måndag 13 december 2010

Egenheter och knasigheter

Knappt hade Mamman kommit hem från luciafirandet så var det dags att gå på Luciafika på treåringens förskoleavdelning.

Efter fikat roade sej barnen med att leka en bra stund.

Sexåringen inspekterade noga alla förändringar som skett sedan han lämnade avdelningen för ett par år sedan.

Femåringen var överlycklig (även om han ser ut som raka motsatsen i sin koncentration) över att få bygga lego i lugn och ro utan småsyskonens inblandning (rivning).

De två små passade på att leka "Mamma, Pappa, Barn" i det lilla köket. Lilleman var i himmelriket!!! (Han försöker nämligen smita in där och leka varje gång vi lämnar och hämtar syrran.) =)

Här är "julkalendern" som pepparkakan kom från... ;) Enligt BP så var den färden en övning inför framtiden... Hehe... (Läs inlägg och kommentar här>> eftersom ni blev så otroligt nyfikna nu).

Vad Mamman förstått av barnens berättelser så används denna anordningen året om med olika utsmyckning. Kul tycker Mamman!

Trots över en timmes lekande inne på förskolan så var barnen inte nöjda utan fortsatte på utsidan. Mamman frös och barnen klättrade...

...grävde grottor...

...och höll på med sina udda egenheter. Lilleman har plötsligt fått för sej att han ska ta av sej sina vantar och skaka av dem varje gång han tagit i snön. Sen kommer han med vantarna till Mamman som ska trä på dem igen bara för att han ska ta upp lite snö, kasta bort den, ta av vantarna och åter skaka dem...

Efter en kulinarisk måltid bestående av lite köttbullar, mos, makaroner, köttfärssås, lax, broccoli, panpizza och en å annan pirog så kom Mamman på att det minsann var dags att försöka ta foton till årets julkort... (Mamman är verkligen otroligt sent ute med ALLT i år...)

Efter att ha knäppt sisådär en miljard foton på alla sex ungar (som aldrig var sex stycken på samma bild i princip) så bestämde sej Mamman för att fota dem en och en istället för att sedan göra ett collage av det hela.

Jaaa, vad säger man???

(Bilden är klickbar till större format)

Inga kommentarer: