måndag 8 april 2019

Vår i luften?

Våren är i antågande, på riktigt, jag lovar! Visst att det tar lite tid och att det blir några bakslag, men enligt den gamla bondepraktikan så är det precis så det ska vara för att sommaren ska bli fin.

What to do on a rainy sunday afternoon! Ungarna lekte och spelade dator, ute var det snöblask och iskallt regn föll, perfekt för att tvätta "Elvira" innan hon såldes. ;)

De fyrbenta barnen har lagt på sej lite för mycket under vintern och de tvåbenta barnen gör sitt bästa för att träna dem i form. Laserpekare verkar vara bästa träningsmetoden och samtidigt bra underhållning för oss människor.

Sasha är övertygad om att han fyller magen med röda lysande prickar, slickar sej fint runt munnen för varje prick han fångar och konsumerar. =D

Sovmorgon är tråkigt! William är duktig på att fördriva tiden. Vi har en regel i huset som innebär att man inte använder datorn eller spelar på mobilen före skolan nämligen, men kameran har ingen sagt något om! ;)


Sockorna rockades för att hylla allas olikheter och lika värde på downs syndrom-dagen även hos kaosfamiljen!

Det första säkra vårtecknet!



Jobblunch, lyxigt att jobba i butik!

Det andra säkra vårtecknet!
Nog för att det grillas året om hos kaosfamiljen, men nu är det vår och grillsäsongen startar på riktigt! =)



På tur med nya båten
Det tredje säkra vårtecknet!
Förra helgen var det dags för "What dreams are made of" att få komma i sjön för första gången.

Turen började ganska fint, vilket är skönt när motorn ska köras in. Barnen stannade hemma hos storebror då de tycker det är ganska tråkigt att tuffa omkring i långsamt mak på sjön i bara några plusgrader.

Älskling var som en liten gosse på julafton! =)

Det tar tid att göra på rätt sätt, närmare bestämt tre timmar...

...i vindar som friskade i rätt bra.

Det går inte att se så bra på bild, men vågorna blev meterhöga och vi lyckades dyka ner med hela fören i en av vågorna OCH båten var helt luftburen vid ett tillfälle!


Lite blött blev det, men vilken skillnad en lite större båt gör i vågorna ändå...

...och lite egentid för oss vuxna gör gott i själen trots vindar, vatten och kyla!

Sportfiskemässa i Jönköping
Bensträckare på vägen dit vid någon gammal gravhög.

Äntligen framme och trots att vi var lite sena hade vi turen på vår sida. Parkeringsvakterna hade tröttnat så vi slapp betala 60:- för parkeringen, vi mötte en snubbe på väg in som hade en biljett till övers som han gav bort och dessutom fick vi rabatt på en biljett i entrén eftersom vi är medlemmar i sportfiskarna. Vi betalade alltså 160:- istället för 400:- för att komma in. Sist, men inte minst, så fick kärleken en sak han beställt alldeles gratis så där sparade vi in 60:- till... =)






När slutet närmar sej! Betesbyggare är ett skönt gäng kan jag lova, inte minst Elis och hans läckra gummibeten! ;)

På turen tillbaka hem så stannade vi till i närheten av Mariestad och njöt av solnedgången vid Vänerns strand!


Ytterligare en vecka försvann och vips så var helgen här igen. Det var meningen att vi skulle hinna göra en hel massa under helgen som gick och det började i alla fall bra...
Barnen var duktiga hjälpredor, Milo putsade speglar, Jesper städade badrummet på nedervåningen, William och Jesper hjälptes åt med övervåningen och Emilia städade badrummet på övervåningen medan Mamman och Älskling lyckades få handtaget på skoskåpet samtidigt som Mamman multitaskade och lyckades städa köket samt tvätta undan närapå all tvätt... Sen gick det över och det sög i "båtåkartarmen"! Åtminstone för den äldsta och den yngsta av manligt kön i familjen. ;) Mamman hängde snällt med och det blev en fin eftermiddag på Fryken!





Milo ville lära sej allt och gav nya båten högsta betyg!



Mamman satt mest och njöt av närapå vindstilla väder, 14 grader i luften och härligt sällskap.

Såhär ser 37 knop ut på bild! =D

Igår lyckades vi faktiskt få fram golvet i huset, få se botten på tvättkorgen, bygga en dator och grilla till middagen.


Det fjärde säkra vårtecknet!
Hallå! Nu är jag vaken! Var har ni käket?



Nu är måndagen här och strax förbi igen, snart är det dags för Mamman att komma i säng. Ska bara hinna slänga några ord med stora sonen som ska göra första natten solo på nya jobbet, köra igång diskmaskinen och fixa Älsklings mackor till frukosten i morgon.

1 kommentar:

BP sa...

Härliga bilder som verkligen visar en stor och kärleksfull familj! Är så glad för din del!
Stort GRATTIS till nya leksaken också. Såg att den är utrustad med en Suzuki utbordare. Har ju jobbat för företaget som säljer som i många år, så mitt hjärta slår fortfarande för märket:-)
Dessutom är jag som alltid väldigt imponerad hur duktiga dina barn är när det gäller städning med mera. Det finns ju inget tråkigare egentligen, men de ställer alltid upp. Bra uppfostran:-)

Som alltid himla läckra bilder! Å himla kul att du har ökat bloggfrekvensen:-)