torsdag 5 december 2013

Ljuslykta och stormvarning

Innan jag börjar skriva om dagen och gårdagen så vill jag bara såga GAH, morr och fräs åt att mina inlägg återigen visats som publicerade på mobilen men uppenbarligen inte har blivit annat än utkast vilket jag upptäckte precis nu när jag startat datorn. Det innebär, kära läsare (ni som fortfarande finns kvar), att det nu finns fem inlägg till (förutom detta) att läsa! Nåväl... Tillbaka till "dagboksinlägget".


Om gårdagen finns egentligen inte mycket att orda. Lillens "dagis" var stängt så Mamman fick köra honom till ett "dagis" en mil bort istället (tur att älskade mormoren ställde upp och hämtade på kvällen, hade blivit långt för Stora Brorsan att gå ;) ). Naturligtvis så är bilen trasig igen, men nu tänker jag inte kosta på den ett öre till. Tur att min älskade papps hjälper mej att leta efter en ny bil! (Det är ingen som har en sjusitsig, bekväm och stor bil till övers? Eller någon kanske har hundra papp som ligger och skräpar??? ;D )

Bröderna Bus hade pysseldag på skolan och kom hem med massa fina alster, bland annat lyktan här ovan som Nioåringen gjort med hjälp av en barnmatsburk, äggvita, socker, en nypa glitter och ett bokmärke! Dessutom fanns det visst hemligheter med hem också, spännande! =)

Före jobbet passade Mamman på att ta en kort promenad och när hon kom hem så hade Stora Brorsan fixat med allt i vanlig ordning. Det var bara för Mamman att gosa och läsa saga. Tack älskade son! Kvällens bonus var att Stora Brorsan tillbringade hela kvällen ihop med Mamman, vid kvällsfikat och sedan i vardagsrummet. Det sågs dock inte på tv utan det pratades och pratades och diskuterades.

En liten fråga: En klasskamrat (åk 8) slår en annan klasskamrat, lite sådär "på skoj" så det inte gör så ont, ända tills personen som blir slagen på går med på att han blir Sverigedemokrat för att slippa "busbråket". Visst är det absolut INTE okej, även om "det bara var på skoj ju"???Idag började vi morgonen med att försova Stora Brorsan så att Mamman fick köra honom till skolan i Lilla Staden då de andra barnen kommit iväg till sitt så att han inte skulle missa sitt Biologiprov. Därefter lyckades Mamman plöja undan en del papper, prata med älskade faster i telefon och andra "måste-göras-saker" innan hon slängde sej i duschen och marscherade iväg till jobbet.

Mammans tre fritidsungar (Bröderna Bus och Snufflis) kom ner till jobbet vid halvsex och handlade med sej pizza och bröd innan de fortsatte hem till Stora Brorsan och Lilleman (som nyss hämtats på dagis). Torsdagar brukar inte vara barnpassningsdag för Stora Brorsan, men Mamman har lovat att han och hans polare får LANa här den här helgen också som belöning. =)

Nu ska Mamman röja köket och se om hon kan göra golvet framkomligt i hallen innan hon slänger sej i säng. Ha en underbar kväll alla! =) Hoppas att den utlovade stormen bedarrar innan den blivit allt för hemsk... Mina rutor knakade nog under natten som gick... (Barnen längtar dock efter snön!)


2 kommentarer:

BP sa...

Ett tips: skippa mobilinläggen framöver;-)
Allt flyter ju på som vanligt hos dig, bättre än vanligt t o m. Bilen - ja den är ju ett problem förståss. Men det löser sig nog ska du se!
Den där lyktan var kanooon förresten!

Anonym sa...

Roligt med många inlägg på en gång också...
Hoppas att du får tag på en bra, billig bil.
Sandra