söndag 8 december 2013

Härliga helg...

...men vi börjar på fredag morgon, morgonen efter snöstormen dragit förbi! En stund efter sju, mitt i årets julkalender, så ringde telefonen. I andra änden fanns min älskade far (och tillika chef), han berättade att det blåst ner träd över vägen så att han inte kunde ta sej till jobbet. Mamman har ju ingen möjlighet att ta sej in på jobbet, men hon och ungarna kunde ju i alla fall möta bilen som kom med mjölk och vakta varorna i väntan på att en nyckel dök upp om det skulle bli nödvändigt.

Ungarna klädde snabbt på sej och slukade frukosten med megaaptit, kvart i åtta låg de i snöhögarna nere på gården med lyckan tindrande ur ögonen. ;)

När skolbarnen lämnats av på skolan så passade Mamman och Lilleman på att handla, busa i snön och städa undan lite hemma.

Mamman upptäckte till sin fasa att stormen käkat upp nätet, morr, Mammans mått var rågat (totalt j**la överfullt)!

Internetet sades upp och ett nytt abonnemang (via fibern) valdes ut, efter ett samtal så lyckades det hela skutta igång på mindre än en timme. KANON (förutom att jag får stå med dubbla betalningar i tre månader)!

Därefter ringde Mamman till Pappan och frågade om han möjligen skulle kunna tänka sej att köpa en router och kablar i Stora Staden åt Mamman och sedan leverera dem hela vägen hit, samma kväll. Som tur var så lovade han fixa det! =)

Efter skolan bjöds barnen och tre av deras vänner på köttfärssås och spagetti, under kvällen blev det mys för de små och LAN (här igen) för Stora Brorsan och hans polare (efter att routern kopplats in). Kvällen försvann i ett nafs och Mamman somnade innan huvudet ens landat på kudden! =)

På lördagen vaknade vi till strålande solsken, barnen var ute i snön innan klockan slagit nio. Dagens första projekt inomhus startades strax därefter.


Nämligen att försöka laga Bröderna Bus dator. Det hela borde varit ganska enkelt, byta lite kylpasta mellan processorn och processorfläkten... Tyvärr visade det sej vara mer invecklat än så, en fjäder till fästet till processorfläkten var paj vilket gör att fläkten rör på sej då datorn är igång. Ny fläkt är beställd och levereras förhoppningsvis nästa helg!

Efter två timmars lek ute så kom barnen in och värmde sej, stoppade i sej lite mellis och sen åkte kläderna på igen. Den här gången följde Mamman med ut och njöt av det härliga vintervädret! Nioåringen hämtades upp av Kusinen och Kusinmamman för att leka i Lilla Staden under dagen.
Kolla noga på bilden, Mamman fick med en liten bonus då hon fotade hackspetten! ;)

Efter en stunds lek på gården så drog Mamman och de tre minsta iväg till stora backen (gravhögen) vid marknadsbodarna. Det var inte jättemycket snö där då det blåst så mycket under natten, men det var i alla fall tillräckligt! =)


Mamman gjorde något som hon inte gjort på över tio år, hon åkte pulka med ungarna!!! =D Och Åttaåringen förevigade det hela. ;)

Efter pulkautflykt och mat så blev det mera pepparkaksbak. Den här gången tillsammans men granntjejen i huset bredvid. =)


Och under kvällen blev det mer utomhusbus innan Nioåringen hämtades hem från Kusinen i Lilla Staden. Gissa om ungarna somnade gott sen!? ;)
Idag har vi tillbringat så gott som hela dagen ute i snöyran, bäst att passa på när snön inte ska ligga kvar och TUR att det finns flera ombyten med vinterkläder! (Mamman har även tvättat hela veckans tvätt i vanlig ordning. ;) )
Under kvällen gick Mamman till stora backen med ungarna, Stora Brorsan och granntjejen samt hennes mamma. Tut tut i backen, fyra hål i nacken... Barnen nästan bråkade om vem Mamman skulle åka med, Mamman hann åka med alla så de blev nöjda! ;)


Lilleman upptäckte att det funkar jättebra att använda Stora Brorsan som pulka, Stora Brorsan upptäckte att det var ganska opraktiskt och att man får nacken (samt ryggen) full av snö. ;) =)1 kommentar:

BP sa...

Vilken bildkavalkad! Tur att du har barnasinnet i behåll och en 35 kg lättare kropp som du kan "använda" för att åka pulka igen. Underbart!
Å ja, det är nog bara barn och en viss Shannara som älskar snö;-)

Bra att du nu bytt till ett vettigt abonnemang vad gäller internet. Det var dags och väl värd att betala dubbelt för;-)