söndag 31 augusti 2014

Ytterligare en vecka har passerat...

Det verkar som att veckorapporter är det som gäller här från Hålan. Det finns varken tid eller ork att sitta vid datorn om kvällarna när jobb, skola, träningar, läxor och allt annat är gjort. Jag tror inte ens att jag suttit framför tv:n på en månad vid det här laget! Det är ett evigt pysslande för att få allt att fungera. *pust*


I torsdags kom bokbussen och Mamman passade på att förtidsrösta! =)

Fredagens fynd på kvällspromenaden!

Efter en alldeles vanlig vecka fylld av allt det där jag redan räknat upp och lite till så kom lördagen och det var dags för den årliga marknaden här i Hålan, Nysätersmârten!

Medan Mamman och de tre små roade sej på marknaden så var Jeppe i Årjäng och spelade gränscup! (Nedanstående bilder från detta evangemang har jag fått tillstånd av fotografen att publicera.)


På kvällen samlade vi ihop oss hela familjen och gick till Goa Grannen A för att ha kräftskiva tillsammans med henne, Grannpojken, hennes syster med familj och Sköningen H!

barnen började med att grilla vid sextiden!

Vid åtta blev det läggdags för alla under femton år och sen satte vi sju vuxna (båda papporna till mina ungar var med!!!) och fyra tonåringar igång och lassade in! Tack för en underbart härlig kväll allihop! =)När vi kom hem vid kvart över tre så satte jag mej och borstade katten... En helt normal sak att göra när man varit ute på fest!? ;)

På söndag morgon var det bara att kliva upp tidigt. Jesper blev hämtad av kompis för att spela dag nummer två av gränscupen och Mamman fick kliva ner till macken med Wille för att få åka med någon till hans poolspelsmatcher i Grums. Papporna fick ta markarbetet på hemmaplan! ;)
När Mamman och Wille kom hem så mötte de Jeppe som kom samtidigt. Han visade stolt upp sin medalj som han fått då deras lag kom tvåa i B-finalen. En helt ok prestation för Kila-Gillbergas P-04:or tycker Mamman!!!

I morgon börjar en ny vecka, det ska bli intressant att se vad den bjuder på (mer än jobb, skola och fotboll). =))

söndag 24 augusti 2014

Det går i hundratio... minst

Så var ännu en vecka lagd till dåtiden. Skola, fritids, "dagis", aktiviteter, träningar, fotbollsmatcher, jobb, mys och allt "måstegöra" i övrigt får tiden att flyga fram!

Spöregn och åska lagom till fotbollsträningen - typiskt!

Match hemma på fredag kväll för Beppe och storvinst med 10-3!

På grund av vissa omständigheter just nu så jobbar Mamman extra och annorlunda tider. Veckorna rusar fram och Mamman hinner knappt säga godnatt innan både hon och barnen slocknar om kvällarna.

Under helgen har det tvättats och städats. På söndag hann vi dock njuta lite av hösten som är i antågande och barnen har hunnit leka med lite kompisar.


Vår enorma morotskörd! ,)


Översvämning vid garaget, Milo fixar stoppet i brunnen!Nästa vecka blir nog inte lugnare den! =) Kram på er!

tisdag 19 augusti 2014

Ett år äldre och skolstart

Så har dagarna knallat ifrån mej än en gång...

I onsdags låg jag totalt däckad fram till halvsex på kvällen med migrän. Då är det tacksamt att ha grannar som ställer upp! De små lekte nere hos söta granntjejerna nästan hela dagen och finaste, goaste Terez kom med medicin till William som också låg och var dålig (dessutom såg hon till att tonårssonen tog hand om disken innan hon gick ;) ). Tonårsdottern jobbade hela dagen, Pappan kom på kvällen och såg till att barnen fick mat och kom i säng och Jesper sov hos Kusinen.

