söndag 2 januari 2011

Två läxor i en smäll

På film kan människorna få hur mycket stryk som helst och ändå reser de sej bara upp och fortsätter slåss. Visserligen kommer det blod i många filmer, men inte överdrivet mycket oftast. Tecknade figurer blir delade mitt i tu och "går ihop" igen för att fortsätta sin jakt eller vad de nu pysslade med, de sågas, bankas och springer in i saker.

Idag fick min femåring lära sej att livet och film är vitt skilda saker... Dessutom visade han sej ha vissa talanger för att i framtiden bli boxningsproffs, men det är inte riktigt relevant just nu. ;)

Idag blev han nämligen så ARG på elvaåringen som krävde att han skulle städa i hans rum (eftersom "alla är ju här inne hela tiden") så han gav helt enkelt sin, mer än dubbelt så gamla, storebror en rak höger.

Plötsligt hörde Mamman någon gny i hallen och kikade ut, synen som mötte henne kan nog liknas vid ett blodbad. Mitt på ett rödfärgat hallgolv stod elvaåringen med händerna (överfulla av blod) under näsan, magen, benen, fötterna och armarna såg ut att ha täckts med falu rödfärg (hur i hela fridens namn kan EN unge blöda så förbenat?).

Efter att storebrodern blivit något sånär sanerad så fick femåringen även lära sej vad som händer när Mamman blir vansinnigt arg! Mycket kan Mamman tåla, men det finns gränser även här... En av dem har vida passerats då man tar till knytnävarna för att någon talar till en (oavsett hur otrevligt den personen må låta).

I övrigt har dagen varit lugn, ett par timmars frisk luft har insupits och småbarnens farmor har varit på visit (vilket i sej kan vara... ehrm... aningens "intressant" ibland, alla har vi ju våra egenheter ;) ).

4 kommentarer:

Sandra sa...

Hoppas att han lär sig av misstaget och inte utdelar fler käftsmällar ;)

Ja man måste ut med ungarna varje dag annars har de för mycket sprattel i benen när de ska sova och det är ju inte bra.
Men det här jullovet har vi slöat för mkt vissa dagar och undvikit frisk luft. Det har ju straffat sig framåt kvällen när de börjar bråka för att bli av med energi!

Hoppas att du får lite ledigt någon dag och får lite egentid för återhämtning!
Har papporna barnen varannan helg eller så?

Ha en bra fortsättning på jullovet!

Shannara sa...

Nja, de stora är hos sin pappa lite när de känner för det. Han bor dock lite trångt nu då han flyttat hem till sina föräldrar efter en skilsmässa.

De små barnens pappa kommer hit då han har tid över till det vilket innebär att Mamman inte alls får särskilt mycket extra vila även om hon slipper en del matlagning och disk! =)

BP sa...

Alltså ärligt talat - nej jag ska inte säga nå't då har jag inget sagt: summering: tycker att elvaåringen är väldigt modig att ställa upp på bild sådär. Alltså ja femåringen - gjorde samma sak som jag gjorde när jag var sex år och alla andra sju... men det är en annan sak. Dessutom var det ingen knytnäve involverad utan en sten - men det kan vi ta en annan gång...
Så du är i Tumba nästa vecka - fel ände av stan, men vet du vad vi kan väl träffas ändå om du vill - typ mitt i.. stan alltså. Jag mejlar dig mitt telefonnummer så om du känner för det så kan vi träffas. Det vore faktiskt coolt - be prepared for the biggest surprise om you life ... typ. Okay :-)

Sandra sa...

Och jag bor ett par km från Tumba:)