tisdag 28 september 2010

Smurfförvandling pågår

Trots att Mamman försov sej en timme denna morgonen så började dagen bra. Tonåringen tyckte att Mamman behövde sova och fixade med allt sitt själv och väckte Mamman bara för att säga hejdå innan hon virvlade iväg till bussen. I samma veva vaknade de andra fem barnen och vi tog oss en lugn frukost framför tv:n (ja, man får faktiskt lov att göra det ibland!).


Utanför fönstret sken solen från en klarblå himmel och förstärkte höstträdens färger. Trots att luften var kall och klar så kändes det bra i Mammans kropp att solen skiner.

När halva barnaskaran kommit i sina kläder så ringde Mammans klocka, det var dags för de stora gossarna att trava iväg till skolan. GAH, var blev tiden av... In och borsta tänderna, hämta äpple, på med jackor, puss och kram och ett "Jag älskar dej Mamma!" sen var de utanför dörren, likaså soppåsarna. Mammas duktiga killar!!!

Så pustade Mamman ut, tog nya tag och vände sej om för att plocka fram kläder till de små så att de kunde komma iväg till sina skolor de med. MEN... När Mamman vände sej om så stod ettåringen precis bakom henne med tandborste och tandkräm i högsta hugg (det är i och för sej underbart att han vill borsta tänderna) och halvt förvandlad till en tandkrämsblå smurf.

Nåväl, till förskolan kom vi och en promenad (utan kameran *snyft*) blev det för Mamman och Lillen. Nu ska grabben sova och Mamman ska ta itu med disk, plock och telefonsamtal!

Ha en underbar tisdag kära ni!

1 kommentar:

Pysselfarmor sa...

Du har en Award att hämta hos mig om du vill.