söndag 18 augusti 2019

Bara ett år kvar...

...tills det är semester nästa gång! Tiden går så fasligt fort... fyra veckor över på ett litet kick.

Lite blandat från årets sista semestervecka...

Tisdag - Båttur med goa svärföräldrarna

Det var ett ganska grått vänerlandskap vi tuffade runt i, men turen blev trevlig och Älskling fick visa upp båten ordentligt för mamma och bonuspappa. =)

Vi var hela vägen ut till Söökojan, ända ut på öppet vatten med andra ord.

Efter att ha kikat på fyren tog vi vägen förbi Karsholmarna och runt Jäverön, visade var vi badat med barnen bakom Glofsön och njöt av att regnet gav med sej.

Sen tog vi en tur in till inre hamn och till Mariebergsskogen.


Från vattnet så syns det riktigt bra hur otroligt mycket nya hus det växer upp som svampar ur jorden i Karlstad. Mäktigt och dyrt... Tycker att det borde satsas på lite billigare ungdomsboenden också!

Onsdag - Trimning av häcken. ;)
Bra med en kusin som kikar förbi för att käka lunch och har med sej en hel massa bra verktyg! Det gick lagom snabbt att få häckarna klippta då! (Om ni undrar över Älsklings nöjda min... Kusinen tog ganska snabbt över efter att ha sett hans försök till att trimma häcken.)


Älskling fick jobba lite själv också och gjorde det riktigt bra när han inte stressade. =)


Jesper och Milo stod för dagens middag. Sen var samtliga barn (även vuxna sonen) med ute i hällande regn och solsken för att röja upp allt ris och rensa ogräs!









Belöningen och tack för hjälpen - Ät hur mycket glass ni vill med maränger, chokladsås och strössel! (Ingen av dem tog mer än en portion... märkligt! Men lagom är nog alltid bäst!)

Natten mellan torsdag och fredag
Runt tiotiden på kvällen lade vi båten i sjön.

Nattligt gösfiske med Älskling stod på agendan.

När natten var kolsvart var det bra att ha en stark lampa att lysa på elmotorns huvud med. Att navigera i en liten sjö med skog och berg runt om mitt i natten är inte helt lätt. Som tur är har vi varit där förr och kunde följa de gamla rutterna på sjökortet. Bara elmotorn fått läsa in rutten så gick den runt på autopilot och vi kunde ägna oss åt fisket och varandras sällskap.

Helt vindstilla, stjärnklar himmel, korvmackor, kaffe och Kärleken som sällskap. En fisketur kan inte bli mycket bättre!

Första gösen i båten runt midnatt, därefter var det lite ströhugg fram till gryningen.

Det allra första morgonljuset, magiskt!


Några minuter efter fyra på morgonen så blev det aktion i båten, det högg på alla fyra spön samtidigt! Kulkulkul och stressigt och trassligt, men det gick bra! Min största var 67 cm och 


När solen gick upp packade vi ihop och åkte in mot rampen.

Strax före sju på morgonen drog vi upp båten och en timme senare kröp vi ner i sängen hemma för att sova ett par timmar. =)

Fredag - Gös, potäter och kanske årets sista dopp
11 kg finfin gös fick följa med hem!

Middag!? Vem är middagen?
Att äta eller ätas? Det är frågan ;)


Rensa och skölja...

...bäst att göra det noga!

Jesper och William tog upp den sista potatisen och de tre yngsta juvelerna samt Alvins bästa kompis åkte med mej för att ta ett kvällsdopp i skivtjärn, förmodligen det sista för i år!?











Kvällens middag blev helgrillad gös med egen färskpotatis till. =)
Mamman hittade på ett eget recept...

...och fyllde gösen med massa gott.

Det föll bra ut och familjen åt tills de var proppmätta! =)

När barnen lagt sej så passade jag och Älskling på att njuta en stund på altanen, ett försök att suga ur så mycket som möjligt av semestern.

Lördag - Grillat med svärföräldrarna




Söndag - sista semesterdagen!
Vi började med att ta sovmorgon och långfrukost. Därefter gjorde vi så lite som möjligt! =) På kvällen kom en av vår goda grannar över för att lära oss hur man filear gös!

Tack Magnus för hjälpen och lektionen!

Massa gott till frysen! Nu fattas bara kantarellerna!

När barnen sover... Assasin's Creed Odessey är ett riktigt bra spel som slukat många semestertimmar. ;)

Så var den underbara semestern slut och vardagen borde börja infinna sej tycker man, men det blev inte riktigt så. Barnen har fortfarande sommarlov och föräldrarna har hunnit med en konsert. Det dröjer nog någon vecka till innan den riktiga vardagen är här (tillsammans med hösten).

Onsdag 14/8 - Rammstein på stadion!
Att irra runt i huvudstaden och leta parkering visade sej inte vara så svårt om man kunde tänka sej en promenad på ett par kilometer. Inga problem alls! =)

Mötte upp goda vänner och tog en pizza före konserten. Vi lyckades hitta en liten pizzeria, inte alls långt från stadion som i princip var tom på folk och dessutom gjorde vansinnigt goda pizzor!

Väl framme var det en knapp kvart kvar tills Rammstein skulle gå på scenen och vi lyckades få riktigt bra platser i massan.... Känns som om turen var på vår sida den här kvällen!

Rammstein var på topp och bjöd på en fantastisk spelning! Eld, show och ett grymt tryck i ljudet! Helt galet bra kväll. Tack för julklappen Älskling!












Promenaden ner mot bilen blev lugn och trevlig, bilfärden hem lång.


I övrigt har veckan bestått av jobb, tvätt och ett försök till att få ordning på rutinerna igen... Det har INTE gått så bra!

Idag fyller jag år och fick en parfym av barnen, dessutom har två av mina systrar och deras kärlekar varit här på en snabbfika. Trevligt! Tack för blommor och lotter!

Till veckan är det dags för skolstart på torsdag. Innan dess ska garderober uppdateras, nattsömnen återfinna sej och hemmet hjälpligt hittas (samtidigt som vi vuxna jobbar).

1 kommentar:

BP sa...

Vilken kanooooon avslutning på semestern. Ja inte vet jag om jag skulle ha gillar nattfiske och ett par timmars sömn samt rensa fisk, men gös är en av mina favo fiskar, som jag brukar köpa filead hos den lokala ICA alltså;-)

Så du har varit i huvudstaden och Stadion. Rammstein hade jag aldrig hört talas om, men du är den tredje bloggen som jag läser som har besökt konserten. Alla verkar har gillat showen. Är urusel på musik och olika band/artister.

Stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott:-) Här började vissa skolor redan igår. Å du, efter ett par dagar är man tillbaka i lunken... tror jag;-)