söndag 12 oktober 2014

Another week has passed


Dagarna, ja rent av veckorna bara rusar iväg. Jag hinner inte med, jag orkar inte springa... Försöker välja ut små godbitar här och var, men samtidigt hålla alla nöjda. Ibland känns det som om jag glömmer bort mej själv i processen samtidigt som jag ju faktiskt lever lite på sidan av jag med... Och ja, det är nog dags igen, tiden på året närmar sej, tiden på året då Mamman börjar gräva den där jävla gropen. Motar, försöker, sätter på leendet, skrattar och vet ni vad? När man försöker, när masken åker på så leder det oftast till att dom äkta känslorna infinner sej dom också... =) Åtminstone för en liten stund, tillräckligt länge för att få in nog med syre för att överleva en dag till ovan mark.

Bilderna är från en av de stunderna, under en promenad hem från Milos "dagis", en sådan där dag när jag hämtade honom utan att de andra barnen var med (lite gratis egentid) och ungen bubblade av liv och skratt. Vi gick på upptäcksfärd, jagade varandras skuggor och... ehrm... hoppade i vattenhålor... JAAA, jag också, men vet ni vad? Det är skitkul!!! =)

I slutet av veckan, på fredagen, så kom Mammans nya telefon som hon beställde på onsdagskvällen (Halebop är snabba!!!) och så fort den kommit igång så testades kameran!

Ungarna hade fredaxmys med Mamman och ingen av dem var riktigt kloka! "Men mamma, det är ju bara mammagenerna i oss som vill sprätta lite fart på livet ibland!" förklarade min underbara tioåring!

Nog är dom galna ibland de små (och stora) liven! Vi kan ta ett axplock ur deras julklappslistor som exempel:

Milo, som är fem år gammal, önskar sej bland annat en simlärare som börjar simma så fort den blir blöt!

Emilia, sju år gammal, önskar sej landet Namibia!

William, nio år, vill ha 300 kopior av sin mamma (en komplimang?), 200 flickvänner (en för varje tillfälle), ett USB-minne och en atombomb!

Jesper, han som är tio år, önskar sej tomten och en kniv... Syftet... INGEN ANING! Tror tomten skulle rakas! ;)

Eller som när plötsligt båda mina döttrar ligger och kramar på mej i sängen och den yngre plötsligt börjar klappa den äldre på huvudet och krama henne hårt samtidigt som hon säger: "Staaaackars stackars dej Nathalee som bara hade internet explorer när du var liten!" med en ledsen, tröstande röst. Mamman höll på att bryta ihop!

Mer kameratestning! =)

Lördagen var denna veckans mest galna dag! Mamman klev upp halvsju och började samla ihop tvätten och sortera den. När hon kom upp från tvättstugan så blev det frukost och sen firades Lillan, som fyllde sju, av oss som var hemma. En kort stund senare ringde Stora Brorsan, som sov hos flickvännen, upp och sa grattis.

Dagens bästa present, storasysters gamla mobil! Älskade ungar vad jag är glad att ni nöjer er med vad ni får!!! 


Sen rullade dagen på... Sex maskiner tvätt tvättades, torkades och veks, det städades, diskades, handlades, lagades mat, bakades tårta, togs emot främmat och så vidare... Mamman hann dock klämma in en kort promenad och en pratstund med Goa Grannen A!


Den beställda lunchen, american pancakes!

Specialbeställd tårta av dottern, tur att hon blev nöjd med vad Mamman lyckades åstadkomma! =)


Ibland behöver man lite hjälp!


Mellan fem och åtta var det den sedvanliga fotbollsavslutningen med pokaler, varmkorv, godis, disco och tävlingar. Ungarna hade kul, Mamman var helt slut!

Tjugo i nio hade barnens polare skjutsats hem, barnen lämnades med pappan och Mamman plockade med sej grannmamman till Stora Staden för lite party... Som blev ganska mycket party... Hmmm... Ända till morgontimmarna till och med... Oooops!

Kul var det i alla fall och tack för sovplats, frukost och pizza! =)

1 kommentar:

BP sa...

Vilka fantastiska bilder! Å vilka coola julklappstips!
Stort GRATTIS till sjuåringen. Snart är hon tonåring hon också;-)
Å kul att J redan har en flickvän - mmmhhhh dags att köpa - ja, du vet vad jag menar;-)