måndag 18 oktober 2010

" Det är tur mamma att i alla fall du kom på mitt kalas..."

En riktigt höstruskig dag idag, blåst, regn och gråmulet. Man vet att det är höst då alla grannarna runt omkring börjar elda så att röken står som kvastar ur var och varannan skorsten. Mamman fick trotsa rusket och ge sej av ut för att hämta barnen och sen fortsätta hem för att baka tårta åt den nyblivna femåringen.

Femåringen och hans en dag äldre polare hade firats ordentligt på förskolan, kungakronor, bak och kalas på chokladbollarna de tillverkat. Grabben hade med en hel påse hem att bjuda sin familj på. Mums tyckte de alla!

Det blev både tårtbak, smak, fika, sång och paket!


Det gjorde dock ont i Mammans hjärta då sonen undrade varför ingen kom och hälsade på. (Pappa jobbade, kusinen ska komma en annan dag, mormor och morfar är i Brasilien, farfar och farmor B ska vi försöka hälsa på någon gång och farmor var här igår med ett paket modellera.) Hans ögon var alldeles blanka och tårarna inte långt borta, Mamman försökte trösta med att moster och kusinen ska komma och fira både honom och lillasyster, som fyllde tre förra måndagen, någon dag.

Tack och lov hade Mamman spikat presenterna och efter paketöppnandet och tårtan, som killen själv designat, så var han ganska nöjd. Mitt i tårtsmaskandet ringde dessutom Pappan och sa Grattis från jobbet...

När det var dags att krypa i säng så slingrade födelsedagsbarnet sina armar runt Mammans hals, stack näsan i halsgropen på Mamman, drog in andan och viskade:

" Det är tur mamma att i alla fall du kom på mitt kalas..."

GRATTIS älskade Snuttunge! =)

(Bildkollagen ska vara klickbara så att man kan se dem i större format.)

Inga kommentarer: