måndag 18 november 2013

Veckan som försvann!

Så har ytterligare en vecka lagts till handlingarna, Mamman är trött, Mamman gillar inte hösten och mörkret. Det är svårt att få tiden att räcka till mellan läxor, arbeten, möten och dagens alla måsten, bloggen hamnar i skymundan. Mamman mår bra av att slänga ner några rader här och lider när hon inte hinner. Det är ju Mammans sätt att strukturera upp dagen lite, Mammans extraminne när inte hjärnan räcker till.

Tänker inte ens försöka stolpa upp veckan som gått, nu blir det ett summelisurium av bilder och lite text och sen hoppas Mamman att hon ska kunna ta itu med det här (som så många gånger förr). ;)


Sen sist har vi firat fars dag och älskade pappsens födelsedag. Världens bästa mamms bjöd på massor av goda kakor och bullar (perfekt som efterrätt till köttgrytan Mamman lagat tidigare under söndagen), det blev en trevlig kväll med hela Mammans stora familj. Det är alldeles för sällan som alla systrar (med respektive) samlas.Veckan började med underbart väder, vad kan vara bättre än att vakna till en underbar soluppgång en måndag morgon? ;)


Kusinen har varit här och lekt två dagar under veckan. Hela högen Grabbarna Grus och Snufflis fick lov att göra läxorna ihop. Det brukar vara roligare så! =)Skidträning har vi också varit på. Kul i mörkret! Även Mamman har lyckats rört på sej en del, bland annat har hon varit ute och gått med Nioåringens fotbollstränare medan hennes lille son har skolats in på "dagis". Blev ett par promenader på sex km, tack för härligt sällskap!


I fredags blev det mys mest hela dagen. När de stora var i skolan så var Mamman och Lillen ute och gick, Lillen satt i vagnen (fast han är för stor) så att Mamman fick lite extra träning backe upp och backe ner. ;) Därefter blev det en rejäl portion gröt och städning innan de tre små skolbarnen kom hem.


Istället för mat då kidsen kom hem så käkade vi glass i stora lass!!! Ungarna hällde på kilovis med strössel och chokladsås, sen åt de tills de höll på att spricka. Mamman gjorde egen hallon/lakritsglass med bara 74 kcal i (150 g glass). Om man hellre räknar kolhydrater så var det 7,07 g kolhydrater per 100 gram glass! =)

Mat blev det naturligtvis också, fisk i ugn med mos och grönsaker serverades lagom till att Stora Brorsan kommit hem och Tonåringen samt Pappan, som körde hem henne från Stora Staden, dök upp vid halvsex.

Efter maten skjutsade Pappan iväg Åttaåringen till Kusinen i Lilla Staden, Mamman lade de tre andra barnen och sedan kröp hon och Tonåringen i säng. Klockan tre på lördag morgon klev de upp igen och halvfyra styrde de bilen mot Lilla Staden där Kusinmamman väntade med älskade Pappsens bil.


Lördagens slutmål var GeKås i Ullared! Sju timmars shopping! =D


Mamman handlade en hel massa, mest till sej själv för första gången på 17 år!!! Förutom underkläder, byxor, t-shirts, täckjackor och täckbyxor till den övriga familjen så fick Mamman med vinterjacka, skinnjacka, jeans, tröjor, träningskläder och nya bh:ar till sej själv (samt en hel del annat småplock och julklappar). Tack Pappan för att du tog barnen och tack älskade Pappsen för att vi fick låna din bil (så lite soppa som den käkade kan vi ju åka oftare ;) ).

Barnen var imponerade av kvittots längd. ;)


Söndagen gick inte i många knop, sovmorgon, tvätt och mys hela dagen! =)

Idag är det måndag (en stund till i alla fall), Mamman har jobbat och hon har avklarat månadsinvägningen. På exakt åtta månader så har hon gått ner 42,4 kg!!!

Mamman i sina nya jeans, strl 31 i midjan! =D

1 kommentar:

BP sa...

Tack för livstecknet! Kul att du shoppade loss, det är du väl värd. Du har massvis att ta igen här.
Förstår att du inte hinner med bloggen, men tack för bilderna:-)

PS. Den där glassbilden såg ut som nå't helt annat;-) DS.