söndag 21 juli 2019

Äntligen efterlängtad semester! Första veckan...

Så var semestern ääääntligen kommen... och den började med en trasig pool! (Hur kan man sälja ett saltsystem till en pool som uppenbarligen inte tål det? Benen och överliggarna var inte behandlade invändigt överhuvudtaget. Inte ens tre säsonger är poolen använd, men någon garanti eller kompensation fanns det inte tal om.) Delar beställdes och poolen skulle tas isär och fixas, tyvärr upptäckte vi att alla delar behöver bytas ut och det finns inte fler reservdelar att få tag på! Jaja, man lär så länge man lever...



Första dagen på semestern gav även diskmaskinen upp. =( Det blev rullande schema på att handdiska de första två semesterveckorna.
Första dagen på semestern blev även taket klart! Nu har vi snyggaste hängrännorna i byn! =)


Hängrännorna gjordes på plats och är således skarvlösa.


Svårt att visa på bild, men rännorna är liksom kantiga och helt platta in mot fasaden. Blev vansinnigt snyggt tycker jag.


Skördetider i trädgården!





Monterade ut den gamla diskmaskinen och fick iväg den till återvinningscentralen redan andra dagen på semestern så vi skulle slippa se den! Passade även på att köra iväg ett helt lass med skrot som samlats i garaget. =)

Eftersom poolen är trasig och det kom lite värme så har vi passat på att bada lite här och lite var. Här testas en (för oss) ny badplats i Gapern.





Barnens slutbetyg blev knappt 2 av 5. Grumligt vatten, grunt vid bryggan och äcklig botten längre ut hamnade på minussidan. På plussidan hamnade bord och omklädningsrum. Jag badade aldrig, men tyckte omgivningarna och utsikten var bra, däremot såg barnen ut som små apor när de kom upp då varenda hårstrå på kroppen var brunt av "bös".

Eftersom diskmaskinen "åt upp" de semesterpengar vi sparat för att åka till Leksands sommarland och någon djurpark (som tur är så har vi en alldeles underbart snäll svärmor/mamma som hjälpt oss med kostnaderna för pooldelarna, TACK igen!) så har vi fått "hemestra" istället. Fast ni som känner mej vet ju att sånt är vi bra på i kaosfamiljen! =)

Så en dag styrde vi kosan åt norr. Åkte upp till moster i Ekshärad och hälsade på, fikade, tittade på omgivningarna och pratade bort lite tid. Väldigt trevligt!

Milo fick testa traktorn lite innan vår färd gick vidare mot...


Ett 10 meter högt vattenfall! På sommaren, då vattenflödet är lågt, så kan man både klättra och bada i fallet.

Först lunch...



...sen lite lek...



...och utforskande av fallet...

...innan badkläderna åkte på!

Jesper dinglar med benen över stupet! 

Mammans hjärta satt i halsgropen halva tiden, men inte kunde hon låta bli att klättra lite grann i alla fall!

När man ser William högst upp i högra hörnet av bilden så inser man hur högt det faktiskt är.



Milo var först att doppa sej!


Även Emilia tuffade till sej och klättrade både upp och ner i fallet flera gånger. Hualigen!



Vi passade även på att titta på en gammal bro som byggdes som nödhjälpsarbete.




På vägen hem passade vi på att hälsa på svärfar en sväng. Blev en väldigt trevlig dag! =)

På fredag passade "farfar Lennart" på att komma hem till oss för övernattning efter ett besök i Stora Staden. Jag, Älskling och svärfar tog en lång båttur på Fryken och fiskade lite så att Älskling fick visa upp båten ordentligt på kvällen.



Därefter satt vi och pratade bort hela kvällen. =) Väldigt trevligt!


Första veckan av semestern avslutades med en fisketur i vänern för mej, Kärleken, lillsonen och svärfar. En lagom varm, lugn och härlig dag!





Dagens största fisk! (En brax.)

Livsnjutaren! =)

Milo testar sina muskler!

Under denna första semestervecka pajjade även spisfläkten och studsmattan. Fläkten har vi (hjälpligt åtminstone) lyckats laga. Ska försöka hitta en lösning till studsmattan också... Kan hälsa att barnen är ganska frustrerade nu.

Disktetris!

Här kommer ett litet gästinlägg från Alvin som tillbringade vår första semestervecka i nordnorge hos en tremänning på hans mammas sida. Han vill gärna visa lite vad hans vecka bestod av! =)

Utsikt från tåget. Jag åkte tåg med mammas kusin och min tremänning hela natten för att komma fram.


Jag har bott hos min tremänning hos hans pappa. Jag har fiskat jättemycket. Vi har åkt båt och fiskat också. Nu har jag fått flera sorter med fisk än pappa och mamma Malin har tillsammans.













Vi var ute på lite vandring och sov i tält också. Och eldade mitt i natten. Det var kul! =)

Jag flög hem, alldeles ensam. Det var spännande och det gick bra.


Inga kommentarer: