tisdag 4 juli 2017

En månad senare... Sommarlov, Student, Stockholm och massa mer

Som ni alla, vid det här laget, är medvetna om så snurrar tiden lite för snabbt i min värld. Den räcker aldrig till! Ibland ligger jag på kvällen och tänker att barnen borde få mer tid, vi borde hitta på mer saker att göra tillsammans med dem... men nu när jag sitter och tittar igenom alla bilder i det här inlägget som omfattar en knapp månad av vårt liv så inser jag att barnen i det här hemmet nog får mycket mer uppmärksamhet från oss vuxna än vad många andra barn i vårt avlånga land får.

Återigen... En lååång bildkavalkad! Kanske borde börja med en bilddagbok istället. ;)


Vi börjar det här inlägget helgen före sommarlovets start (för de av barnen som går på skolan här på orten). Varmt och skönt, vattenspridaren åkte fram och som så ofta i kaosfamiljen befann sej flera kompisar i huset också. =)


Den 9:e juni var det dags för sommaravslutning nummer ett och två. Skivedsskolan hade sina avslutning i Forshaga Kyrka. Himlen var grå och det föll ett lätt regn.

Först ut var minsta grabben...


...och därefter hade Emilia, William och Jesper sin avslutning.

Sexorna avtackades, nästa år ska de vidare till en större skola!

Jag vet att man kanske inte ska skryta egentligen, men jag är fruktansvärt stolt över Jesper och hans fina betyg! Övervägande A:n och C:n, nåt B och nåt D! Naturligtvis gör alla sju barn mej stolta, så länge man gör sitt bästa och verkligen försöker så är man guld värd! =)


Mamman fick ett litet ryck lördagen efter avslutningen (som tog 7 timmar)...

...och hittade en rabatt med kantsten!!! =) Barnen skötte sej som änglar hela dagen och hjälpte snällt till. Älskling och Alvin var på fisketävling med Alvins farfar.

Det här med fiske har en viss tendens att ge mersmak... På söndagen tog vi en tur med alla fem barnen plus två av deras kompisar. Mys!

Vi råkar ju bo vid ett av Sveriges bättre laxvatten...

Så blev det måndag och arbetsvecka för mej och Älskling! På onsdagen hade äldsta grabben sin avslutning och samma kväll/natt bakade de vuxna smörgåstårtor och röjde huset...

...för på torsdagen tog stora dottern STUDENTEN!

Grattispussar från, numera, sambon. Dottern har ju flyttat hemifrån!

Grattis syrran!

Naturligtvis kördes hon runt av mormor i hennes superläckra bil...

...innan det var dags att fira hemmavid.

På fredagen var himlen åter grå och regnet föll...

...då äntligen sista barnet ut gick på sommarlov!

Vi har visst fått fler invånare på tomten!

Jonas och Milo kontrollerar om marken är rak...

...instruktioner läses...

och poolbygget startar! Alla hemmavarande barn samt kusinen som var här några dagar hjälpte glatt till att bygga.

Mamman höll sej till gräsklippning!

Efter att poolen kommit på plats tog Mamman med barnen för ett svalkande dopp i sjön.

Under kvällen började de fylla poolen och salt tillsattes i vattnet.

Dagen avslutades med grillning!

För älskade bonussonen gick helgen i fotbollens tecken, ÖDIK cup!

13 på ryggen, mitt turnummer! ;) Och som han kämpade...

Bara väntan på rätt balans i vattnet kvar...

När Mamman har en dag ledigt, Jesper är hos kusinen hela veckan, Alvin är i Danmark med farmor och Göran och Emilia och William är på kollo så skämmer hon bort äldsta och yngsta grabben lite! =)

Premiärdopp i poolen för de fyra av husets invånare och goa grannpojken!


På tisdagen var det meningen att Milo skulle följa med kompisen till deras sommarstuga, men det ville sej lite annorlunda tyvärr. En olycka på studsmattan ledde till ett benbrott i armbågen och gips!


Det blev många timmar på akuten och många nya ansikten som ville klämma och känna. I stort sett förlöpte allt lugnt, men...

Efter flera timmar utan mat sa han ifrån och förklarade för en sköterska ute i korridoren att han minsann har adhd-problematik och nu var så arg i kroppen så att han ville riva ner allt som fanns i rummet på golvet och skrika. Då berättade sköterskan att hon också har ADHD och fixade både mackor, juice och glass åt honom.

Sen var samma sköterska med och gipsade armen och berättade om sina tips för att hantera ilskan när hon känner att den är på väg. Rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle!


Ziggy är nöjd... "Åh, mina människor har skaffat mej en stooor vattenskål minsann!"