På torsdagen fick ingen något vettigt alls gjort... eller jaaaa... Mamman tvättade, rensade lådor och skåp i köket samt städade undan lite på golven. =)

Den senaste veckan (i synnerhet) har varit jobbig, speciellt för Tonårsdottern som inte alls vill tillbaka till skolan. Hon trivdes inte med något över huvud taget! Hon har klagat nästan hela första året på gymnasiet och inte alls mått så bra periodvis. Nu i sommar eskalerade det hela tills det blev ohållbart... Har man mardrömmar i flera veckor över att gå tillbaka till skolan så är det ingen idé att tvinga någon! (Mamman har dock hela tiden hoppats på att allt skulle lösa sej själv på något mirakulöst vis.)

Så, Mamman har ringt och pratat med än den ena och än den andra på skolan dottern gått på. Ingen har kunnat hjälpa eller vägleda Mamman på något vis!!! Allt Mamman ville veta var: "Hur går vi till väga nu? Vilka alternativ finns? Har ni någon plan för att omplacera dessa elever? Hjälpa dem? Få in dom på en annan linje..." Men ingen verkade veta något!

Tillslut mejlade Mamman och dottern, meddelade att dottern hoppar av skolan och fick då ett mejl tillbaka som sa att dottern var välkommen på ett möte hos SYV idag klockan elva. Så nu har hon alltså slutat på Samhällsprogrammet!

För att hon inte ska hänga löst i luften och bara sova bort tiden så kontaktade vi på vinst och förlust ett annat gymnasium, en friskolevariant, för att ta reda på om de möjligtvis kunde ta emot henne på deras musiklinje (som tydligen ska vara riktigt bra). Rektorn ordnade ett möte redan under fredagen (i fredags alltså).

Så på fredagsmorgonen packades alla sex ungar in i Maxine och färden gick mot Stora Staden! Stora Brorsan tog med sej alla fyra småsyskonen till Mariebergsskogen för att titta på djuren och leka på alla stora lekplatser medan Mamman och Dottern träffade rektor och ansvarig lärare för musiklinjen.

Samtalet gick jättebra, efter en stunds samtal så skrevs hon in på skolan och om hon själv vill och orkar så kan hon börja andra året och samtidigt läsa in ettans musikämnen då hon redan har så bra betyg i övriga ämnen!!! =) Uppropet är imorgon klockan tio! Mamman är glad, dottern hoppfull! =)

På lördagen gjorde jag mitt bästa för att krama ur det sista ur min semester! =) God mat, mys med kidsen och ett glas vin eller två på kvällen hemma hos Goa Grannen A!


Söndagen tillbringades i bilen och på fotbollsplanen tillsammans med Jesper och hans lag.

Lite ovant att se laget i sina vita dräkter...

Åskan mullrade och gick mest hela tiden, på sidan om.


Så var semestern slut, vardagen gjorde sitt intåg. Barnen var på "dagis" och fritids (på sin ny- och ombyggda skola) medan Mamman tillbringade den största delen av dagen på jobbet.

På väg hem kom det fina vädret...

...och före kvällens fotbollsträningar för bröderna Bus så¨hann Mamman bli lite firad. Tack för dammsugaren älskade mammsen och pappsen!

Tack för chokladen B, precis vd jag behövde i röran! ;)

Söta älva kom med blommor och kort från henne och Lillprins Bus! Tack sötnosar!!!

Även Pappan kom hit med blommor under kvällen! =)

Under kvällsturen ner till Goa grannen A så tornade det upp sej ovädersmoln i horisonten igen!

Idag började skolan igen! Snufflis började ettan, Wille trean och Beppe fyran. om ett år är det även dags för Milo att flytta från förskolan och upp i skolan, tiden rinner iväg...


Mamman sörjer sommaren som alltid är för kort och försöker njuta av den stundande hösten så gott det går. ,)

Dagens post innehöll nya skor till Milo! Vinterskor med spindelmannen på!!! Grabben är nöjd, Mamman är nöjd! ÄLSKAR e-bay, 139 spänn med frakt! =))

Nu är det dags att sova, imorgon väntar jobb som vanligt. Ska bli spännande att se vad Tonåringen tycker om nya skolan...