måndag 15 februari 2016

Många i rad

Nu blir det många dagar på ett bräde! Dels för att vårat internet krånglat järnet då jag haft tid över att sitta vid datorn och dels för att tiden bara flugit iväg de senaste 12 dygnen. :)

Torsdag 4/2

Som varje onsdag och torsdag började dagen vid fem på morgonen. Frukost till Mamman, sen få in Stora Brorsan i duschen och väcka de små innan morgonens taxitjänst tar vid. De små till fritids och den stora ut till Hammarö och kompisen där före skolan (så de kan ta sällskap in med bussen). Därefter njuter Mamman av närmare en timme i bilen med en bra ljudbok på väg till jobbet i Hålan!


Dagens nyhet på jobbet denna dag, drickkvarg med smak av jordgubb och citron. Inget som Mamman kan rekommendera!

Efter att ha hämtat hem barnen på vägen hem blev det lite snabbmat i form av fiskpinnar och pasta, märklig kombination tycker Mamman, men inte barnen så de åt och var nöjda!

Precis när barnen kommit i säng så kom Älskling hem från Linköping och i vanlig ordning så fanns det massor att prata om och småsaker att plocka med så klockan blev sent, sent innan vi kom i säng!

Fredag 5/2

När barnen skjutsats till skolan åkte Mamman med Älskling in till Stora Staden för att lämna in bilen och springa lite ärenden. Passade på att göra ett besök på stuvbutiken för att titta på tapeter till fondväggen i köket och göra ett besök på zoobutiken för att köpa sand, växter och nya lysrör till akvariet samtidigt.

På jobbet passade Mamman på att testa lite mer nya produkter som kommit in i sortimentet. En förvånansvärt god caesarsallad och veganska k*ckl*ngbitar som jag aldrig mer kommer att köpa. I mitt tycke både torra och smaklösa! Därmed inte sagt att det är ett fullgott alternativ för de som inte äter djur, mina systrar tyckte om dom vad jag förstått i alla fall och gubben min ansåg dem ätbara. ;)
En smygkik på årets nyheter i glassdisken fick i alla fall Mamman att längta efter att få testa nya Magnum Double Peanut Butter!

När Mamman hittade hem på kvällen, efter en snabbdejt hos goaste Annika, så var HELA familjen samlade, i alla fall alla som går på två och fyra ben! Maten stod och väntade på mej och barnen härjade på övervåningen fram till tiotiden då de stoppades i säng, en knapp timme senare sov allihop.

Lördag 6/2

Mysmorgon på lördag med sen frukost och läsläxor i föräldrarnas säng. Härlig start på dagen! I alla fall för Mamman och ungarna, Älskling och snällaste Göran körde ett par vändor till tippen och hämtade hem det allra sista från Stora Staden.


Under eftermiddagen dök Kusinen upp med hela familjen och det blev pizzakalas! Även Elis och goa Astrid kom på snabbvisit med fika för att gå husesyn och få en kopp kaffe. Jag lovar att nästa gång ni kommer så är jag mindre stressad och mer social. ;)


Bästa Stora sonen lagade Mammans bil med lite assistans av Kusinpappan och Älskling. Duktig pojk! <3 p="">


När Kusinen och Lillprinsessan gjordes i ordning för hemfärd så skrek plötsligt Kusinmamman som om någon stuckit kniven i henne från badrummet. Mamman fick hjärtat i halsgropen och rusade dit samtidigt som hon lyckades famla upp låset på dörren. Där stod älskade syster med ögonen ihopknipna, tårarna sprutande och grät samtidigt som hon skrattade.

Det visade sej att när hon skulle tvätta händerna så tog hon fel på tvålen och handspriten. Handspriten hade inte varit använd på länge så det hade bildats en propp i hålet så när syster tryckte till på pumpen så sprutade spriten rakt upp i ögonen på henne.

När Mamman sen hade Syster liggandes på golvet med huvudet i duschen och sköljde hennes ögon så hörde hon hur systerns söta son glatt förklarar för kusinerna att "YES, jag kan vara kvar en kvart till för moster sköljer mammas ögon!" och satte sej i trappan med min Bonus och spelade kort! Älskade knasiga ungar!


Barnen avslutade kvällen med mellomys medan de vuxna i huset plockade lite till bland lådor och påsar... Sakta, men säkert, någon gång blir vi nog klara. ;))

Söndag 7/2

Dagens två stora händelser... Jonathan övningskörde för första gången och resten av familjen och fem bebisar till flyttade hem! =)

Älskling petade rätt alla saker i akvariet... 

...medan jag passade på Gus så att inte malarna skulle bli kissekattmat. Spännande saker det där tyckte familjens fyrbenta medlem.

En av de långa pansarmalarna och den lilla pansarmalen som snart ska få lite kompisar så hon mår bättre.

Storpoo, vår största mal (en Gibbi). Han är närmare 15 cm lång!

Fem nya små bebisar, ancistrus tror jag det var.

En av de små som snabbt började putsa glaset.


