måndag 11 augusti 2014

Första matchen...

...efter sommaruppehållet har avverkats under helgen. Williams lag spelade i lördags, men grabben var tyvärr sjuk då så han spelade inte.

Lördagen gick i övrigt väldigt seeegt. Tror inte Mamman fick något vettigt alls gjort förutom det som var tvunget att göras (mat alltså ;) ). En liten promenad hann hon i alla fall med efter att barnen kommit i säng och den här kvällen var det en stor groda som lyckades höja adrenalinet. =)


Söndagen gick däremot i ett! Efter att frukost intagits och de första maskinerna tvätt körts så stack Mamman iväg till Stora Staden för ett besök på sjukan.

Den här stackaren fick Mamman flytta undan innan hon backade ut bilen. ;)

Väl hemma igen hann hon in på affären, ner i tvättstugan och sen samlades ett gäng ungar ihop för att åka iväg på Beppes första match efter sommaruppehållet.

Uppvärmning

Hörna

Instruktioner åt ena hållet...

...och sen iväg med bollen åt andra hållet. Luring! =)


Vilken match det blev! Kula/Gillberga och Årjäng är två otroligt jämna lag och bollen var lika mycket på båda planhalvorna, skotten på mål var nästan lika till antalet, men min målis var den bättre målvakten den här gången och grabbarna vann med 4-2! =)

Söndagkvällens måne var sjukt stor, rund och rödaktig (tyvärr är inte fotot riktigt rättvist då jag fotat av displayen på den stora kameran med mobilen). Häftig var den i vilket fall!

Idag har det varit en sådan där "ingen-orkar-göra-något-och-alla-bara-gnäller"dag. Vid halvsex hade Mamman fått nog och tryckte in alla sex barn i bilen, det var dags för terapisession ala Shannara! Färden gick mot Stora Staden för ett besök på McDonalds och lite kvällsshopping!

De små hittade nya tröjor för en femtilapp på man, Milo köpte en hel massa gröna strumpor med ödlor och grejs på, Tonårsdottern köpte en ny långkjol och Lillan en ny baddräkt. Tonårssonen tillbringade tiden i spelbutiken och åkte hem tomhänt. ;)

Mamman då? Jo hon hittade minsann ett par nya jeans som hon köpte efter att ha plågat en stackars människa  till att vara smakråd. ;) Tack så mycket goa du!

Det bästa av allt var att det var storlek 36 på jeansen, det innebär alltså SMALL. Fatta att jag i mars förra året hade storlek 54!!!


När vi styrde kosan hemåt igen så kikade solen fram genom regndiset. Härligt!

Nu sover de fyra yngsta barnen, min härliga tonårsdotter sitter i köket och spelar gitarr samt sjunger, tonårssonen sitter inne vid datorn och skäller på sina polare via skype medan han slår sönder tangentbordet i frustration över onlinespelet, själv har jag hunnit med en "babbeltur" nere hos Goa Grannen A... Allt är som det ska med andra ord! ;)

Sov så gott alla goa och glada, nu ska jag fundera över morgondagens planer... Eller rättare sagt hitta på nåt att göra, krama ur det sista av sommaren (som börjar bli KALL).

1 kommentar:

BP sa...

Alltså djurlivet i Hålan hoppar jag snabbt över -ycu;-)
Kul att din grabbs lag vann. Å som du vet ligger målvakter mig mycket varmt om hjärtat.
Jean i storlek 36 är ju helt fantastiskt. Då har vi samma storlek, vilket är helt otroligt med tanke på när jag såg dig senast i Stockholm. Du borde anmäla dig själv till en tävling på Aftonbladet t ex.

Suveräna bilder rakt igenom. Å jag gillade månen - vilken idé att fota av bilden från kameran. Det hade jag då aldrig kommit på.