fredag 13 december 2013

Nu tändas tusen juleljus...

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag... Dagarna bara flyger förbi, alldeles för fort. Ibland hinner man knappt med att leva och andas.

Måndagen försvann, lite plock och lite jobb sen var dagen förbi...

På tisdagen var det egentligen Mammans och Lillemans lediga dag, men eftersom hela förskolegruppen skulle till kyrkan så var lediga barn välkomna att komma till "dagis" på förmiddagen. Och eftersom vi har världens bästa förskolepersonal här i Hålan så fick Lilleman stanna kvar ända till efter mellis på eftermiddagen så att han inte behövde följa med Mamman och Nioåringen till sjukhuset för att göra Nioåringens spirometritest.

På så vis så fick Mamman och Nioåringen lite egentid dessutom med bubbel och prat under bilresan och lite mys mellan testerna medan medicinen verkade.

På "Barn" så hade de ett fotbollsspel, rackarns roligt tyckte grabben! =)

Vid tre hämtades resten av barnaskaran hem från fritids och förskolan och Mamman ställde sej vid spisen för att få i Stora Brorsan, som var sjuk, lite mat. När alla barnen somnat fick Mamman sätta sej i bilen och fara till Stora Staden för att hämta hem Tonåringen som inte kände sej kry och hellre ville hem till Mamman än sitta i sin fars lägenhet. De var hemma vid midnatt och Mamman kröp i säng, näst intill medvetslös!

Sen kom onsdagen då även Åttaåringen kände sej vissen och hade huvudvärk när han klev ur sängen. Tre barn hemma och tre barn på skolan...


Två pigga gossar och en liten söt tjej knallade glatt iväg när klockan slog halvnio, Nioåringen i sina "nya" kläder som han gillade skarpt. Tack goa kollegan! =)


I det här fallet var det ganska praktiskt med två sjuka tonåringar i huset eftersom Mamman då slapp vabba för Åttaåringen. Han njöt för fullt utav att bli bortskämd av sina syskon! När Mamman kom hem från jobbet så visade han att blommorna på bordet slagit ut och berättade att han minsann fått mat TRE gånger under dagen, bacon med äggröra, äggröra och äggröra med mjölk i!!! =D Ungarna gillar ägg! ;)

Torsdagsförmiddagen tillbringade Mamman med att städa igenom lägenheten, sen hämtades barnen, det handlades och lagom till fyra när Stora Brorsan kom hem så serverades hemgjorda hamburgare med glass till efterrätt. Därefter blev det ytterligare en tur till Hålans butik innan barnen satte igång att baka lite pepparkakor av en del av den två kilo tunga pepparkaksdegen som älskade mammsen/mormor bakat. (TACK, den var perfekt!)

Innan det var dags att sova hann Mamman stryka både lucialinne och tärngosselinne, samt springa till affären EN GÅNG TILL då hon inte hittade tärnljuset. Hon hade tur, det fanns ETT ljus kvar! Det är dessutom tur att affären ligger ett stenkast härifrån! ;) Inte nog med det, ungarna lyckades komma igenom duschen och lilla dotterns hår flätades innan ett kapitel lästes i den nya Sune-boken.

Så kom idag, Lucia och fredag den 13:e! Dagen började på bästa tänkbara sätt, vacker soluppgång, grötfrukost och glada barn som snällt klädde sej. =)


Årskurserna förskoleklass, ett, två och fem bjöd på ett lika härligt och vackert luciatåg som varje år. Ett otroligt bra jobb av eleverna och engagemang från både vuxna och barn. TACK alla ni inblandade! =)

Efter luciafirandet så blev det lussefika med medhavd matsäck tillsammans med barnen och de andra familjerna. Strax före elva gick Mamman och Lilleman mot "dagis" för att hälsa på en stund. Lilleman ville visa upp sin pepparkaksdräkt på "sin skola" och var med vid lucköppning och sångstunden. Trevligt för Mamman att få en liten inblick i hans "skoldagar" också. =)

När de tre små skolbarnen kommit hem så gick vi och handlade (ibland kanske det inte är så bra att ha affären runt hörnet? ;) ) och därefter följde granntjejen i huset bredvid med hem och lekte med Snufflis ända till kvällen kom.


Efter att barnen rusat av sej lite energi ute i friska luften så blev det "myskvällsfika" med tända ljus i hela lägenheten. =)Finaste lucian idag!? ;) ;) ;)


Mellan åtta och nio så läste Mamman en hel bok för de två små om älvor, magi och en ponny. Därefter hamnade hon och Bröderna Bus samt Stora Brorsan framför datorn och spelade "Civ 1" (världens bästa strategispel! ;) ) tills att klockan närmade sej elva. Både Bröderna Bus och Stora Brorsan stöp i säng som furor och Mamman hamnade framför bloggen.

Nu väntar hon bara på att Tonåringen ska hämtas hem från en fest i Stora Staden, gäääsp! Det blir en lååång natt i natt!

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket härligt, färgsprakande inlägg som vanligt fyllt med 1000-tals aktiviteter. Du har då verkligen glada (och snygga) barn - hela högen måste brås på dig:-)

HansHB sa...

Nydelig himmel og flott lek mmed lyskilder!