Måndag 8/2

Otäckt tidigt på morgonen var det dags för Älskling att åter bege sej mot jobbet i Långtbortistan! ;) Mamman fick sova någon timme till innan det var dags att gå upp och väcka sju barn, få i dem föda, fixa med gympakläder, frukt och leta vantar som alltid försvinner mystiskt.

Stora Brorsan hade öroninflammation och fick stanna hemma, men de andra kom iväg. Svärmor hämtade upp Bonus och äldsta dottern för att köra dem till Stora Staden på väg till jobbet och följa med Alvin till tandläkaren. De övriga fyra älsklingarna fick snällt traska till skolan den här dagen. =)

Förmiddagen försvann i en rasande fart och snart var det dags att hämta tre barn på Skivedsskolan, en på Plusgymnasiet inne i Stora Staden och en på skolan på Råtorp. Taxi var god dröj! =)

Efter skolan blev det läsläxa för Alvin och Emilia, därefter mat, lek och sen sängen. Dagarna försvinner så snabbt så Mamman hinner inte riktigt med!

Tisdag 9/2

Efter en lugn morgon kom svärmor och hämtade upp Alvin för att köra honom till skolan. Mamman var snäll och skjutsade de andra barnen till skolan, även äldsta dottern som lyckades missa bussen. Ibland får man lov att vara snäll, eller hur? Var på möte med Jonathan på hans skola, ett givande sådant!

När jag var tillbaka hemma så kom älskade faster och hjälpte mej få upp en del lådor på vinden och tömma ytterligare tre bananlådor. Trevligt med sällskap när man plockar! Tack!

Familjens nya läxrutiner, eller ja, det blir ju nytt i och med att Alvin inte bott med oss i skolveckorna förr vilket han börjat med den här veckan, verkar ha fastnat snabbt.Onsdag 10/2

TVÅ timmar tar det för Mamman att ta sej till jobbet de veckor alla sju barn bor hemma! Först ska de två yngsta till fritids på sin skola här i Skived, sen ska söta bonusen till fritids på sin skola i Stora Staden, därefter ska äldsta sonen köras ut till kompisen på Hammarö innan Mamman kan påbörja resan mot jobbet. Fast vet ni vad? Det gör inget, Mamman gillar att köra bil och den där extra turen ut med Stora Brorsan betyder inget alls när det är vad som krävs för att han ska orka ta sej till skolan!

Dagen på jobbet bara rusade iväg, min syster skäller på mej för att tiden alltid går för fort när jag finns i närheten... Hon hinner ju ingenting! ;) Märkligt det där, Älskling hävdar också att dygnen i närheten av mej måste ha färre timmar än alla andras dygn. 


Efter att Mammataxin hämtat upp stora som små så blev det onsdagsmys med pannkakor och färska jordgubbar efter att dagens läxor avklarats.


När Mamman lagt barnen upptäckte hon att knorrisarna (prickiga knorrmalar) var sjuka. De ser döda ut på bilden, men det är de inte! Förmodligen har de drabbats av något som kallas vit pricksjuka lyckades Mamman googla fram. (Jonas, du har förstört mej, google var inte min vän, det är ju din bästa vän... ;) )

Torsdag 11/2

Morgonen var i stort sett likadan som dagen innan, måste få påpeka att den här första veckan när jag varit ensam med alla sju barn har gått långt över min förväntan! =) På jobbet var det lika trevligt som alltid... Chefen kanske inte tyckte det var lika trevligt att behöva bistå med nyckel på morgonen då jag glömt min... ehrm... ;)

Veckodagarna ser oftast ganska lika ut, men torsdagen är nog min favoritvardag för då kommer min Älskling hem! <3 p="">

Just den här torsdagen så hämtades Alvin upp av farmor eftersom han varit hos doktorn med sin mamma och senare under kvällen skjutsade hon hit honom och dessutom hade hon varit jättesnäll och köpt med medicin till fiskarna. Tack så mycket för all hjälp ni ger oss!

Gus Spanaren! Ser till att allt går rätt till när medicinen hälls i akvariet.

Gus Lurpassaren! Ligger i trappan och smyger för att peta till en på huvudet när man går förbi under. Buskatt!

Fredag 12/2

Efter att barnen kommit iväg till skolan satte sej min andra hälft och jobbade medan jag faktiskt kröp ner i sängen och sov en stund till innan det var dags att åka till jobbet! :)

Hade fint sällskap i bilen, älskade tonårssonen ville iväg och träffa en gammal klasskompis som bor i krokarna runt Hålan.

Den här fredagen jobbade jag med älskade mammsen, tänk, det är bara bra dagar på jobbet! Det är nog därför det är så svårt att byta till något närmare. Jag trivs med kollegor, arbetsplats och kunder!

Medan jag jobbade så var min syster hemma hos oss och hämtade farmors gamla hörnskåp, den ena soffan och min äldsta dotter som skulle till Hålan för sitt helgpass på jobbet!

Fredagkvällar är bra. Först en snabbdejt med goaste Annika efter jobbet, en lugn tur med en ljudbok i stereon hem och maten på bordet när jag kliver innanför dörren. Barnen färdiga för natten framför diverse olika elektronikapparater. Hinner pusta ut innan det är dags att säga godnatt.

Lördag 13/2


"Vaddå upp och hoppa, ser det ut som om jag bryr mej? Det är helg! Chilla! Har jag legat här i flera timmar utan att bry mej om nåt så ska du inte tro att jag flyttar mej för att du vill kasta ut lådan!!!"

Är man uppe till närmare midnatt och är mellan sex och elva år så ska man INTE gå upp sju på morgonen. Mamman bestämde snabbt att rullgardinerna var dagens mest prioriterade projekt!

Älskade mor och far kom hit och hjälpte till med lite av varje under dagen, rullgardiner, plock, gardiner i köket och få iväg ett lass sopor. Tack bästaste mami och papi!


Efter maten blev det ett hastigt påkommet besök till IKEA. Lyckades kliva innanför dörrarna en knapp kvart före stängningsdags! =)


Medan jag skruvade möbel så fick Jonas upp ytterligare en rullgardin!


Köpte en liten sittbänk med förvaring åt Älskling så att han kan ha sina paintballkläder och skydd däri istället för i en flyttlåda bakom dörren i sovrummet. =) Satte även upp krokar ovanför för att hänga morgonrockar och diverse annat på.

Klockan hann bli närmare två innan vi kom i säng, men det blev i alla fall en hel del gjort!

Söndag 14/2

Yeay, rullgardinerna hade i alla fall positiv effekt, även om den bara förlängde sovtiden på barnen med en och en halv timme!

Strax efter nio kom lilla dottern intassande i sovrummet för att väcka oss vuxna och be oss smyga ut i köket. Där hade hon lagat alla-hjärtans-dags-frukost åt oss och ställt fram hemgjorda kort till oss båda. Sötungen!!!

Under förmiddagen kom Bästaste C med den äldre av sina söta döttrar. Småflickorna lekte snällt och lugnt i några timmar medan Jonas fick upp en hylla till alla sina filmprylar över tv:n och jag och Carin byggde ihop skrivbordet till arbetsplatsen i sovrummet.


Resten av dagen försvann snabbt! Jonathan och Jonas var ute och övningskörde samt hämtade Nathalee vid tåget medan Mamman fixade med maten. Älskling tog över när de kom hem och fixade finliret så det blev riktigt gott. Vi är ett bra team i alla lägen, visst? ;)


Lite mer av musik- och filmanläggningen kom upp under kvällen, vi hann även handla och rensa bort ytterligare tre lådor och fyra påsar samt samla ihop en låda skräp och en låda skänk-bort-prylar.


Måndag 15/2

Morgonen idag startade med en kraftig försovning. Av någon underlig anledning så lyckades Mamman somna om riktigt djupt efter att Älskling åkt till jobbet.

De två larmen på Mammans telefon hade stängts av och var ej aktiva av någon konstig anledning, Jeppes mobil hade laddats ur under natten och äldsta dotterns mobil ringde i en timme, det var bara det att ljudet hade försvunnit, den blinkade bara! Märkligt!

Kvart över sju rusade Mamman upp, knackade på Stora Brorsans rum och bad honom hoppa i duschen, väckte äldsta dottern, pussade liv i de små och gick ner för att fixa ett gäng mackor. Allt funkade bra. Precis när klockan rang på skolan hoppade de fyra yngre förmågorna ur bilen och en respektive tre minuter för sent lämnade jag av tonåringarna på deras skolor i Karlstad.

Därefter åkte jag hem och röjde undan, ni vet det där vanliga köret med disk, tvätt, bäddning och så vidare. Precis när jag grävt fram hallen under ett ton grus så kom älskade Mami med symaskinen i högsta hugg och kort därefter kom älskade faster.

Kökets andra fönster förseddes med gardin (tack för att du kapade gardinstången så det funkade pappsen!), Emilia fick upp gardinstång och hästgardiner i sitt rum, mamma sydde om en gardin och tog med en annan hem till djupa skogen för att sy om till Alvins och Williams rum. En del annat blev rensat och övervåningen städades efter bästa förmåga, barnen fick en väldig fart när mormor var med och härjade. ;) Tack för hjälpen Mami och Mona!

I övrigt har det varit en lugn kväll, barnen kom i säng snällt och somnade tidigt, Mamman hann prata kvällen med Kärleken redan mellan åtta och nio. Nu är hon trött och kommer förmodligen somna i samma stund som huvudet träffar kudden.

Godnatt och godingar och hoppas att någon av er orkat läsa hela vägen ner! =)

1 kommentar:

BP sa...

Det enda jag kan säga här är - hur f*******n hinner du med att blogga överhuvudtaget????????????????????????????????????

Blir totalt andfått bara av att läsa ditt inlägg. Hur hinner du? Du är verkligen en superwoman. Å din älskling har det ju bra - under veckorna medan du drar hela lasset. Men vad gör man inte för kärleken;-) Tur att du har uppfostrat dina barn så väl!

Å vad gäller kvarg så spyr jag, och veganska kycklingbitar - nej usch!

Å sjuka fiskar på köpet - nej fy;-)