fredag 8 mars 2019

Dom växer som ogräs - Jesper har fyllt 15 år!

Så var det fredag igen. Tänkte chocka mina kära bloggvänner med ett inlägg som inte täcker ett halvår på en gång! =) Kände att jag behövde en paus från pluggandet innan jag tar itu med den sista uppgiften som snart ska lämnas in och vad passar då bättre än att blogga lite när jag ändå sitter med datorn framför mej.


Veckan har passerat i ljusfart, i vanlig ordning. I måndags var alla friska och glada, barnen kom iväg till skolan, lite missnöjda med att lovet tog slut för fort (alla utom Alvin som var ledig ett par dagar till eftersom en släkting från Norge varit på besök hos honom och resten av hans familj hemma hos hans mamma) och vi föräldrar jobbade. Vuxna sonen, som just nu söker nytt jobb och funderar på att börja plugga igen, tog emot barnen efter skolan och skötte markservicen här hemma tills Älskling bytte av honom.

På tisdag morgon vaknade Millie med feber och huvudvärk, på förmiddagen for jag runt som en virvelvind och städade, tvättade och var iväg med återvinningen. På eftermiddagen kom barnens farmor och pappa hit för att fira Jespers 15-årsdag en dag i förväg eftersom jag och Älskling jobbade hela onsdagen.

När farmor hälsar på blir det oftast en hel del pysslande och alla ungar älskar att få lite extra uppmärksamhet av henne.



En nöjd Jesper fick nya skärmar till sin cykel från farmor...

...och pappan hade fixat med semmeltårta fettisdagen till ära.

Dagen avslutades i dojon där Milo tränar judo.

När alla ungar kommit i säng, riktigt tidigt för ovanlighetens skull så sjönk jag och Älskling ner i soffan och såg ett par avsnitt av serien "Blindspot". Skönt med lite egentid! Vid elvatiden kom vi på att vi skulle slå in Jespers present, men ingen av oss hade kommit ihåg att köpa presentpapper! What to do?

Det gäller att aldrig gå bet, uppfinningsrikedom kallas det tror jag. ;) Den nya hårddisken han önskat sej gömdes i massa godis och slogs in i cellofan. Tjusigt så att!

Grattis på 15-årsdagen älskade unge!

På onsdagen så var vuxna dottern här större delen av dagen och umgicks med sina småsyskon, gratulerade Jesper och käkade lax. =) Synd att inte Mamman hann träffa henne, men skönt att barnen inte behövde vara själva hela eftermiddagen.


Igår tillbringade jag i stort sett hela dagen framför datorn. Förutom de stunder jag socialiserade med vuxna dottern som var på besök igen. Lillan började må bättre, men tyvärr så hade Jesper väldigt ont i huvudet istället. Älskade bonusen har legat i magsjuka hemma hos sin mamma, så typiskt med sjukdomar den här tiden på året. Hoppas alla är nog friska inför morgondagen!

Nu ska jag ta itu med pluggandet igen! Snart är barnen hemma och helgen är fullbokad med födelsedagsfirande och namngivningsceremoni för Älskling söta brorsdotter.

Ha en underbar helg gänget!

2 kommentarer:

BP sa...

Jamen, där ser man! Imponerande med den ökade bloggfrekvensen;-)
Stort GRATTIS till Jesper i efterskott. Själv minns jag honom som "liten pojke", nu har han fyllt moped - redan. Tiden går onekligen fort;-) Å Milo har också skjutit i höjden:-)

Så du pluggar, bra! Men vad pluggar du?

Himla fina bilder som vanligt hos dig.

Paradiset Kaos sa...

Tänk vad åren går fort!
När jag började läsa din blogg var barnen ganska små och snart är alla vuxna.
Var kul att läsa vad som hänt sen sist.
Stor Kram från mig till både stora och små!