söndag 4 augusti 2019

Tredje semesterveckan är förbi...

Även denna veckan har fyllts med bad och båtturer, men även tjejdag och grillkväll. Nyttigheter har bara gjorts i minsta möjliga mån. ;)

Måndag - Skivtjärn
Skivtjärn har inte bara otroligt klart vatten (dykare tränar gärna och ofta här) utan även väldigt mjuk sand. Milo och Alvin har tränat både sideflips och framåtvolter på stranden.



En liten bit utanför bryggan är de två meter djupt och ändå ser man bottnen utan problem.


Millies bästa kompis var med till stranden och efter det hade de fnittrig övernattning hemma hos kaosfamiljen. =)

Även 15-åringen funderade över att testa lite volter i sanden, men han tyckte att han hade aningens mycket publik (och Mammans kamera är inte alltid populär).

Tisdag och Tjejdag på stan med Millie och hennes bästa kompis!

Det blev lite shopping...


...en tur till optikern (där man upptäckte att Emilias synfel växt bort)...

...fika på Sandys...


och mer shopping! =)

En bra dag! (Målad fasad som finns vid busstationen där vi parkerade.)

Hemma hade grabbarna lite speltid, både vid datorn och vid schackbrädet.

William och Alvin "nördade" dataspel för allt vad tygen höll då de inte får sitta så mycket vid datorerna på dagtid under semestern annars. Milo utmanade Älsklingen på schack och matchen var otroligt jämn. Jonas vann dock till slut då Milo inte kunde vinna med de pjäser han hade kvar. Därefter piskade Jesper skiten ur bonusfarsan! ;) Han tycker det är otroligt roligt med schack, tyvärr finns inget aktivt schackförbund i kommunen.

Onsdag - Baksidan av Gyllene Tider! =)
På onsdag eftermiddag tog vuxna sonen över ansvaret här hemma och föräldrarna la båten i sjön och tuffade mot Mariebergsskogen, eller rättare sagt, mot viken bakom parken.

Lite egentid för oss och...

...runt 250 andra båtar! ;)

Fint att titta på...

...mys att knapra på...

...och Gyllene Tider live i bakgrunden.

Sämre kan man ha det! (Oavsett om man gillar deras musik eller inte!)


Torsdag - Ring eller Nöjespark?
Två av mina hjärtan tankar båten.
Alla barnen var samstämmiga i beslutet - Ring bakom båten blev dagens event!

Alvin var först ut!


Sen följde Milo...


...William (som för övrigt var den enda Jonas lyckades välta i plurret)...



...Jesper...



...och Emilia.


Dom är inte riktigt kloka någon av dem, vare sej Älskling eller våra fem vilda barn! <3 p="">
De hann även med ett dopp medan vi vuxna trailade båten.

Fredag och Malön, igen!
Alvin åkte på Svennis cup över helgen och spelade massa fotboll och hittade på annat kul.

Fryken låg spegelblank då vi for iväg. 

Det blev en dag då vi bara njöt och naturligtvis åktes det mer ring...

Sandskulptering.



Självporträtt av Shannara! ;)


Solbad





Man blir trött av en dag på sjön!



Nilsbybron i solnedgången... igen!

Jesper fick lära sej att köra båten helt själv! Han var fasligt nöjd och vill lära sej mer! Att läsa sjökort och lägga till vid bryggor bland annat!

Lördag och grillkväll!

Först sovmorgon och sen lyckades vi hyfsa till huset någorlunda. ;) Grillen kom igång redan vid 14-tiden, på dagens meny stod nämligen helgrillad picnicbog med grillad potatis och grillad svamp (plus såser, sallad och bröd såklart).


Runt sextiden dök Älsklings storebror och lillasyster med sambos upp (lite synd att inte lillebrorsan med sambo kunde komma också, men det blir nästa gång kanske).

Det blev en galet trevlig kväll fylld av mat, prat, drinkar, öl, vin, skratt och ännu mer skratt. Magvärken efter skrattandet höll i sej ett bra tag efteråt. =) Potatisen blev väldigt populär hos somliga och jisses vilka galna berättelser det bjöds på! Jimmy - Du är en stjärna på att berätta historier (och blanda mojitos). Tack igen allihop för en trevlig kväll!!!

Veckans sista dag gick inte i många knop.

Söndagen tillbringades mest med att se på serier, plocka lite och mysa med ungarna. För Alvin var det sista dagen på Svennis cup och hans lag slutade trea i grupp C i hans åldersklass. En bra upphämtning efter två förluster första dagen. Andra dagen bjöd på en oavgjord match och en vinst och sista dagen blev det en förlust och en vinst om inte jag missminner mej. Alvin gjorde ett mål i en av matcherna och enligt honom själv hade han gjort den bästa matchen någonsin sen han började spela fotboll! Bra jobbat Råtorps IK P-06! =)

Bara en vecka av semestern kvar, tyvärr verkar det som om det underbara vädret nått sitt slut för den här sommaren. Trädgårdsarbete och tv-spel på schemat inför sista veckan alltså! =)




1 kommentar:

BP sa...

När jag läser ditt inlägg frågar jag mig varför folk (läs: jag bland annat) åker utomlands, egentligen alltså. Det finns ju så mycket fint på hemmaplan, och hemestra är kanske helt underskattat. Om det inte vore för vädret vill säga...

Hel suveräna semesterbilder. När jag ser Milo spela schack så minns jag att min pappa som var klubbmästare lärde mig spela när jag var 6 år. Var faktiskt himla duktig tills jag var 22 eller så, då tappade jag intresset. Var (enda kvinnliga) medlem i mitt företagets schackklubb som tävlade med dotterbolag i England. Vann många matcher.

Tor det finns online schackklubbar. Kolla!

PS. Gyllene Tider är ju skitbra! DS.