söndag 14 juli 2013

Jobbjobbjobb och SOMMAR!

Nu har det återigen gått alldeles för många dagar sen bloggen fick uppmärksamhet, men just nu rullar livet på i en alldeles för hög takt. Det har varit jobb i princip varenda dag för Mamman och resten av den vakna tiden har i stort sett spenderats på stranden! =D

Nåväl, förra lördagen var det Kiladagen och Snufflis spelade sina allra första riktiga fotbollsmatcher i en liten cup. Dottern var mäkta stolt över att ha stött i bollen i varje match trots att de förlorade alla fyra matcher. ;) Precis som det ska vara!!!

Förutom att Mamman hade bakat för P-04 laget och var lite allt-i-allo för P-05 laget medan Snufflis spelade så anmälde sej Nioåringen frivilligt toöö att hjälpa till med fiskedammen en stor del av dagen! Duktig kille Mamman har!


Eftermiddagen tillbringades på Hålans egna beach till barnens stora lycka!
På lördagkväll blev det vin, jordgubbar och lite annat smått och gott på grannens balkong (då det aldrig blev av på fredagen eftersom Mamman var tvungen att agera taxi åt äldsta dottern). Kvällen/natten bestod av en stor portion skratt samt galna samtalsämnen (som vi inte går in på här) och Mamman var inte så lite vinglig när hon begav sej hem till de sovande barnen och Pappan vid två. Tack för en underbart härlig kväll B och E! =D Det gör vi snart om igen!

Söndagen tillbringades på stranden tillsammans med Grannmamman, Grannpappan, Älva och sötaste lilla Prinsen. Barnen låg i blöt mest hela tiden medan Mamman njöt av solen. Det hanns även med både grillning och badminton i blåsten. ;) Tack för en härlig dag söta grannar!


På måndag morgon klev Mamman upp tidigt och började tvätta, hela sju maskiner hann hon med innan hon lämnade över till Pappan och gick till jobbet. Innan hon klev iväg så passade hon på att byta klädseln på soffan så att Pappan fick tvätta ett ex antal maskiner till under eftermiddagen. Smart drag tyckte Mamman! ;)

På måndag var även Tonåringen med till jobbet för att läras upp inför Mammans semester. Hon är lättlärd som få så det kommer gå hur bra som helst! =D

Mamman serverade sej smaskig mat när hon kom hem från jobbet på måndag kväll!

Resten av veckan har fyllts av strandhäng efter jobbet, förutom på torsdag då Bästaste C, hennes man och deras docksöta flickor hälsade på. Det var alldeles för länge sen sist. Tack för besöket underbaraste ni!

 Tisdagsdopp!


Onsdagens badtur var riktigt blåsig och ett par regndroppar föll medan kidsen badade. Mamman hade inte lust att åka till stranden efter jobbet, men har man lovat så har man! ;)

När det blåser kan man faktiskt flyga! ;) Torsdagens finbesök, Flickan med dockögonen och hennes sockersöta lillasyster!

Under torsdagskvällen, då Bästaste C med familj åkt hem till sitt, så hann Mamman städa ihop den värsta röran och sedan avslutades kvällen med exotisk fruktsallad samt yoghurt på utsidan tillsammans med B och hennes pojke. Ungarna har inte kommit i säng före tio en enda kväll på hela veckan! Fördelen är att de oftast fortfarande sover när Mamman går till jobbet, nackdelen är att Mamman är galet trött varenda morgon eftersom hon inte kommer i säng före midnatt! ;)I förrgår packade Mamman ihop för ännu en dag vid Finnsjön när hon kom hem från jobbet, men då ville ungarna plötsligt FISKA i värmen! Jaja, Mamman gillade läget, Stora Brorsan packade ihop fiskeutrustning och Bröderna Bus grävde mask. Sen gav vi oss iväg ner till hamnen...
Efter en knapp timme hade barnen dock tröttnat och vi promenerade bort till badstranden där vi fick bada ostört hela kvällen. Skönt!Mammans fredagsmys!

På lördag förmiddag (igår) så jobbade Mamman och Tonåringen tillsammans och vid halvtvå så packades barnen in i bilen och färden gick mot Munkfors och Småttisarnas Farfar och Farmor B. Där var även deras två kusiner med föräldrar.
Det blev en underbart härlig eftermiddag, kväll och natt med massa bus, god mat och härliga skratt. Det är alldeles för sällan vi träffas, men det blir väl lätt så när man bor lite utspritt i landet tyvärr.

Idag har Mamman och Tonåringen tillbringat den största delen av dagen på jobbet. Dottern tycker att det är otroligt roligt och visar på sociala talanger som Mamman misstänkt att hon besitter, men aldrig ser röken av här hemma! ;)

Under kvällen blev det utomhusbus och jordgubbar i lekparken samt en kort tur upp till B för att prata bort en timme till. ;) Kvällen blev lika sen som vanligt och nu är Mamman helt slut. I morgon väntar tvättstugan (och en hel veckas tvätt igen) på förmiddagen och jobb på kvällen. Mamman hoppas även hinna träna en sväng, den senaste veckan har hon bara lyckats klämt in två tjugominuterspass. (Vet inte om vågen kommer vara snäll mot Mamman på invägningen i morgon, det är ju sommar med massa god mat och fika nu...)

Ha en underbar vecka runt om i sommarsverige, själv jobbar jag järnet en vecka till innan semestern börjar! Härligt!!!

1 kommentar:

BP sa...

Vilket härligt inlägg! Viket somrigt och aktivt inlägg med idel lyckliga barn. Underbart att läsa!
Å att Snufflis nu också börjat spela fotboll är helt i min smak! Riktigt bra och såååååå himla kul!
Å bara en vecka till, sedan kan du sträcka ut dig på stranden du med.
Vi sticker på onsdag - på semester alltså;-)