söndag 19 oktober 2014

Mer spännande än önskvärt!


Efter en alldeles vanlig måndag och tisdag så blev det onsdag och i arla morgonstund så gav sej Mamman och Tonåringen iväg mot Ullared! =) En färd som blev mer spännande än önskvärt!!!
 
De första milen genom de djupa skogarna bjöd på en älg, sju rådjur, en grävling och en räv som tyckte att de skulle kliva ut mitt på vägen framför bilen. Mamman vet dock att den sträckan kryllar av djur så hon tog det chill med gaspedalen och lyckades missa alla djur utan några större bekymmer!
 
 
Mamman hade helt missat att tankat dagen innan och när det lilla resesällskapet kom till första macken efter att bränslelampan tänts så var dieselpumpen sönderslagen! =( Väl framme i Lilla Edet kunde Maxine äntligen få lite "käk" och då fanns det bara 1,5 liter kvar i tanken! Behövs det påpekas att Mamman var aningen nervös? ;)
 
 
Efter frukost så drog Mamman och dottern vidare, allt gick hur smidigt som helst fram till Göteborg där de bestämt sej för att reparera vägen överallt och dragit om trafiken vilket ledde till att Mamman körde tvätvilse och helst av allt ville gömma sej i ett hörn och skrika lite. Även det problemet löste sej tillslut och slutdestinationen nåddes.
 
Mamman lyckades köpa kläder till både sej själv och kidsen plus en hel massa annat onödigt. ;)
 
När vi väl var färdiga så var både julklappar och födelsedagspresenter för resten av året avklarade! Så skönt!!!
 
Saker som definitivt INTE fick följa med hem till det Shannarianska hushållet!!! =D
 
 
Vägen hem blev lång. Olycka, spöregn och en trött mamma som var tvungen att rasta sej själv ute i regnet med jämna mellanrum förlängde restiden med en knapp timme. Hem kom vi i alla fall helskinnade efter en härlig mor- och dotterdag.
 
 
I slutet på veckan kom halsbanden som Mamman och Kusinmamman beställt, såhär fint blev det mednamn och månadsstenar!
 
 
Torsdag och fredag fylldes av skola, jobb, läxor och lite utomhusvistelse mellan skurarna, helt vanliga dagar med andra ord...
 
På lördag var det dags att fira nästa födelsedagsbarn i familjen. Willevappen fyllde hela nio år och fick det han önskade sej mest i hela världen - En egen gitarr och ett eget USB-minne!!!
 
Lyckligaste grabben!!!
 
Istället för tårta hade han beställt smörgåstårta så naturligtvis ställde sej Mamman och gjorde det!
 
Farfar och Farmor Britt kom och firade alla barn på en gång med tårta och presenter. Tack säger ungarna!
 
På kvällen packade Mamman in de fyra små barnen i bilen och for till Kusinfamiljen i Lilla Staden för mys, mat och filmkväll! Blev en riktigt mysig kväll och visst kivades ungarna lite, men inte alls så mycket som de faktiskt kan göra! =)
 
Vid ett på natten var vi hemma och då var det bara att ställa sej och vika tvätten! Mindre kul, men nödvändigt dock. ;)
 
 
Idag har vi mest tagit det lugnt och "chillaxat" till max. Lite utomhusvistelse, gitarrträning och läxor har avklarats.
 
 
Nu sover ungarna och Mamman ska strax nanna kudden hon med! Önskar er alla en helt underbar kommande vecka!!!
 
(Och i vanlig ordning så har något fuckat så inte mitt inlägg gått upp, nu har det hunnit bli torsdag morgon, men vad säger man... Bättre sent än aldrig!!!) 

2 kommentarer:

BP sa...

Där har du/ni verkligen shoppat loss! Å stor GRATTIS till Jesper. Gud vad tiden går...
Å vilken fin smörgåstårta du gjorde. Du är riktigt huslig ibland;-)

Anonym sa...

Gott nytt år och hoppas att ni har det bra i hålan! Kram Sandra