tisdag 19 augusti 2014

Ett år äldre och skolstart

Så har dagarna knallat ifrån mej än en gång...

I onsdags låg jag totalt däckad fram till halvsex på kvällen med migrän. Då är det tacksamt att ha grannar som ställer upp! De små lekte nere hos söta granntjejerna nästan hela dagen och finaste, goaste Terez kom med medicin till William som också låg och var dålig (dessutom såg hon till att tonårssonen tog hand om disken innan hon gick ;) ). Tonårsdottern jobbade hela dagen, Pappan kom på kvällen och såg till att barnen fick mat och kom i säng och Jesper sov hos Kusinen.

På torsdagen fick ingen något vettigt alls gjort... eller jaaaa... Mamman tvättade, rensade lådor och skåp i köket samt städade undan lite på golven. =)

Den senaste veckan (i synnerhet) har varit jobbig, speciellt för Tonårsdottern som inte alls vill tillbaka till skolan. Hon trivdes inte med något över huvud taget! Hon har klagat nästan hela första året på gymnasiet och inte alls mått så bra periodvis. Nu i sommar eskalerade det hela tills det blev ohållbart... Har man mardrömmar i flera veckor över att gå tillbaka till skolan så är det ingen idé att tvinga någon! (Mamman har dock hela tiden hoppats på att allt skulle lösa sej själv på något mirakulöst vis.)

Så, Mamman har ringt och pratat med än den ena och än den andra på skolan dottern gått på. Ingen har kunnat hjälpa eller vägleda Mamman på något vis!!! Allt Mamman ville veta var: "Hur går vi till väga nu? Vilka alternativ finns? Har ni någon plan för att omplacera dessa elever? Hjälpa dem? Få in dom på en annan linje..." Men ingen verkade veta något!

Tillslut mejlade Mamman och dottern, meddelade att dottern hoppar av skolan och fick då ett mejl tillbaka som sa att dottern var välkommen på ett möte hos SYV idag klockan elva. Så nu har hon alltså slutat på Samhällsprogrammet!

För att hon inte ska hänga löst i luften och bara sova bort tiden så kontaktade vi på vinst och förlust ett annat gymnasium, en friskolevariant, för att ta reda på om de möjligtvis kunde ta emot henne på deras musiklinje (som tydligen ska vara riktigt bra). Rektorn ordnade ett möte redan under fredagen (i fredags alltså).

Så på fredagsmorgonen packades alla sex ungar in i Maxine och färden gick mot Stora Staden! Stora Brorsan tog med sej alla fyra småsyskonen till Mariebergsskogen för att titta på djuren och leka på alla stora lekplatser medan Mamman och Dottern träffade rektor och ansvarig lärare för musiklinjen.

Samtalet gick jättebra, efter en stunds samtal så skrevs hon in på skolan och om hon själv vill och orkar så kan hon börja andra året och samtidigt läsa in ettans musikämnen då hon redan har så bra betyg i övriga ämnen!!! =) Uppropet är imorgon klockan tio! Mamman är glad, dottern hoppfull! =)

På lördagen gjorde jag mitt bästa för att krama ur det sista ur min semester! =) God mat, mys med kidsen och ett glas vin eller två på kvällen hemma hos Goa Grannen A!


Söndagen tillbringades i bilen och på fotbollsplanen tillsammans med Jesper och hans lag.

Lite ovant att se laget i sina vita dräkter...

Åskan mullrade och gick mest hela tiden, på sidan om.


Så var semestern slut, vardagen gjorde sitt intåg. Barnen var på "dagis" och fritids (på sin ny- och ombyggda skola) medan Mamman tillbringade den största delen av dagen på jobbet.

På väg hem kom det fina vädret...

...och före kvällens fotbollsträningar för bröderna Bus så¨hann Mamman bli lite firad. Tack för dammsugaren älskade mammsen och pappsen!

Tack för chokladen B, precis vd jag behövde i röran! ;)

Söta älva kom med blommor och kort från henne och Lillprins Bus! Tack sötnosar!!!

Även Pappan kom hit med blommor under kvällen! =)

Under kvällsturen ner till Goa grannen A så tornade det upp sej ovädersmoln i horisonten igen!

Idag började skolan igen! Snufflis började ettan, Wille trean och Beppe fyran. om ett år är det även dags för Milo att flytta från förskolan och upp i skolan, tiden rinner iväg...


Mamman sörjer sommaren som alltid är för kort och försöker njuta av den stundande hösten så gott det går. ,)

Dagens post innehöll nya skor till Milo! Vinterskor med spindelmannen på!!! Grabben är nöjd, Mamman är nöjd! ÄLSKAR e-bay, 139 spänn med frakt! =))

Nu är det dags att sova, imorgon väntar jobb som vanligt. Ska bli spännande att se vad Tonåringen tycker om nya skolan...

1 kommentar:

BP sa...

Ja då kan jag läsa en 12-dagars rapport bara sådär...
å bra att det ordnade sig för N. Vet ju inte vad det var för fel på skolan - blev hon mobbad eller? Hoppas iaf att hon kommer att stortrivas på den nya skolan, som verkar vara helt hennes inriktning. Håller tummarna.
Med tanke på din kommentar hos mig undrar jag hur du orkar. Du är verkligen "a superwoman"!!!!!!!!!!!