fredag 1 september 2017

Sommaren som försvann...

Så är den riktiga vardagen tillbaka. Ni vet, arbete, skola, läxor, föräldramöten, förkylningar, träningar, matcher, kompisar och så vidare. Det tillsammans med tvätt, mat, trädgård och läckande element gör att tiden rasar på i en faslig takt.

Just nu sitter jag och tar det lugnt en stund innan jobbet, tvättmaskinen och torktumlaren går, barnen är i skolan, stora sonen är på halkbanan och ungarnas mellis till i eftermiddag är förberett. Tar mej en titt tillbaka på sommaren som kom och försvann lika hastigt. En sommar som varit den kallaste på 126 år läste jag i någon tidning, hu, hoppas inte vi får den kallaste vintern på lika lång tid!

Orkar ni följa med på en återblick av kaosfamiljens sommar? Här kommer en bildkavalkad som nog slår alla rekord!

Min äldsta lillasyster har fyllt år, jämna år minsann! Jag tog med Kusinen på en shoppingrunda så att han kunde få köpa presenter till sin mami!

Finaste födelsedagspresenten, visserligen önskade hon sej solglasögon, men hennes son hade i alla fall vansinnigt kul när han valde ut de här.

En snabb tur på marknaden i byn innan det var dags att lämna över ansvaret för barnen till olika barnvakter och dra vidare på 70-talsfest för att fira syrran ordentligt! ;)

Någon behagade att vara elak mot syster, spindelfobi deluxe. Tur de har två badrum!

Natten kan kanske ha blivit aningens vild... resten låter vi vara historia... 

Grillat är godast...

Brottningsmatch: Alvin vs tandborsten 1-0

Barnen, både våra och en massa andra, har nyttjat poolen till det yttersta trots kylan!

Så kom äntligen dagen då både jag och Älskling gick på semester och fyra lugna veckor följde. ;)

Semestern firades in ordentligt när barnen kommit i säng på fredgskvällen, skumpa, renhjärta och ostkex... fint ska det vara! ;)


På lördagkvällen blev det hemvändarfest i byn. Kan ju villigt erkänna att vi inte kom längre än till "hårdrockstältet" precis i början av området efter förfesten hos goa Elis och Astrid och där trivdes vi bra!

Solen hann börja gå upp innan vi tagit oss hela vägen hem.

Vi har testat på att göra beer can chicken. Kan starkt rekommenderas! Saftig och god blev den och enkelt var det.

Är det semester så får man dricka en rosa drink mitt på en onsdagskväll om man vill!

Lite nytta fick vi gjort mitt i ansträngningarna av semesternjutning. Älskling klippte, jag samlade ihop resterna.

Kvällsmys och sommarläsning på altanen.

Även om sommaren varit ganska solig och torr så har den varit väldigt blåsig och kall. En rejäl fiske-, fika- och badtur hann vi i alla fall med tillsammans med ungarna.


Vi besökte Stora Staden då "International street market" pågick för att titta på läckerheterna, njuta av glass och handla lite ost och annat smått och gott.


Lek i musieparken i Stora Staden.


Barnen i familjen må vara vilda hemmavid, men de kan sköta sej exemplariskt när vi går utanför hemmets trygga vrå. Att gå på restaurang med alla fem barn och äldsta sonen är inga problem! Här är vi på Streetfriends i utkanten av Stora Staden!


Mera plask i poolen!


Jag och Älskling ställde upp i fisketävlingen "Gäddkungen", en arttävling (där det gäller att få så många arter som möjligt) namnet till trots. Denna tävling hålls till minne av en , uppenbarligen, suverän fiskare som tyvärr förlorade kampen mot cancern. Alla intäkter från tävlingen går oavkortat till prostatacancerföreningen.

Dags för start.

Vi fick några fiskar och hamnade någonstans i mitten av resultatlistan.Kusinfamiljen tog med sej husvagnen och campade på vår tomt! Mys!

Ni vet att man aldrig tröttnar på grillat va?

Tandläkaren bryr sej inte om att det är sommarlov. ;)

Dagen före Milos födelsedag så kom barnens farmor och pappa hit med paket och tårtor.


