tisdag 29 september 2009

Läxor med djungelvrål...



Är det någon som vet varför en tioåring kastar sej på golvet och grinar som en bebis då man lugnt säger... ”Gör dina läxor nu” ??? Det är något jag inte kan förstå... Om man ödslar ett ton energi och en timme på att skrika å tjuta för att sen ändå vara tvungen att göra sina läxor, vad har man då vunnit??? Förutom att viss tv-tid ryker och dator samt tv-spel försvinner i ett par dagar... Tror dock inte att tioåringen ser detta som en vinst även om jag tycker att lite mindre tid framför dessa apparater inte alls är negativt.


Tror att i vissa åldrar så tjuter alla barn mer eller mindre över än det ena och än det andra, men i ärlighetens namn så trodde jag att det var något de skulle sluta med i samband med stigande ålder... Nu verkar inte läget vara sånt i min barnaskara i alla fall och jag är ganska säker på att trots att mina barn är unika så är det inte ett unikt beteende de har!


Så, tioåringen tjuter som en fyraåring över läxor samtidigt som min fyraåring tror att han är tio.


Som idag då jag kilade in på hans avdelning och bad honom klä sej och vänta utanför medan jag hämtade Snufflan på hennes avdelning. Inga problem Mammis fick jag till svar. Ett par minuter senare när jag kom ut med Snufflan så var han borta! Ropade, kollade hans avdelning och letade i lekstugan... Inget barn... Till slut knallade jag hem och där satt han med femåringen i soffan å kollade på nåt meningslöst tecknat program och i köket stod min mor och diskade...


Min mor som uppenbarligen ramlat och slagit sej... Här i min lägenhet... TVÅ dagar i rad... KUL!


Hon stannade visserligen bara tills Stora tjejen kommit hem så hon kunde visa henne hur man använder plattången som min syster2 hade skickat med hit. Sen tog hon med en maskin tvätt till och skulle tvätta åt mej. (hoppas verkligen att de fixar våran skittvättstuga snart)


Efter den här amningspausen (tur jag är kvinna så jag kan skriva, tänka och mata samtidigt ;-) ) så ska jag försöka att skilja mina tre busigaste frön åt och se om jag klarar av den ädla konsten att motivera dem till att plocka rätt på sina saker IGEN. Samtidigt som de gör det (önsketänkande) så ska jag diska, kolla läxor, vagga bebis och dammsuga. Sen ska jag förmå någon av de stora att få soporna att förflytta sej ut i tunnan, mutar med House ikväll så kan det gå.


MSN:ade lite med SMS:et igår också (flickvännen kommer tydligen idag å inte igår =) ) å han skickade en länk på en blogg som hans galna kollega skriver... TACK för det skrattet... Haha... (Gillade bögskämtet massor... Ni är inte kloka!)


”Always look on the bright side of life...”

1 kommentar:

Anonym sa...

Du skriver underhållande, något som är rätt sällsynt i bloggvärlden kan jag tycka, me like! / Mamalo