tisdag 27 november 2012

Pippi Långstrump släng dej i väggen! ;)

Förutom en försvunnen mössa så flöt tisdagsmorgonen på bra, alla ungar kom till skolan och Mamman hamnade på jobbet ett par timmar.

Resten av dagen flöt på i en rasande fart! =D

Bröderna Bus satte sej i vanlig ordning och gjorde sina läxor. Duktiga grabbar!!!



På utsidan blev världen allt vitare och slaskig. Bröderna Bus följde med för att hämta hem sina småsyskon och efter det stannade barnen kvar ute tills de var "blötare än fiskar", som Sjuåringen uttryckte det. (Varenda element i huset pryds nu av vantar, mössor, byxor, strumpor och tröjor!)


Lilleman hjälpte till att laga Lasagnetter till ett helt kompani. Prick klockan fyra stod maten på bordet, lagom till Tonåringarna klev innanför dörren. Smask sa det så var all mat slut. Därefter röjde Mamman undan medan barnen letade fram kavlar, pepparkaksformar och förkläden.

Snö på utsidan, julmusik, allsång och alla sex barn trängandes vid bordet för att baka pepparkakor = Total mammalycka! ;)

"Mormor...

...degen var...

...smaskens!" ;)






Somliga var mer...

...galna än andra! ;)


Enda nackdelen med att ha tonåringarna med i pepparkaksbaket... Ehrm!


Nu har vi pepparkakor, drivor av pepparkakor, det är nästan lite Pippi Långstrumpvarning på det hela! =D Älskade mammsen, tack för degen! Nästa år räcker det om du gör ett kilo istället för två! Haha... ;)


Medan Mamman sedan letade reda på köket så åkte ungarna i badet, en efter en!




Kvällen avrundades vid nio med pepparkakor och nyponsoppa ackompanjerat med levande ljus och en genomgång av Sjuåringens luciavers! =) Mys på hög nivå!


Tyvärr krånglades det även ikväll tills klockan passerat tio och dessutom fick jag ett telefonsamtal från en människa som uppenbarligen har svårt att se längre än sin egen näsa! Blörg! Nu ska jag gå och diska!

måndag 26 november 2012

Måndag i ett nötskal

Måndag morgon, Mamman har ett halvt öra på tonåringarna så hon vet att de gått upp och kommer iväg till bussen. Så ringer telefonen, larmet tänkte Mamman, klockan var ju sju... Men se det var det inte! Det var älskade syster KusinMamman som ringde för att meddela att hennes son var febrig. Sjuka ungar är det sista vi behöver de närmaste två veckorna, men allt löser sej!

Mamman klev upp, väckte alla barn och konstaterade att hon behövde få fram barnens vinterskor från vinden. Det var lättare sagt än gjort, inga av skorna passade på något av barnen! GAH! Panik! Mamman mätte fötter, kastade sej in på nätet och beställde skor. Nu är det bara att hålla tummarna för att de kommer till Hålan snabbt och att de passar på ungarna (så är det när man inte har någon bil).

Nåväl, måndagen fortsatte sen utan några större fadäser. Efter att Mamman lämnat sina barn så hämtade hon upp Kusinen som snällt väntat med sin mamma nere på jobbet. Han var snäll som en ängel hela tiden fram tills Mamman bytte av syster KusinMamman för ett eftermiddagspass på arbetet.

När Mamman kom hem så mötes hon av fyra mätta och ombytta trollungar, ett hallgolv utan vare sej skor eller jackor som dekoration och ett kök som faktiskt gick att ta sej in i utan att svimma av röran efter kvällens måltid. Tack mina älskade underbara tonåringar!

Tyvärr så krånglade småbarnen fram till klockan var tio innan de somnade... Det bådar inte gott inför torsdagsmorgonen då vi ska upp klockan FEM!

söndag 25 november 2012

Mys inne, frys ute!

Frukost vid tv:n, mys i soffan framför fler avsnitt av "Ninjago" - Förmiddagen i det Shannarianska hushållet har ägnats åt att helga vilodagen! ;)

Eftermiddagen däremot tillbringades ute. Mamman fryser fortfarande. =/



Åttaåringen älskar "skinnjackan" han fick efter arbetskompisens son, han lämnar banne mej inte huset utan den!




Efter ett par timmar var Mamman stel av köld och hon lyckades locka in kidsen precis innan tonåringarna kom tillbaka. Med lite mat i magen fick barnen ny energi och plockade ut halva sitt bohag i vardagsrummet. *suck* Jaja, de hade kul i alla fall och efter lite hot om sopsäcken när läggdags närmade sej så hittade sakerna tillbaka till sina platser!

Efter en aningens rörig kväll så sover nu alla barn och Mamman ser med glädje fram mot två ordentliga arbetsveckor! Barnen längtar till på torsdag då Mamman börjar jobba före "dagis" och fritids öppnar så att de måste följa med till jobbet en stund! =D

Sov Gott världen! =*

lördag 24 november 2012

Kreativ lördag! ;)

Lördagsmorgonen var lugn, Tonåringarna tog sovmorgon, Mamman halvslumrade i sin säng och alla fyra småbus satt i köket och pysslade, klippte, klistrade och målade. Inte förrän klockan slagit tio ville någon ha frukost. Underbart!

Åttaåringen städar ihop allt skräp efter morgonens pysselmaraton medan Sjuåringen fixar det sista på sin önskelista.

Ödlor på längden och tvären har pysslats fram under morgontimmarna.

Ett alldeles eget hus fick alla ödlor också! ;)

Strax före lunch dök tonåringarnas farsa upp för att hämta dem. En shoppingtur för att inhandla julklappar till alla småkusiner på deras fars sida, mys och övernattning hos farmor och farfar stod/står på schemat för dem!

Vi andra knallade iväg till affären för att inhandla ingredienser till lördagsmiddagen (chicken nuggets och potatiskroketter) och för att få lite frisk luft!

På väg hem, utrustade med lördagsgodis! Tack älskade mammsen/mormor!

Lilleman har blivit en hejare på att sparka sparkcykel!

Barnen förvandlades till trollungar som lagade "trollgeggemojja"! 

Godis ÄR GOTT!

Om man delar på det blir det dubbelt så gott, eller?

Somliga blir mer än lovligt galna nav sockerintag! Haha... ;) ;)



Barnen stannade ute tills solen gick ner, Mamman smet in lite före och såg till att middagen kom på bordet. Trots att de lyckats smaska i sej hälften av godiset så var aptiten god när de kom in! =D

Efter maten kröp barnen ner i soffan framför de nya dvd-filmerna med "Ninjago" som de fått av sin pappa, Mamman diskade undan i köket och sen sjönk även hon ner i soffan och mysade. Vid nio sov de små, en timme senare sov Bröderna Bus också. Nu ska Mamman ta sej genom hygienspridaren och njuta av en tidig kväll! ;)

fredag 23 november 2012

Nu går veckorna för fort!

Så blev det fredag - IGEN! Det känns som om tiden rusar förbi i ljusets hastighet! Jag hinner inte med, energin finns bara till det som absolut måste göras. Idag försökte Mamman börja damma i vardagsrummet, tomtarna ska ju snart fram och förhoppningsvis får vi en julgran också. Förra året orkade inte Mamman, det blev inte städat, ljusen i fönstren ställdes fram i dammet och alla tomtar blev kvar i kartongen till barnens stora besvikelse. Mamman älskar jul, doften av pepparkakor, apelsiner och svenska Ingrid Marie-äpplen, smaken av lussekatter, julmusik, glitter, julklappar, tomtar i alla färger och former samt julmusiken och massor av levande ljus. Att få tassa runt, mysa med ungarna, dricka lite glögg, knäcka nötter, titta på julkalendern ihop med ungarna tidigt på morgonen i soffan.

Nåväl, Mamman hann flytta tre saker och damma EN hylla, alltså ett HYLLPLAN sen skedde två miljoner saker och de små vände upp och ner på en hel massa medan Mamman försökte rasta snabeldraken i andra änden av huset. Tiden räcker bara till att få bort det nya som blir för varje dag, men allt det andra då? När ska Mamman hinna med det? Tomtarna ska fram om en vecka, EN VECKA! Så trött, så stressad...

Jaja, när grabbarna kom hem från skolan så travade vi iväg till affären för att försöka storhandla, eller ja, handla allt som budgeten tillät. Det gick otroligt bra faktiskt! =D En bonuscheck från ICA på en hundring, extrapris på rätt varor och pantflaskor som täckte summan för fredagsmyset. Vi kunde till och med köpa kräftstjärtar till kvällens sallad! Lyx!



Otroligt, men SANT! Ungarna lyckades städa klart sitt rum medan Mamman röjde köket och fixade sallad. =D Duktiga bus!

Mammans sallad, ungarna valde olika varianter med köttbullar eller tonfisk. =)


Kvällen avslutades med fredaxmys (bestående av sommarkakor, salta pinnar, nötter, stjärnor och rotfruktschips) och kortspel! =)

Gissa vem som vinner och gissa vem som är en dålig förlorare. Ett barn exploderade sekunden senare... ;) Tur att det går över snabbt!

När de minsta kommit i säng blev det en halvtimmes slöande framför Discovery med Bröderna Bus och när de somnat skulle det bli mys med de stora barnen. Tonårsdottern fastnade dock i sitt och jag tror hon slocknade med både dator och tv igång, det sliter hårt att gå i skolan hela veckorna med tidiga mornar, långa dagar och massor av läxor, inlämningar och prov!

Tonårssonen underhöll Mamman i en och en halv timme med diskussioner om allt från Romarrikets uppgång och fall via wordfeud till könsorgans utveckling. Hmmm... Det är i alla fall underbart att de vill sitta och prata med sin kära mor ibland! ;)