!

Då barnen kom från skolan så blev det Snottis tur att friseras (på hans egen begäran) och han blev lika snygg han. Därefter följde läxor.


Mitt i maten kom Nioåringen hem och då vi alla ätit så ville han också klippa sej. Var ju skolfotodags under onsdagen! =)

Snygging nummer tre!

Sen var det bara disken, resten av tvätten och mera läxor kvar innan det blev en halvtimmes lek på utsidan som följdes av fotbollsträning för Bröderna Bus. Över tjugo grader ute klockan sex på kvällen, ingen kan i alla fall klaga på sommaren i år! ;)
När kvällen kom så somnade både barn och Mamman som slagna hjältar! =D


Onsdag!

På onsdag morgon gick ungarna till skolan som vanligt. Lilleman fick också för sej att han kunde gå själv! Till vårdcentralen och ta sitt blodprov...

Grabben klev sonika ut genom dörren och försvann snabbare än blixten, vilket fick till följd att Mamman fick lov att rusa efter - I en rosa onepiece, blommiga foppatofflor och vit adidaskeps!!! Förstår ni hur jobbigt det var??? Att sitta där klädd som en rosa teletubbie (googla om du inte vet vad det är) på vårdcentralen och glatt konversera med halva bygden som råkade befinna sej där just denna morgon.

Nåväl, Mamman tröstar sej med att hon antagligen fick en bunt människor att dra på munnen och skratt förlänger ju livet sägs det. Dagens goda gärning med andra ord! ;)

Efter att Lillen tömts på ett rör blod (inte ett pip sa han) lämnades han på "dagis", Mamman gick hem och försökte förvandla sej själv till människa igen innan hon klev till jobbet.

När Mamman kom hem på kvällen så hade Snufflis varit med söta Älva på träningen och båda de små var nyduschade. Alla hade ätit och efter tandborstningen så blev det sängen. =)


Torsdag!

Frukost, påklädning, tandborstning, tjat om tv:n, packa väskor... Även torsdagsmorgonen såg ut som skolmornar gör för det mesta. Det som inte var som vanligt var att Mamman jobbade några timmar extra den här dagen, men under eftermiddagen var det fullt ös medvetslös som gällde i vanlig ordning.


Mamman bestämde sej för att det var dags att skärpa sej när det gäller matintaget igen och sluta slarva för att vågen åter ska gå neråt. Efter en härligt god middag på grillade kycklingfiléer, svamp och grönsaker samt tomater så röjde Mamman köket. Därefter blev det utomhuslek och vid halvsex kom underbara S och hämtade upp Bröderna Bus för fotbollsträningen.

Pappan dök upp och tog hand om de små och Mamman drog mot Lilla Staden för att gå på Stora Brorsans föräldramöte. Ett givande sådant då han precis börjat i en ny klass (alla sjuor blandades ihop och av fyra röriga klasser gjordes fem nya åttor inför höstterminen) och han verkar ha hamnat i en toppenklass. Vilket Mamman i och för sej redan misstänkt då han plötsligt är lugnare hemma och pluggar på både prov och läxor utan minsta tillsägelse. =D

Sen är ibland uppgifterna så svåra så att Mamman måste sitta i en halvtimme för att lösa dem innan hon kan förklara för grabben hur man ska göra (tack gode Gud för att Mamman har gått natur!). Här får ni ett exempel:

"Twenty men did one-fourth of a job in eight days. Then it became necassary to complete the job in the next five days. How many additional men were added to the crew of twenty to accomplish the task? (Antag att alla män arbetar lika effektivt."

Nåväl, när Mamman kom hem sov de två minsta, Bröderna Bus var nyduschade och kvällsfikat var serverat! Tack Pappan!


Fredag!


