tisdag 26 november 2013

IUP dubbelt upp!

Måndagen försvann lika snabbt som den kom... Trots att det bara var igår så minns jag inte att jag gjort annat än fikat, jobbat och haft mysprat med Tonåringen under kvällen. Antar att det är en bra dag!? ;)

Idag försov vi oss och i vanlig ordning så fungerade allt som ett smort urverk! Alla fick på sej kläder, käkade frukost, borstade tänder, packade väskor OCH kom i tid till skolan! =D Mamman och Lillen hade ledig dag och passade på att ta lååång frukost, se på film och prata i telefon innan det var dags att gå på Åttaåringens IUP-samtal.

Det som sas där var det samma som vanligt. Grabben är intelligent och duktig i alla skolämnen (ligger bättre till än vad som förväntas i trean och han går i tvåan), men har lite myror i brallan, svårt att tygla sitt tålamod och hänger gärna på då det blir bråk. Det bra i hela situationen är att pojken i alla fall själv är medveten om det och kan sätta ord på hur han borde agera istället. Vi håller en tumme för att det kommer en bra period till före jullovet börjar! =)

Under tiden Mamman och Åttaåringen pratade med fröken så lekte Snufflis och Lillebror på skolgården och efter mötet knallade alla hem, läxor plockades fram och Mamman lagade lite mat.


Klockan fyra var det dags att fara iväg på Stora Brorsans IUP (individuell utvecklingsplan, d.v.s. utvecklingssamtal) i Lilla Staden. De fyra små dumpades hos Kusinen och Kusinmamman (TACK för hjälpen!).

Även det här mötet gick som förväntat. Stora Brorsan är otroligt duktig och intelligent. Han ligger över förväntade nivåer i mer än hälften av ämnena. Dock är han fortfarande lite ofokuserad och pratig på lektionerna och detta kom vi överens om att han ska jobba med. =)

Det roliga var att den nya klassen (klasserna gjordes om lagom till att åttan började) fick en ny lärare, ny på skolan och i kommunen, som mentor (klassföreståndare) och hon berättade att hon, liksom de flesta andra människor, hade förutfattade meningar om eleverna redan ett par veckor in på terminen. Stora Brorsan antog hon vara lågpresterande och ha svårt för sej i skolan då han inte verkade bry sej om vad som hände i klassrummet, var nonchalant och ofokuserad. Hon blev dock tvungen att omvärdera allt då prov och inlämningsuppgifter strömmade in och det visade sej att sonen låg över medel hela tiden!

Där ser man hur farliga dessa förutfattade meningar kan va!


Väl hemma igen hade kvällen kommit. Det blev kvällsfika, kvällsstök och saga innan Mamman kunde njuta av en härlig sallad i ensamheten (Stora Brorsan var tröttis ikväll och Tonåringen är kvar i Stora Staden). Nu väntar sängen på Mamman! Sov Gott gänget!

1 kommentar:

BP sa...

Med andra ord så har du fostrat perfekta ungar! Är stolt över dig! Bra gjort!