Milos födelsedag firades på Tusenfryd med Kusinfamiljen och mormor! En perfekt dag tyckte Milo!


Vi nådde hemmets lugna vrå mitt i natten och då var Milo alldeles för trött för att öppna sina paket så dom tog hann morgonen efter.

Steampengar och massor av gummidrag från Mosbait var det enda som stod på önskelistan så det fick han naturligtvis!

Älskling lär Milo att sätta krok i dragen.

Stora Sonens födelsedag firades, något sent, med smörgåstårta!

Hjälpsamma barn! William lär Alvin hur man byter trampor på cykeln.

Ibland (minst en gång i alla fall) somnade både barn och katter medan det fortfarande var ljust ute...

...då kunde vi vuxna unna oss lite film och mys på altanen.

Vikingatinget i Nysäter firade tioårsjubileum i år och naturligtvis var vi där! Även goa grannfamiljen besökte vikingabyn och barnen lekte glatt med varandra.

Jodå, man kan grilla mitt i natten också!

Ett besök i djupa skogen hos älskade mor och far har vi också hunnit med! Pilkastning, stå på händer, köttgryta och bad i sjön stod på tablån.


Då och då har föräldrarna i huset kunnat smyga iväg på egen hand. Barnen är väldigt medvetna om att vuxna ibland behöver egen tid för att vara glada föräldrar och tack vare att den vuxna sonen är helt underbar och ser efter sina fem yngre syskon några timmar då och då så är det möjligt! En nattlig fisketur blev det den första augusti.


Innan sommarlovet och semestern tog slut hann vi hälsa på hemma hos Älsklings bror med sambo. Lek, lunch, fika, bad i baljan och i sjön fyllde den dagen!

Åka kana nedför berget var populärt.

Augustimånens sken...

Semestern avslutades med en hemlig dagsutflykt. Vi packade in barnen i bilen tidigt på morgonen...

...och åt frukost någonstans i Sverige...

...innan vi nådde slutdestinationen.

Borås djurpark!
En dag som inte kunnat bli bättre. Barnen skötte sej utomordentligt hela dagen. Inget kiv, inget gnäll och inget tjat om än det ena och än det andra. Vi bara njöt!

Fixar cyklarna innan skolstart! Den ena tvättar bort rost med ketchup och tandkräm medan den andra sätter på nya handtag på sitt styre.

Semesterns sista grillning blev på lördagskvällen då vi hade besök av min goa faster och hennes man. Tack för en trevlig kväll/natt goa ni!

Den allra sista dagen på semestern så var vi på dop för Eilas lilla lillebror Vilhelm.
Smakar på dopvattnet!

Hjälper prästen att döpa lillebror.

Far (Älsklings kusin) och son!

På väg hem efter att första arbetsveckan nått sitt slut. På min födelsedag.

På lördagen firades jag först av älskade mor och far och på kvällen blev det kräftskiva med Kusinfamiljen, yngsta lillasyster med respektive och bästaste C med familj. Jag fick den sedvanliga slanten från mor och far, två vinflaskor, rosor och lotter av mina tre systrar (med bihang) och ytterligare en vinflaska av bästaste C och hennes familj, samt ett litet armband av hennes äldsta dotter. Av min lilltös fick jag ett hemgjort kort.


Kvällen blev jättetrevlig och trots att vi var nio vuxna och nio barn i huset så var det lugnt.

1 kommentar:

BP sa...

Kan väl säga som så att det här inlägget är ett typiskt dagboksinlägg gjort av och till dig själv för att minnas allt som hänt den här sommaren hos dig. Det var nog det längsta inlägget du gjort någonsin, vilket du ju redan sa i början.

Kan också säga att dina barn växer så det knakar. E har utvecklats enormt tycker jag. Hon ser sååååå vuxen ut!

Å stort GRATTIS till födelsedagen i efterskott!!!

PS. Undrar hur många timmar/dagar det tog att göra det här inlägget? Okej då - tre månader i ett inlägg - inte illa kan jag säga. Bra jobbat där:-) DS.