söndag 24 april 2022

Det är helt galet...


Det är helt galet vad tiden går fort. Nu har jag ett tredje barn som trätt in i vuxenvärlden, älskade Jesper har fyllt 18 år!

Födelsedagsfrukost betyder familjefrukost!

Samma slags tårta varje år sen ettårsdagen, enda skillnaden är att i år bakade sonen den själv.



Grattis igen finaste, duktigaste Jesper. Den lugna, hjälpsamma gossen som aldrig bråkar och alltid tar ansvar. Du kommer gå långt!

Bröderna Bus pluggar matte. Jesper hjälper William med matten medan William är strået vassare på programmering. Båda går teknisk linje, men på olika skolor med lite olika inriktning.

På tal om gymnasiet... det är helt galet härligt att Alvin preliminärt kommit in på både sitt första och andra val av linje. Nu återstår det att se om vi får ytterligare ett barn på teknisk linje eller om det blir vvs-linjen för grabben. 

Äntligen hade snön försvunnit och lyckan var stor när det kunde börjas cyklas till skolan igen.



Helt galet idiotiskt aprilväder såg till att årets första fisketur uteblev... Vi som precis fått hem båten igen...

Helt galet fantastiskt underbart! Årets absolut största och lyckligaste händelse. Det blir tillökning i familjen i slutet av sommaren! Det är dags för mej att "levla upp"... min stora, helt fantastiska dotter väntar sitt första barn! Jag längtar som en tok efter att bli mormor!

Den blivande mostern och alla blivande morbröder längtar också.

Man vet att man lyckats med sin uppfostran när de äldsta gossarna bestämt säger till sin gravida syster att gå och sätta sej medan de byter däck på hennes bil. "Du är gravid, du ska inte byta dina däck själv!"


Millie påskpyntade...

...och Mamman fixade en rejäl godiskorg åt ungarna under långfredagen.

På påskafton jobbade Mamman och när hon kom hem vid 18-tiden så stod middagen på bordet. Därefter blev det familjekväll med brädspel som inledning på påsklovet.

På påskdagen kom mitt största (och minsta) hjärta på besök igen. Dagen tillbringades med att tvätta de båda vuxna barnens bilar och käka rester.






På annandagen åkte jag, Älskling och de två yngsta barnen ut i skogen och hälsade på sötaste (bonus)kusinen Freja och hennes goa föräldrar.
Vi tog en mysig promenad till stranden som ligger ett stenkast från deras hus och efter det blev det lite lek och fika.



Resten av lovet har bestått av måsten och lek varvat med shopping, egna aktiviteter och hundutställning!
Tandläkarbesök på morgonen...

...däcktvätt på förmiddagen...

...och däckbyte på Mammans bil strax efter lunch.

Milo fick lite assistans av William (som tyvärr varit lite krasslig hela veckan).


Även Älsklings bil fick sommardäcken monterade av ungarna. Emilia, Milo och Alvin fixade det med Mammans assistans.






Jesper skiftade snällt däcken på båtkärran.



Grillade älgfärsburgare och grillad älgstek serverades två dagar i rad. Mumsigt tyckte hela stora familjen! Det var helt galet gott minsann.




Det har varit helt galet varmt vårväder hela dagarna under påsklovet. Jag och Älskling passade på att ta en kvällstur med båten och varsitt spö. Fiskelyckan uteblev, men vi fick ett par lugna timmar tillsammans åtminstone.







När vi kom hem så hade den yngre av kusinerna från lilla staden levererats hem till kaosfamiljen för att tillbringa ett par dagar här. Helt galet kul tycker tjejerna.

Under natten blev det taxiservice för föräldrarna eftersom den relativt nyblivna vuxna sonen skulle hämtas på krogen. Helt galet märklig känsla att min lilla Beppe Bus är ute och ränner på nätterna! ;)

Torsdag och fredag ägnades åt nagelstudio och timmar av utomhuslek för barnen.






Vi vuxna fortsatte att storrengöra bilarna både in-och utvändigt.

Mamman hann med en tur till Bergvik med Alvin och tjejerna. Det provades ut löparskor och köptes nya byxor, shorts och klänning.

Därefter åkte vi hem. Mamman bytte bil för att åka iväg till Fälgman och fixa grabbens sommardäck (skifta gummi på fälgar), barnen fixade middag och Älskling fortsatte sitt hela-veckan-projekt.

Igår, lördag, så var jag, Milo och tjejerna med galet söta Doris och goaste Annika på hundutställning.

Så nytt och spännande, första utställningen för Doris som bara är strax över året.


Man blir törstig av att ha koll på allt och springa i ringen.

Doris kom trea, fick betyg "very good" och två rosetter. Med hela supporterligan på plats kunde det inte gå annat än bra!

När vi kom hem var Nathalee på besök igen så tjejerna lagade lite äppelpaj medan Jonathan hjälpte henne att byta lampor på bilen. Lagom till fikat kom kusinens pappa för att hämta henne.




Mamman ställde sej vid grillen och efter maten drog William och Alvin iväg till kompisar för att sova borta.

Dagen har försvunnit i ett nafs. Långfrukost framför tv:n, mys, båttvätt och kompisar. Nu är lovet förbi. Som sagt, tiden går galet fort! Stora dottern har redan passerat halvtid i graviditeten och igår fick till och med Mormor känna honom sparka. Det är helt sjukt, galet overkligt att mitt lilla barn ska få ett eget barn. Ett barn som redan är så älskat och så efterlängtat av så många!

Ta hand om er alla, le mot världen. Det behövs så galen som den är. Med lite kärlek når man långt!

1 kommentar:

BP sa...

Bra att du kommenterar hos mig, för då vet jag att du lagt upp ett nytt inlägg.
Herreguuuuu så stora barnen har blivit. Å NathaLee som är gravid! Å då du skriver "honom", så utgår jag ifrån att det är en kille som kommer se dagens ljus om några månader.
Har ju tappat "kontakt" med henne, men kommer ihåg att hon pluggade till psykolog, eller har jag fel. Du skrev aldrig att hon hade en boyfriend;-)
Älskar älg och viltkött i alla dess former, så din grillmat får mig bara att dregla - MUMS:-)
Å att ha en egen däckbytarverkstad hemma är verkligen en bonus. Så himla körigt att byta däck två gånger/år. Så jag har ställt om till året-runt-däck. Orkar inte med byte på Däckia;-)