Hålan vaknade upp till ännu en underbar morgon och ungarna kom till skolan i vanlig ordning. Någon timme senare kom älskade mammsen och hämtade Mamman och Lillen för att skjutsa dom mot Stora Staden så de kunde hämta hem "bilensomgudglömde". Verkstaden konstaterade att det inte finns några mer fel på bilen. JIPPIE, kan man ju tro då, meeen bilen kan fortfarande inte växla som den ska. Jaja, vi kör å ser hur länge det går! *suck* =(

Innan barnen började ramla in efter skolan så hann Lillen och Mamman besöka butiken i Hålan och storhandla (utan lista så vi fick bara med hälften hem).

Var resten av fredagen blev av minns inte Mamman riktigt. Det käkades fisk i ugn till middag, lektes i solen och mystes med chips. Ungarna somnade redan nio (även Stora Brorsan)!


Lördag!

Större delen av lördagen gick åt till att jobba för Mamman och Tonåringen. Efter jobbet tog Mamman en kvällstur till djupa skogen för att hämta upp en son som lekt med Kusinen hos mormor och morfar. Mamman och de fyra små blev kvar där i en timme. Barnen lekte och Mamman hann prata lite med mor, far och syster med bihang. ;)

Väl hemma igen så bakade Mamman sina pones, ungarna utfodrades med korv och bröd och det stektes en hel massa american panncakes inför söndagens stora utflykt. Strax efter nio sov barnen, mindre än en timme senare låg Mamman däckad! ;)


Söndag!

Söndagsmorgonen var tidig. Mamman var uppe och njöt av en härlig soluppgång medan hon packade matsäck, käkade frukost och gjorde i ordning ungarnas frukost.

Halvnio gick färden mot Grums och P-05:ornas sista poolspel för året. Grabbarna började dagen med att vända ett underläge på två mål till seger med 11-2! Även andra matchen vann de trots hårt motstånd, tror den slutade 6-5.Dagens snyggaste räddning!? Kolla bollen!

Efter första matchen så for Nioåringen med en kompis mot Eskilsäter (en timme åt andra hållet) för att värma upp inför P-04:ornas sista poolspel någonsin (nästa år är det sjumannalag, vanliga matcher och cuper som gäller).

Då P-05:orna spelat klart andra matchen slängdes ungarna in i bilen och färden gick ut mot näset. Precis lagom till matchstart för Nioåringen fanns Mamman på plats! =)


Men, hallå, var blev min back av?

Mammans målis sparkar inte bara långt, jisses vad han kan kasta! Kolla var bollen är! Mamman slutar aldrig att förvånas!


Första matchen blev en otroligt jämn kamp, i andra matchen blev det förlust med två mål. Det gänget var dock tuffare OCH hade med flera äldre spelare (minst tre vad jag kunde se). Den matchen var en match i närkamp många gånger!


När bilen äntligen nådde Hålan igen efter en lång dag så hade klockan hunnit slå sex, termometern visade strax över tjugo grader och barnen ville ta årets (förmodligen) sista dopp!
Halvåtta var vi hemma igen och alla barnen klev snällt genom duschen, åt, borstade tänderna och kröp i säng. Nittio minuter efter hemkomst sov alla fyra! Mamman sitter här, trött som få... Om en liten stund ska hon också sova. Imorgon är det en ny vecka och andra arbetstider för Mamman. Tre barn är jätteglada över att få gå på "morgonfritids" och "morgondagis", den fjärde kommer det bli en kamp med!

Sov gott alla ni som orkat hela vägen ner hit... Och ni andra med för den delen! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid roligt med en uppdatering!
Sandra

BP sa...

Vilka vackra barn du har! Åsså härliga bilder på aktiviteterna under hela veckan. Gillar klippeffekten - börjar en så vill alla bli "fina", men en tår fälldes ändå - M:s lockar föll ju offer för klippningen. Men som tur är så växer ju håret ut igen;-)
Hur du löste matte exemplet är en gåta för mig. Just sådana uppgifter stöp jag alltid på i plugget och matte var mitt sämsta ämne.