tisdag 3 december 2013

Nu är det jul här i vårt hus...

...aaalldeles fööör tidigt tycker egentligen Mamman, samtidigt som det är ganska skönt att bara kunna "chillaxa" fram till julafton. ;) ;) ;)

Gårdagen försvann alldeles för snabbt, men en vecka som börjar med nedanstående utsikt från Mammans "sovrumsfönster" kan väl inte bli annat än bra va?


Idag vaknade Tonåringen, likblek, yr och kallsvettig. När hon väckte Mamman strax före sex så försvann ögonen upp i skallen på henne och hennes ben blev som gelé. Mamman beordrade henne tillbaka i säng, ungen är gaaalen om hon tror att Mamman tänker låta henne åka till skolan sex-sju mil bort med buss i det tillståndet. =(

Nåväl, alla de andra skolbarnen kom iväg till skolan, Lilleman tog långfrukost med Mamman och ett par timmar senare vaknade Tonåringen igen och mådde mycket bättre. Efter lite frukost så städade hon undan på sitt rum och sen hjälpte hon Mamman att slå in julklappar.

När de små skolbarnen kom hem satte sej Tonåringen med dem och gjorde läxor medan Mamman fixade mat och letade fram kartongerna med tomtar. När även Stora Brorsan kommit hem och alla sex barn (och Mamman) ätit sej mätta så hade Tonåringen på något vis lyckats bilda en julgranspakt med alla sina syskon och efter en härligt skrattig diskussion full med argument för och emot tidig julgran så gav Mamman (frivilligt) upp.

Stora Brorsan hämtade granen och byggde ihop den tillsammans med Tonåringen och sedan hjälptes de alla åt med att sätta rätt grenarna medan Mamman diskade efter maten. Därefter satte Mamman i ljusen och barnen klädde glatt granen, sist men inte minst, så fick Stora Brorsan den stora äran att sätta stjärnan i toppen. =)


Kvällen avslutades med macka och... ehrm... chokladbollar innan det var dags att sova. I vanlig ordning lästes saga och sedan somnade tre av barnen väldigt snällt medan den älskade Åttaåringen hade svårt att komma till ro. Efter en hel timme, närmare halvelva så fick Mamman äntligen veta vad som stod på, Men det tänker jag inte gå in på här... =( Nu sover i alla fall grabben gott!

Inga kommentarer: