måndag 20 maj 2019

Från hinderbana via valborg, gäddor, fotboll och konfirmation till taktvätt

Morgonmys i väntan på att syskonen ska vakna!

Vid den här tiden på året händer så mycket. Det är skolaktiviteter, utvecklingssamtal, utflykter, matcher, träningar, uppvisningar utöver en trädgård som vaknat till liv och det vanliga vardagsgörat med arbete, läxor, och städ. Tiden bara rusar iväg och vi försöker göra det bästa av den! Dags för en bildexplosion igen! =)

Påsklovet bjöd på sommarvärme, Jesper var i Tyskland och Älskling åkte på semester till Makedonien med jobbet. Älskade bonusen var här hela veckan, likaså Kusinen.

Rastar barnen uppe på SISU-gården! =)




















Efter att de gjort över med en hel massa energi så gjorde vi en utflykt till Forshaga Kanal.











Samma kväll serverade Milo smaskig kvällsmat med nybakade baguetter och lite "ostbricka".

Sen blev det filmmys i väntan på att bussen skulle komma från Tyskland med brorsan.

Grannarna sågade ner sin tall och Milo fick vara med i liften, han fick till och med styra! Nöjd kille!


Dagen efter ville Jesper också upp till SISU och röra lite på sej så vi packade fikakorgen och tog ytterligare en tur dit. Glada barn!

















Milo och Emilia har plockat lassvis med ekollon under vår pelarek nu i vår. Ett riktigt skitgöra, men de har lovats belöning för sitt arbete. =)

Eftersom Mamman hade semester hela påsklovet så passade vi på att ha filmmys flera kvällar i rad.

Vi hann med lite nyttigt också! Alvin har skrivit ett personligt brev till nya skolan (han börjar här i byn efter sommarlovet där Jesper och William går)...

...Jesper har satt potatisen,


...och det har körts iväg massor av ogräs från trädgården.




Alvin, som tyvärr blev sjuk under lovet, tog det lugnt och gjorde bland annat sin bildläxa som gick ut på att med hjälp av foto gestalta ordet "kärlek". Bilden ovan är hans tolkning och William hjälpte honom att fotografera. Älskade ungar!!!

Söndagsmiddag när barnen får bestämma, synd att de inte lagade den också. ;)




På valborgsmässoafton bestämde sej Jesper för att klippa sej! Allt hans långa, fina hår sparades och han skickade iväg det till en perukmakare som gör peruker till barn som, på grund av olika sjukdomar, tappat sitt hår.


På kvällen for vi iväg till Deje för att titta på Sveriges största valborgsfyrverkeri med alla barn. Barnen var dock svåra att få med på bild då de träffade massa kompisar på plats och blev aningens utspridda på området. =)












Det var ett skådespel utöver det vanliga!

Den 1:a maj tillbringade jag och Älskling på sjön, skönt med lite egentid och bra med en vuxen son på hemmaplan som håller ställningarna.






Såhär kan en fredagskväll se ut hos kaosfamiljen! Fredaxmys enligt största och minsta älsklingen!



Fick lite nya gummibeten av min kärlek. 

Lilleman vaknade tidigt på lördagsmorgonen, rastlös och på ett uselt humör. Han stampade och vrålade en sväng så jag gick upp för att se vad som stod på. Då fann jag honom såhär! Han hade gjort illa tån på en skruv som stack upp, så efter att han stampat klart så hämtade han verktygslådan och åtgärdade problemet!

Tyvärr så blev inte humöret bättre, han hade inte tålamod med någon eller något. Såklart blir det extra roligt för syskonen att retas lite då och det gör inte saker bättre. Jonas frågade lite skämtsamt om han ville träna tålamodet lite? Ja, svarade Milo och Jonas sa att då kan vi åka ut med båten och trolla! Då sitter man still, åker jättesakta och bara väntar i flera timmar! Okej, det gör vi sa Milo!

Vips var det dåliga humöret som bortblåst! Ungen städande undan i köket, gjorde mackor och hjälpte till att packa allt som skulle med!




Det kom en liten skur...




Milo fick sin första gädda!

Han frös dock så mycket just då så han inte fixade att hålla upp den själv.


Jag fick en liten tjockis jag också, på mitt drag som jag köpte mej själv i julklapp från barnen.



När vi väl kom hem var klockan närmare midnatt och Milo var utslagen. Jag trodde aldrig att han skulle klara av en hel dag på sjön utan gnäll och tjat, men barnet imponerade stort på mej!!!

Fotbollsgrabben in full action! =)

Jesper har varit i tidningen. Han och några andra på skolan har varit med i ett pilotprojekt som går ut på att teknikintresserade ungdomar får hälsa på hos olika teknikföretag varje dag under praoperioden istället för att vara på ett och samma ställe hela veckan. Alla elever gav satsningen två tummar upp!

När inte kolet tar sej som det ska får man plocka fram knepen som löser problemet ur bakfickan. ;)



Förra tisdagen hade Jespers konfagrupp redovisning i kyrkan. De pratade om olika upplevelser från Berlinresan med utgång från stenarna i frälsarkransen....

...fick sina biblar...

...och lärde oss rörelser till en sång.

Det blev en trevlig kväll.

Snart är poolsäsongen igång! ;) Älskling och jag har städat, fyllt och tömt...



Och när väl allt med poolen var klart så skulle den bara dammsugas, ett jobb för vår evige poolskötare! =)

Milo och Emilia hjälpte till att städa bort all pollen och spindelväv på altanen så att den kunde nyttjas på söndagen då Jesper konfirmerades.

Tredje året i rad.... "Var är käket?"

Söndag 19/5 var det dags för Jespers konfirmation. Ett gäng på tio ungar som har haft fantastiskt kul tillsammans under ett år. Härligt!






Gäster och massor med fika, det bästa med dagen tyckte några av barnen! ;)




Jesper (och vi) tackar alla som var med och firade dagen så hjärtligt mycket! 

Och så läxor förstås, men snart, snart är det sommarlov!

Vi testar lite nytt, det här ska visst bli sommarens hit tror man. =) Det hade en väldigt neutral och läskande smak, blir perfekt med lite jordgubbar i under varma sommarkvällar... för visst får vi en varm sommar i år också? ;) Jag har i alla fall beställt det, även om jag önskar lite mer regn också (på nätterna).

Den här veckan är Nordic takvård här för att tvätta, behandla och måla vårt tak. Bara tvätten gjorde stor skillnad, ska bli kul att se slutresultatet sen!


Avslutade kvällen med en kvällspromenad efter att åskan dragit förbi, barnen lagt sej och Älskling jobbade klart. Härligt vackert med dimman som steg över Klarälven!



Ha det underbart tills vi "ses" igen!

1 kommentar:

BP sa...

Alltså först och främst vill jag gratulera Jesper till den nya fina frisyren. Skitsnyggt! Så vuxen han ser ut i den nya looken. Suveränt att han gav det klippta håret till en perukmakare. Eloge där!

Måste beundra dig att du orkar. Ja, egentligen är du du van med att ta hand om "en massa ungar". Då var du ensam, nu har du Älsklingen till hjälp, och han verkar vara världens bästa bonuspappa till Milo.

Åsså tänkte jag på gäddorna ni fick. Åt ni dom som filéer eller var ni smarta nog att göra queneller av dom;-) Gädda smakar ju som halsmedicin om du frågar mig;-)

Helt underbara bilder som vanligt:-) Extra plus till dina fyrverkeribilder. Har då aldrig lyckats med att ta vettiga bilder i mörker med min lilla kamera.