Mera badande, nu var det dags för Jespers premiärdopp!


Midsommaraftonen firades på Bomstads camping tillsammans med min ena syster, hennes sambo, kusinerna, mina älskade föräldrar och systerns sambos föräldrar. Blev en trevlig kväll med bad, gott grillat med god efterrätt och massor av skratt!

Som Alvin längtat, tillslut blev det premiärdopp även för honom! =)

I måndags förra veckan firade stora sonen sin 18-årsdag med att ta hand om sina syskon när de vuxna jobbade (det är hans "sommarjobb" i år så att de små slipper vara på fritids). Inte helt kul kanske, men presenten slog desto högre! =)

Mellan arbetspassen har Mamman lyckats få halva barnaskaran till tandläkaren också.

Kusinen kom hit för att bo här ett par dagar igen och även han ville såklart testa poolen!

På onsdagen förra veckan hade jag den stora äran att få hämta lillkusinen på förskolan. Barnen hann leka, äta och mysa innan kusinpappan kom och hämtade upp kusinerna.

Det blommar i barnens humlebar.

Så i torsdags kom äntligen dagen som de tre stora barnen väntat på, deras födelsedagspresenter (konsert och hotell)! Resan gick till Stockholm och Friends arena där Guns n' roses spelade. Förband var Backyard Babies och The Darkness.

55000 människor på plats! Lite trångt blev det, men vilken upplevelse!


I fredags hann vi bara hem och mellanlanda innan det var dags att ta med de fem yngsta barnen på festival i två dagar. Putte i Parken var i Karlstad!

Langos är ett måste på festival, lika bra att barnen lär sej det från start! ;)

Festivalvila!

Dottern gillar The Sounds!

Dag nummer två bjöd bland annat på Sean Banan...

...vilket grabbarna var måttligt roade av. Dottern däremot försvann på egen hand med sina kompisar och tog sej ända fram till scenen där hon dansade loss!

Churros och munkar till lördagsgodis!

27 grader i luften, 24 i poolen... Klart att ALLA ska bada då!

Nu har äntligen HELA familjen badat i poolen (inklusive största dottern).

(Som ni säkert insett så kommer det krylla av poolbilder på bloggen i sommar.)

I söndags blev det sovmorgon och mer pool för barnen innan Älskling skjutsade Alvin till hans mormor och morfar.

Söndagseftermiddagen blev slappotid för både tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar!

Så blev det måndag och arbete för husets föräldrar. Jonathan gör ett suveränt jobb med att se till att barnen håller sams och får mat i magen! Igår kväll följde en av Millies bästa kompisar från Hålan med Mamman hem efter jobbet. Tjejerna har inte setts på över ett år och nu ska hon sova här i ett par nätter. Det blev en del fnitter och bus under kvällen, men jag tycker ändå att de kom i säng duktigt!

Nu har vi precis avklarat "hotellfrukost" på hemmaplan och barnen väntar på att få hoppa ner i poolen. Mamman ska tillbringa resten av sin lediga tisdag med att tvätta och städa, laga mat och förbereda inför resten av arbetsveckan med stora grabben så att allt flyter på smidigt här hemma!

Månadens roligaste: En av våra grannar, som bor tomt mot tomt med oss har en hund som brukar springa lös på gården. Den här hunden älskar att jaga katter och har lyckats jaga både Sasha och Ziggy vid ett flertal tillfällen. Så en dag hade Gustav, vår gammelkatt, kommit in på deras gård... Hunden tog fart, skällde och sprang mot Gustav. Gustav stod kvar en stund och satte sen av EFTER hunden och lyckades jag honom av gården. Det tog en stund för grannarna att få in hunden igen och sen vågade inte den stackaren gå ut själv på ett par veckor! =)

2 kommentarer:

BP sa...

Snacka om ett maratoninlägg som verkligen visar att ni gjort hur mycket som helst med och för barnen. Å såååååå stora de har blivit!!! Då märker man att man inte blir yngre själv om man säger så - å då pratar jag för mig själv;-)

Såg att alla killar har anammat Älsklingens frisyr - jättekul! Milo däremot tycker jag verkligen synd om. Att gå gipsad hela sommaren är ingen höjdare.

Stort GRATTIS till Nathalee, både till Studenten och samboskapet!!! Jättekul ju att flytta hemifrån vid 18. Det gjorde jag också förresten. Ska hon plugga eller jobba?

Grattis även till den gigantiska poolen. Hoppas ni får bada i den många gånger den här sommaren!!!

Maria Bull Sjöberg sa...

Hej, grannen här! Den bilden från kyrkan på Sörgården, där Moa är med skulle man kunna få den skickad till messenger? / Maria