onsdag 26 maj 2010

Från ett tortyrredskap till ett annat

Idag har Mamman utsatts för tortyr av värsta graden. Och då handlar det inte om den sortens tortyr som barn i alla åldrar kan utsätta en Mamma för dagligen utan något långt värre...

Mamman var duktig och gick upp i tid i morse, morgonen var planerad in i minsta detalj, inget skulle kunna gå fel. Kläder till barnen var framplockade, skötväskan packad och barnen väl förberedda på att komma iväg i tid.

Men som alla vet så träder "Lagen om allts jävlighet" oftast in vid sådana tillfällen.

Mamman var så säker på att hon låg ett steg före då hon kaxigt slängde fram frukosten på bordet redan kvart över sju. Vad hon inte räknat med var att måndagsmutationen som uteblev i måndags helt otippat skulle dyka upp idag istället.

Brända mackor, spilld mjölk, en vällingflaska utspilld inuti micron och en liten dotter på värsta "jag-kan-själv"-humöret fanns inte med i planerna. Som erfaren sexbarnsmor borde Mamman ha tagit detta med i beräkningarna, men efter ett par lugna veckor så hade det helt raderats ur hennes minne.

Nåväl, tillslut kom Dödis och Puddeludding, som skulle börja tidigare då alla sexåringar skulle besöka sin nya skola, iväg i tid. Likaså RQ och de två små. Lillen skjutsades ut i skogen till mormor och kusinen.

Mamman själv for in till stora staden för att först lägga sej i det värsta tortyrredskapet i den kvinnliga världen, nämligen gynstolen. Därifrån vidare till nästa tortyrstol, den hos tandläkaren, för att justera garnityren en smula. Det tog inte slut på plågor där dock, tortyren skulle betalas dessutom. Det i sej är ren tortyr, en del i strategin för att helt bryta ner Mamman, visst?



Tortyren till trots så njöt ändå Mamman av att inte behöva veva runt med huvudet som en propeller för att se vad de små huliganerna hade för sej på två och en halv timme! ;)

Och kom ihåg, kära ni, se ALLTID till att ha god tid på er då ni ska ut och fara med bilen. För visst är det så att så fort man har en tid att passa så dyker det upp långsamtgående fordon på platser där det är omöjligt att köra om på flera kilometer.


Då ska man passa på att njuta av omgivningarna, se alla blommor i dikena, rådjuren som betar på gärdena och den härliga himlen ovanför!

Inga kommentarer: